Başkan Yılmaz: Kötü bina stokunu değiştireceğiz

Başkan Yılmaz: Kötü bina stokunu değiştireceğiz

9.11.2020 11:12:06

Kasım Meclisinde, Kentsel Dönüşüm konusuna yeniden değinen Başkan Volkan Yılmaz, “Silivri'deki kötü bina stokunu inşallah gücümüz yettiğince değiştireceğiz ve depreme dayanıklı konutlara çevireceğiz” dedi ve devam eden süreçler hakkında bilgi verdi.

Silivri'de deprem hazırlıkları Kentsel Dönüşüm çerçevesinde Bakanlık ve Belediye kanalıyla devam ediyor.

YILMAZ: KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
“Kentsel Dönüşümle ilgili çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuşan Başkan Yılmaz, “Vatandaşlarımızla bazen diyalog kurmakta zorlanıyoruz. Kentsel Dönüşümün ne olduğunu, nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini bilemediklerinden zaman zaman onlarla diyalog kurmakta güçlük çekiyoruz. Bu işlerin sağlıklı bir şekilde sürmesi için Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurduk.

VATANDAŞTAN 258 KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞVURUSU
Vatandaşlarımızın kendi müracaatlarıyla 6306 sayılı yasa kapsamında başvuru sayısı 258. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına 258 adet başvuru olmuş. Bu kapsamda yıkılan bina sayısı da 223 adet. 223-258 arasındakilerin de prosedürleri bekleniyor. Süreler dolduğunda yıkımları gerçekleştirilecek.

SİLİVRİ DEPREMİNDEN SONRA BAKANLIKTAN 62 BİNA HAKKINDA YIKIM KARARI
2019 yılı Silivri merkezi deprem sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tespit ettiği 62 adet yapının, bunun 89'unun iş yeri, 691 adedi mesken, 780 adet bağımsız bölüm var. İşlemleri sürüyor. Tebligat, tahliye ve yıkım işlemleri için yazışmalar devam ediyor” dedi.

VARNALI KONUTLARINDAKİ SÜREÇ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Silivri Belediyesi'nin şirket kurarak bizzat başlattığı Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk örneği Varnalı Konutlarındaki son duruma da değinen Başkan Bey, “68 bağımsız bölüm içinde 106 adet kat maliki var. Riskli Yapı tebligat süreci tamamlandı. Tahliye ve yıkım için tebligat yazıları da hazırlanıyor” bilgisini verdi.

“SİLİVRİ'DEKİ KÖTÜ BİNA STOKUNU DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Yılmaz, “Enkaz çalışmalarını ağlayarak izliyoruz. Bunları unutmayalım. Rant odaklı değil, ne kadar para veririm hesabına bakmadan bu Silivri'deki kötü bina stokunu inşallah gücümüz yettiğince değiştireceğiz ve depreme dayanıklı konutlara çevireceğiz.
Sevginar SALİ

YORUM YAP