Balcıoğlu: Kimsenin yüzünü kızartacak olaya imza atmadık

Balcıoğlu: Kimsenin yüzünü kızartacak olaya imza atmadık

4.07.2020 12:27:09

CHP'de düzenlenen basın toplantısında muhalefet imkanlarının mevcut iktidar tarafından geçmiş dönem imaları ile kısıtlandığı algısına yönelik söz alan Bora Balcıoğlu, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a “Elinde belge, bilgi varsa yargıya başvursun” çağrısında bulundu.

CHP'de düzenlenen basın toplantısında muhalefet anlayışlarının başarılı olup olmadığı konusunda yöneltilen soruyla ilgili söz alan Bora Balcıoğlu, “Bizi destekleyen veya desteklemeyen hiç kimsenin yüzünü kızartacak olaya imza atmadık” dedi.

“KİMSENİN YÜZÜNÜ KIZARTACAK OLAYA İMZA ATMADIK”

“On yıl boyunca iktidardaydık. Tabi ki sorumluluğumuz vardı ve yine olaylara hassas bakıyorduk. Hep Silivri'nin menfaatlerine olan konularda dimdik durduk. Bizi destekleyen veya desteklemeyen hiç kimsenin yüzünü kızartacak olaya imza atmadık. Bunu çok açık bir şekilde ifade edebiliyorum” şeklinde konuşan CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İlçe Belediye Meclisinde Millet İttifakı'nı temsil ediyoruz. Konulara daha rahat hakim oluyorsunuz, sorumluluğunuz daha da artıyor. Tespitleri alıyoruz, hepsi doğru fakat mecliste geçmiş dönemle ilgili susulduğu zaman “acaba bir şey mi var” algısı yaratılmaya çalışılıyor. Aslında tam tersi, geçmiş dönemle ilgili her dediğini yapan bir İç İşleri Bakanı var. Şu an İBB'nin 39 ilçe bakışı ise aynı.

“İBB'YE GEÇEN DÖNEM GÖTÜRDÜĞÜMÜZ HİZMET PROJELERİ İLE BU DÖNEMKİLER ARASINDA BİR FARK YOK”

Bizim görev yaptığımız süre içinde İBB'ye taşıdığımız projeler ile bugünküler arasında hiçbir fark yoktu. “Güzel deyip” bizi gönderiyorlar, tavşana kaç, tazıya tut diyorlardı.

“SOPA GİBİ KULLANMAK YERİNE ADLİYEYE GİTSİN” ÇAĞRISI

Fakat biz farklı bir bakış açısını ortaya koymak istedik. Hizmet yarıştıran bir anlayışla hareket ediyoruz. Ankara yanlarında, İBB bir ayrım yapmıyor, ilçe belediyesi zaten Cumhur İttifakında; belge, bilgi varsa geçmiş dönemle ilgili sopa gibi kullanmak yerine belediyenin 20 metre ilerisinde adliye var.

“EN İYİ DENETİMCİ VATANDAŞ”

15 ay geçti yerel iktidar geçmişle mi hesaplaşacak, hizmet mi üretecek karar versin. İddia veya imalarını kanıtlamaya kalksalar içinde boğulacaklar. En iyi denetimci vatandaştır. Bize bu dönem muhalefet görevi verdi. Üç sene kaldı, o da göz açıp kapayıncaya dek geçer. Hizmet alanınızı kendiniz de genişletebilirsiniz, kendiniz de daraltabilirsiniz.

“TAKİP GÖREVİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRECEĞİZ”

Bu dönem Silivri'de Millet İttifakı adına bizler takip görevimizi en iyi şekilde yerine getireceğiz kimsenin şüphesi olmasın.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP