“Volkan Bey sürüklemekle yorulmasın, İBB hizmetleri Silivri’ye koşarak geliyor!”

“Volkan Bey sürüklemekle yorulmasın, İBB hizmetleri Silivri’ye koşarak geliyor!”

4.07.2020 12:30:16

CHP'de düzenlenen basın toplantısında söz alan İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, önemli bir noktaya parmak basarken bir de Başkan Volkan Yılmaz'a, İBB hizmetlerinin Silivri'ye ulaştırılması konusunda, mesaj yolladı.

CHP İBB VE Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, Başkan Volkan Yılmaz'ın Silivri ve İBB Meclisindeki tutumu üzerinden bulunduğu değerlendirmede, muhalefet sorumluluklarına yönelik de tavırlarını net çizgilerle belirtti: “Toplumun yararına olacak her türlü konuda Volkan beyin arkasındayız ama zararına olanlarda da karşısındayız.”

YILDIZ: MUHALEFET OLMADAN İKTİDAR OLMAZ!

Yıldız basın toplantısında şöyle konuştu: “Bir yıllık süreci iyi niyetle, Belediye Başkanımıza destek sunarak geçirdik. Malum siyaset iki ayaklıdır; muhalefet olmadan iktidar olmaz. Vatandaşlarımız bize bu dönem muhalefet görevini verdi. Biz de onu yerine getirmek için uğraşıyoruz. Muhalefet olarak görevimiz Cumhuriyet Halk Partili olarak iktidarı denetlemek ve kontrol etmek. Önergelerimizi hazırlıyor ve sunuyoruz. Mecliste şu ana kadar 100 gündem maddesinden sadece 2 tanesine ret oyu verdik. Bu da bizim muhalefet anlayışımızı ortaya koyuyor.

“İYİ MUHALEFET KONUSU GÖRECELİ”

“İyi bir muhalefet misiniz?” sorusunun yanıtı bence çok göreceli. Biz Silivri'nin ve toplumun yararına her türlü konuya onay veririz. Ret oyu kullandığımız gündem maddelerinden bir tanesi Selimpaşa'daki arsa satışıyla alakalıydı. Volkan bey son anda mecliste “Siz ret oyu verdiniz ama ben işçilerin maaşını ödeyecektim” dedi. Buradan kendisine de sesleniyorum böyle bir konuyu komisyona getirir gündem maddesi olarak ilave edersiniz; ‘bu arsa işçi maaşlarını ödemek üzere satılıyor' diye eklersiniz. Biz de ona göre destekleriz.

“AÇIK ÇEK VERDİK”

Volkan beye “açık çek” verdik. Hassasiyetimizi ve iyi niyetimizi söyledik.

“VOLKAN BEYİN AYNI HASSASİYET VE İYİ NİYETİ İBB'DE GÖSTERMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Yalnız kendisinden aynı hassasiyet ve iyi niyeti Büyükşehir'de göstermesini talep ediyoruz. Pandemi gibi olağanüstü dönemlerden geçmemize rağmen Olağanüstü Büyükşehir Meclis Toplantısı gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem beyin borçlanma ve bazı sosyal projelerle ilgili talepleri geldi.  6. 5 Milyar TL gibi bu salgın sürecinin Büyükşehir Belediyesi'ne ek yükü oldu. Biz burada Volkan beyin borçlanma talebine ‘evet' dedik fakat Büyükşehirde AK Parti ve MHP olarak Cumhur İttifakı İBB Başkanının aynı talebine ‘ret' verdiler. Sosyal yardım anlamında vatandaşın beyanı esas alınarak, hiçbir sosyal inceleme yapmadan ayni ve nakdi yardım talebinde bulunduk. Bunu da reddettiler. Olağanüstü bir süreçten geçtiğimiz günlerde meydanlarda birlik beraberlik naraları atan arkadaşlar Büyükşehir ve CHP'lilerin çabalarına geldiği zaman bunu sergilemiyorlar.

 

“HANİ BİR VE BERABER OLACAKTIK?!”

Pandemi sürecinin başlangıcında Büyükşehir Belediye Başkanımız 39 İlçe Belediye Başkanıyla toplantı yapmak üzere davette bulundu. Volkan bey de dahil Cumhur İttifakı'nın hiçbir belediye başkanı katılmadı. Arkadaşlar hani birlik beraberlik? Bir ve beraber olacaktık! Sizin taleplerinize gelince evet oyu istemeyi biliyorsunuz, bizimkilerine gelince ret oyu veriyorsunuz.

“BİZ DE BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ OLARAK VATANDAŞIN OYUYLA SEÇİLDİK”

Biz de Belediye Meclis Üyeleri olarak vatandaşın oyuyla seçildik. Muhalefet görevinde de olsak, vatandaşa karşı sorumluyuz. Yarın öbür gün siz de muhalefet olsanız size de hesap sorarlar.

“TOPLUMUN YARARINA OLACAK HER KONUDA VOLKAN BEYİN ARKASINDAYIZ AMA ZARARINA OLANLARDA DA KARŞISINDAYIZ”

İktidara önerim, lütfen bu hassasiyetleri göz ardı etmesinler, Büyükşehir'de de gerekli hoşgörüyü göstersinler. Taleplerimiz toplumun yararına. Zararına olan hiçbir konuyu şu ana kadar gündeme getirmedik. Muhalefet anlayışımız böyleydi, böyle de devam edecek. Toplumun yararına olacak her türlü konuda Volkan beyin arkasındayız ama zararına olanlarda da karşısındayız. Çok sık söyledikleri birlik beraberlik cümlesini akıllarından çıkarmasınlar.

“SÜRÜKLEMEKLE YORULMASIN, İBBİ H İZMETLERİ KOŞARAK SİLİVRİ'YE GELİYOR”

Son olarak şuna da değinmek istiyorum; Belediye Başkanımızın manşet de olan bir açıklaması var: “İBB hizmetlerini sürükleyerek Silivri'ye getiriyorum” diye. Benim kendisine tavsiyem sürükleme konusunda yorulmasın Büyükşehir hizmetleri koşa koşa geliyor. Kimsenin bundan bir şüphesi olmasın. Hizmetleri getirmeye de devam edeceğiz. O koordinasyonu yapsın.”

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP