Sevginar Sali

Azar bilmecesi!

Bugüne kadar Silivri meclisinde muhalefetin ‘azarlar gibi konuştuğu' gerekçesi ile Başkan Bey'e ilettiği sitem durumunda hep Yılmaz'ın üslubu biraz daha yumuşak olabilir diye düşündüm…  Biraz da; CHP ne de olsa seçim kaybetmiş taraf, onlara karşı yaklaşımda hassas olunması gerektiğine inandım. Ama Silivri Belediyesi'nin Varnalı Konutları ile ortaya koyduğu kentsel dönüşüm çabasına yönelik soru önergesini hiç iyi niyetli bulduğumu söyleyemeyeceğim. Buna rağmen Yılmaz'ın soğukkanlı tavrını koruması konuyla ilgili sürprizlerin başı ama sonu değildi. Başkan Bey'in nasıl başardığını bilmiyorum sürece dair tüm sinir harplerine ve iyi niyetinin ayaklar altına alınmasına karşın sağduyusunu korudu. CHP'nin bu açıklamadan ‘azarlandıkları' sonucunu çıkarmaları bende tek bir düşünce doğurdu; Başkan Bey azarlar gibi konuşsa da konuşmasa da onlarda azarlandıkları fikri sabit.

Volkan gibi patlamalarına bahane sayılmasın; Yılmaz'ın muhalefetin haksız ithamlarına yönelik sabrı bir noktadan sonra taşsa da Silivri halkına sorumluluğu baki… Beklenen de her daim bir belediye başkanına yakışan şekilde duruşunu muhafaza etmesi…

Varnalı Konutları ile ilgili süreçte CHP'nin çıkışını mevcut olan işleyişte her hangi bir eksikliği düzeltmek yerine elde edilen başarıdan pay sahibi olamamanın mızıkçılığını sezdim.

Söz konusu konutların dayanıksızlık endişesi yeni değil! Daha önceki yönetime defalarca gidilmiş ama sonuç alınamamışken, 10 yıl iktidarda olup hiçbir şey yapmadığınız konuyla ilgili 2 senelik belediye başkanının kat ettiği mesafe kıskanılacak bir şey olduğu kadar Silivri adına mutlu da olunabilecek bir konu.

Zahmetsiz rahmet yok maalesef…

CHP 10 senede yapamadığı her hangi bir şeyi 2 yılda yapanları sorgulamadan önce çok iyi düşünmeli.

 

YORUM YAP