Asma köprü Cumartesi geliyor…

Asma köprü Cumartesi geliyor…

23.10.2019 12:46:09

Kısa bir süre önce Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yaya kullanımına kapalı olan Vakkas Köprü'nün yakınında geçici bir köprü yapılacağını duyurmuştu. Köprü Cumartesi geliyor, üç gün içinde asma köprü imalatının tamamlanarak, kullanıma açılması bekleniyor.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz köprü restorasyon takibini yakından sürdürürken, işlemlerin hızlanmasını sağladı. İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun restorasyon ve restitüsyon projesini onayladığı Vakkas Köprüsü için Başkan Yılmaz,  vatandaşların mağduriyetini gidermek adına geçici bir köprünün yapılacağını müjdelemişti. Köprü 26 Ekim Cumartesi günü, geliyor ve Vakkas Köprü'sünün hemen kuzey tarafında demonte, daha sonradan taşınabilir, çelikle ve kaynaksız şekilde montajı üç gün içinde yapılacak.

Öncesinde açıklandığı gibi geçici köprü daha sonra Cumhuriyet Parkı, Müjdat Gürsu Tesisleri'nin olduğu alanda değerlendirilecek. Yılmaz, “Bu geçici köprü ile geçiş olmadığı için farklı güzergah kullanan vatandaşlarımızın günlük yaşamını olumsuz etkileyen bu sorunu da ortadan kaldırmış olacağız" dedi.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP