AK Parti Meclisinin yeni dönem tasarrufları

AK Parti Meclisinin yeni dönem tasarrufları

24.12.2018 11:18:04

AK Parti'nin 12 Silivri Belediye Meclis üyesinden kaçı “devam”, kaçı “tamam” dedi!

Kamuoyu ve siyasi çevreler büyük bir merakla belediye başkan adaylarının belirlenme sürecini takip ederken, meclis üyesi aday adaylığı başvurularında ortaya çıkan tablolara da bakmakta yarar var.
AK Parti'nin hali hazırdaki 12 meclis üyesinden sadece 4 isim gelecek dönemle ilgili meclis üyesi aday adaylığı başvurusunda bulundu. Bunlardan ilki Mustafa Zorlu'nun istifasıyla son dönemde meclis kadrosuna eklenen Necati Gidici, grubun iki kadın meclis üyesi Filiz Güler ile Tuğba Alkaya ve Yusuf Köroğlu. Rıfat Kutlu, Tamer Şişman, Mustafa Saral, Osman Umuç, Metin Kaya, Mustafa Türker ile Harun Tüfekçi yeni dönem ile ilgili meclis üyeliği aday adaylığı başvurusunda bulunmadı. Meclis üyeliği devam eden İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu da yeni dönem ile ilgili doğal olarak dosya vermedi.
2014 yerel seçimlerinde 13 meclis üyesi çıkartan AK Parti, Lütfü Vardar'ın istifası ve bağımsız olarak devam etme kararıyla 12 kişi kaldı.

CHP'DEN 4'LÜ FİRE, AK PARTİ'DE 4'LÜ DEVAM
CHP'nin 18 kişilik meclis kadrosunda sadece 4 kişi yeni dönem ile ilgili dosya vermezken (Ali Vural, Ünal Doğrul, Mehmet Bulut ve Figen Yıldız), AK Parti'de 12 kişiden yalnız 4'ü devam dedi.

ANLAMI NE?
Meclis üyeliği başvurusunda bulunmamak AK Parti açısından Rıfat Kutlu, Tamer Şişman, Osman Umuç, Metin Kaya ile alakalı kesinlikle siyasetten çekilmeyi düşündükleri ya da yerel yönetimde sorumluluk almak istemedikleri şeklinde yorumlanamaz tabi ki. ‘Talep eden' değil, ‘istenen isim' olduklarını hissettirmek, hissetmek daha ağır basıyor.
Haber:
Sevginar SALİ

YORUM YAP