ADD: Başkanlık sistemi, Türk milletinin birliğine kurşun sıkmak demek

ADD: Başkanlık sistemi, Türk milletinin birliğine kurşun sıkmak demek

27.10.2016 13:41:21

“Türkiye, 15 Temmuz'da Amerikancı - FETÖ darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığında sığınılacak tek korunaklı limanın Atatürk devrimleri olduğu yine yeniden ortaya çıkmıştır” diyen ADD yetkilileri, “Başkanlık sistemini savunmak, gazi meclisi dolayısıyla Türk demokrasisini ve parlamenter sistemi bombalayan FETÖ'ye karşı mücadeleyi zayıflatacak. Başkanlık sistemi, Türk milletinin birliğine ve beraberliğine kurşun sıkmak demektir” şeklinde son günlerde tartışılan konuya ilişkin tavrını net biçimde ortaya koydu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şubesinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz sonrası FETÖ ile mücadele, Cumhuriyet ruhu ve Başkanlık sistemine yönelik görüşler kamuoyuna duyuruldu.

“SIĞINILACAK TEK KORUNAKLI LİMAN ATATÜRK DEVRİMLERİ”
ADD'nin gündeme ilişkin görüşlerini kamuoyuna aktardığı basın açıklaması şu şekilde: “Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emperyalizme, saltanata ve hilafete karşı yürüttüğü Ulusal Kurtuluş Mücadelesi, Türk milletinin yüksek kararlılığı ile birleşerek başarıya ulaşmıştır. Büyük zaferin sonucunda Türk milleti hürriyete kavuşmuş ve yurttaş olmuştur. Anadolu coğrafyasında laik, demokratik cumhuriyet Talip Apaydınları, Muammer Aksoyları, Bahriye Üçokları, Uğur Mumcuları, İdil Biretleri, Aziz Sancarları yetiştirmiştir. Karşıdevrimin Amerikancı, gerici elemanlarının iktidara yerleşmesiyle birlikte cumhuriyete ve aydınlanmacı Kemalist Devrime yönelik saldırılar giderek artmış, 12 Mart ve 12 Eylül faşist darbeleriyle de Atatürk ilke ve devrimleri hedef haline getirilmiştir. Türkiye, 15 Temmuz'da Amerikancı- FETÖ darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığında sığınılacak tek korunaklı limanın Atatürk devrimleri olduğu yine yeniden ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz Amerikancı-FETÖ darbe girişimini püskürten Türk milleti içinde bulunduğu vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmemiştir! Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor zamanlarda Atatürk gençliği Bursa Nutku'ndan aldığı yetkinin ve Gençliğe Hitabe'nin verdiği görevlerin bilincindedir. Türk genci, cumhuriyeti ve Kemalist Devrimi koruma kararlığını sürdürmektedir. Gericiliğin ve bölücülüğün karşısında Kubilay gibiyiz; meclisimize, gözbebeğimiz ordumuza el uzatanların karşısında Ömer Halisdemir gibiyiz!

“NUTUK VE GENÇLİĞE HİTABE EBEDİ YOL GÖSTERİCİLERİMİZ OLACAK”
89 yaşındaki Nutuk ve Gençliğe Hitabe, yarıda bıraktırılmış Kemalist Devrimi tamamlama mücadelemizde ebedi yol göstericilerimiz olacaktır. Şimdi memleketimizi ameliyat masasına yatırmak isteyen emperyalistlere sesleniyoruz: Kanlı postallarınız ülkemizin bir çakıl taşına değdiği anda ilk kurşunu atacak olan milyonlarca Hasan Tahsin'i karşınızda göreceksiniz!

“BAŞKANLIK SİSTEMİ, FETÖ'YE KARŞI MÜCADELEYİ ZAYIFLATACAKTIR”
Memleket dahilinde iktidara sahip olanlara sesleniyoruz: Atatürk'ü, cumhuriyeti, parlamenter rejimi hedef alan her türlü girişiminizin karşısında cumhuriyetin emanet edildiği Türk gençliğini bulacaksınız, genç Mustafa Kemaller göreve hazırdır! Başkanlık sistemi tartışmalarının tekrar fırına verildiğini görüyoruz. Başkanlık sistemini savunmak, gazi meclisi dolayısıyla Türk demokrasisini ve parlamenter sistemi bombalayan FETÖ'ye karşı mücadeleyi zayıflatacaktır. Başkanlık sistemi, Türk milletinin birliğine ve beraberliğine kurşun sıkmak demektir. Atatürk gençliği başkanlık sistemini, heveslilerinin başına çalar!

“CUMHURİYET COŞKUMUZU VE ATATÜRK SEVGİMİZİ ENGELLEYEMEZSİNİZ”
Gaflete ve dalalete düşenlere sesleniyoruz: Cumhuriyet coşkumuzu ve Atatürk sevgimizi engelleyemezsiniz! 29 Ekimler bizimdir, 10 Kasımlar bizimdir! Yüreği bölücü terörle mücadele eden kahraman güvenlik güçleriyle atan Atatürk gençliği, milli bayram ve anmalarımızı yasaklayan kararları reddetmektedir. Türk milletine güveniyoruz! Kurtuluş Savaşı ruhunu taşıyoruz; Atatürk gençliği Seyit Rızaları, Şeyh Saitleri, Said Nursileri mağlup eden cumhuriyetin kurucu felsefesinin taşıyıcısıdır.
89. Yılında Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nden ve Büyük Nutkundan aldığımız güçle sesleniyoruz: Birinci vazifemiz Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur!”
Haber Merkezi

YORUM YAP