“Adalet, Sizsiniz” ayakta alkışlandı

“Adalet, Sizsiniz” ayakta alkışlandı

13.04.2017 10:00:00

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan, Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın birlikte rol aldıkları “Adalet, Sizsiniz” oyunu Silivri'de Pazar akşamı Önder Yılmaz Sahnesinde seyirciyle buluştu.

Yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı Sokrates, Galileo, Sacco ve Vanzetti'nin yaşamları üzerinden sahneye taşıyan oyuna Silivrililer yoğun ilgi gösterdi.
Usta oyuncular Rutkay Aziz ile Taner Barlas'ın Ümit Denizer ile birlikte kurdukları, adını, Muhsin Ertuğrul hocalarının yazılarına “Perdeci” imzasını atmasından esinlenerek koydukları “Perdeci Oyuncuları”nın ilk oyunu “Adalet, Sizsiniz”; Ümit Denizer tarafından kaleme alındı. Oyun, henüz sahnelenmeden, tiyatro dalında 2012 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü.
Tek perdelik bir oyunda yargının siyasallaştığı üç tarihi olay, usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın muhteşem yorumlarıyla sahneye taşındı. M.Ö. 5. yüzyılda Atina'da, Beş Yüzler Meclisi'nin ölüme mahkûm ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma'da, Engizisyon'un müebbet hapse mahkûm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston'da, adaletin ölüme mahkûm ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti'nin hikayeleri, “Adalet, Sizsiniz” ile tiyatro severlerle buluştu.
Oyunun sonunda etkinliğin gerçekleşmesine vesile olan Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mualla Varlıoğlu ve Silivri Belediyesi Kültür Müdürü Meral Türkmen Terlikçi usta oyunculara günün anısına birer şilt sundular.

Haber Merkezi

YORUM YAP