Sevginar Sali

Açılamamak...

1 Mart itibariyle kısıtlamalarda kontrollü gevşemeye gittik ama gelin görün ki açılmış olmanın dışında her şekilde tarif edilebilir vaziyetimiz. Bir yandan Mart'lığını yapan Mart diğer yandan ilkbaharı ve kısıtlamasız hayatı iple çeken insanlık. En ufak bir sevinç, hoşnutluk gösterisi, hissiyatı bile bedenimizin dışı yerine içimize kaçıyor…
Siyasette durum ne peki?
Partiler coşku ile eşanlamlı kurultay organizasyonları yapıyor heyecandan çok endişenin hakimiyetinde… Ne havaların, ne piyasaların ne de hayatın tadı tuzu kalmayınca her şey yarım yamalak gidiyor işte.
Kontrollü açılmalardan sonra kısıtlamaların tümden kalkması yerine hepimizi yeniden tamamen kapatma tehlikesinin korkusu sardı. Bu tamamen kapatma bir yıl önceki gibi de olmayacak takdir edersiniz. Antrenmanlıyız ama dayanacak güç kaldı mı? Buradaki tablo çok fena…
Ne açılmaya ne kapanmaya; ne gülmeye ne ağlamaya… Bir garip araf durumunda geçirdiğimiz günler… Keşke de gün olsaydı, artık haftalar mı, aylar mı, yıllar mı? Allah biliyor!
Salgın gündemimizde değişmeyen şeyler de istikrarını koruyor… Belediye ve Başkan Bey'in çalışma ile takibi tüm etkinliği ile devam ediyor. Nisan Meclisi için epey bir heyecan var. Devlet borçlarına istinaden yer mahsuplaşması dışında Silivri adına güzel gelişmeler gündemimize göz kırpıyor.
Kurultaylarını gerçekleştiren MHP ve AK Parti'de ilçe merkezleri oldukça yoğun ziyaretçi trafiğine maruz kalıyor. MHP yeni yerine taşınma telaşında ayrıca.
İYİ Parti tüm eleştiri ve de karalamalara gözlerini kapamış, kulaklarını tıkamış vaziyette yeni yerine taşındıktan sonra da çalışmalarını kesintisiz sürdürüp, yeni üye kayıtlarına ara vermeden devam ediyorlar.
CHP her zamankinden sessiz faaliyetlerini daha sakin sürdürüyor. Bir yandan Memleket Hareketinin etkisi merak edilirken bir yıl sonraki ilçe kongresi için kıpırdanmalar epey gün yüzünde seyrediyor.
2024 yerel seçimlerinde ittifaklar kapsamında Silivri'nin İYİ Parti'ye bırakılması ihtimali CHP saflarında içten ve derinden yankı bulan mevzular arasında yerini aldı. Aynı ittifak sancısı yerel seçimler açısından AK Parti için de geçerliliğini koruyor tabi. Aslında bir bakıma; ittifaklar devredeyse %50'ler aranırken, değilse %30'u alan mazbata ile arasındaki mesafeyi ortadan kaldırmış olur! Hem üç yıl sonrası için telaşa ne mahal “Bir saniyesine bile hakim olamadığımız, hükmedemediğimiz bir hayat”ın…

Giderek kızaran bir Silivri, ölümlü vaka haberleri gölgesinde sabır, güç ve kolay bir hafta diliyorum herkese…

YORUM YAP