2016-2017 yılına onarımla hazırlık

2016-2017 yılına onarımla hazırlık

9.09.2016 09:40:42

İlçemiz toplam 10 okulu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Emlak, İnşaat ve Bağış bölümü tarafından onarılıp yenilenerek 2016-2017 eğitim-öğretim yılına hazırlanmakta.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Emlak, İnşaat ve Bağış bölümü, talep üzerine ilçemiz toplam 10 okulunda onarım çalışmalarına başladı. 2014 yılında İstanbul genelinde 92 okul, 2015'te 170, 2016 yılında toplam 226 okulda tadilatlar yapmakta olan bölüm yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre bu yıl içinde bu sayıya 100 okul daha eklenecek.

ON OKULUMUZ ONARIM PROGRAMINA ALINDI
Onarım imkânından her yıl 2-3 ilçemiz okulu yararlanabiliyorken, bu yıl sayı 10'a çıkarıldı. Acil tamirat ihtiyacı olan eğitim kurumlarımızdan Silivri Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Nurullah Baldöktü İlkokulu, Yavuz Selim İlkokulu, Sayalar İlkokulu, 80. Yıl İlkokulu, Piri Mehmet Paşa İlkokulu, Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi bu yılki programa alındı.
Birçoğunda çatı, zemin, pencere, kapı ve lavabo onarımları tamamlandı. Doğalgaz gelen ilçemiz Danamandıra, Çayırdere, Akören ve Büyükkılıçlı gibi mahallelerdeki okullarda da dönüşüm çalışmaları yapılacak.
Son günlerde veliler tarafından akıbeti en çok merak edilen Silivri Ortaokulu binasının yıkılıp yeniden yapım işiyle ilgili ihale aşamasında olduğu öğrenildi.
Onarım çalışmalarının önümüzdeki günlerde Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi ve Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde başlayacağı edinilen diğer bilgiler arasında.

SİLİVRİ ANADOLU LİSESİ BAŞTAN YENİLENDİ
İlkokul ve ortaokul olarak inşa edilen ve özellikle lavaboların liseli öğrencilere uygun olmayan Silivri Anadolu Lisesi binasında çok ciddi tamiratlar yapılarak bina fiziki olarak uygun hale getirildi. Okul binasının sınıfları ve koridorları boyandı. Lavabo bölümü yenilendi. İdari kısmın bütün bilgisayar sistemi ve konferans salonu yenilendi. Okul bahçesine asfaltlama ve saha çizimleri yapıldı.
Okul Müdürü Levent Gürsoy, gazetemiz aracılığıyla onarımları yapan başta İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, diğer eksiklerin tamamlanmasında katkıda bulunan İstanbul Büyükşehir ve Silivri Belediyelerine ve AK Parti İlçe yönetimine öğrenci, öğretmen ve velileri adına teşekkür etti.
Renginar SALİ

YORUM YAP