Yurt dışı ortaklarıyla yapılacak çalışmaları planladılar

Yurt dışı ortaklarıyla yapılacak çalışmaları planladılar

9.12.2020 08:54:14

“Seeing The Future, Shape Your Career” adlı projesi Türkiye Ulusal Ajansı taraından kabul edilen Gümüşyaka Anadolu Lisesi, yurt dışı ortaklarıyla ilk toplantısını gerçekleştirerek yapılacak çalışmaları planladı.

Erasmus+ Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (K229) kapsamında, Gümüşyaka Anadolu Lisesi'nin koordinatörü olduğu, Türkiye, İngiltere, Fransa, İtalya, Polonya ve Bulgaristan ortaklığında yürütülecek olan “Seeing The Future, Shape Your Career” adlı proje Türkiye Ulusal Ajansı taraından kabul edildi. Türkiye Ulusal Ajansı ve okulumuz arasında imzalanan 2020-1-TR01-KA229-092691_1 no'lu sözleşme ile söz konusu proje 31.589,00 Avro hibe almaya hak kazandı.

İŞBİLEN: ENDÜSTRİ 4.0 DÜNYADA YENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATTI

Gümüşyaka Anadolu Lisesi Proje Koordinatörü Sinem İşbilen, projenin içeriği hakkında gazetemize yaptığı özel açıklamada şu bilgileri verdi: “Projede geleceğin meslekleri, yeni kariyer olanakları ve bu mesleklerin gerektireceği yeterlilikler üzerine odaklanılacak. Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin de etkisiyle, 4. Sanayi devrimi dediğimiz Endüstri 4.0  tüm dünyada yeni bir dönemi başlattı. Endüstri 4.0'ın etkisiyle, yapay zeka, nesnelerin interneti, 3 boyutlu teknoloji, bulut bilişim, artırılmış gerçeklik ve büyük veri gibi ortaya çıkan kavramlar sadece sanayi ve üretim süreçlerini değil bir çok sektörü değişime zorlamakta. Tüm dünya ülkeleri, bu devrime ayak uydurmak adına sanayi ve üretim sektörlerinin yanı sıra, ekonomi, istihdam, eğitim ve toplumsal alanlarda da yeni politikalar geliştirmeye çalışmakta.

“VAR OLAN MESLEKLERİN YERİNİ BAMBAŞKA MESLEKLER ALACAK”

Endüstri 4.0 devriminin sonucunda oluşan ve oluşacak yeni istihdam alanlarına, yeterli ve nitelikli insan gücü yetiştirmede eğitim büyük bir önem taşımakta. Son yıllarda yapılan akademik çalışmalara, OECD, WEF (World Economic Forum) raporlarına bakıldığında yakın gelecekte günümüzde var olan mesleklerin büyük çoğunluğunun, otomasyon ve yeni üretim süreçlerinin sonucunda yok olacağını öngörülüyor. Yine yakın bir gelecekte bu sürece paralel olarak yeni mesleklerin ortaya çıkacağı ve bu yeni mesleklerin, yeni yeterlilikler ve beceriler gerektireceği öngörülüyor. Bugün ilkokula başlayan bir öğrenci, mezun olduğunda, bugün var olan mesleklerin yerini bambaşka meslekler almış olacak. İşte bu noktada, öğrencilerimize, onları destekleyecek velilerimize, çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimize yönelik bir çalışma yapma ihtiyacı doğdu.

“ENDÜSTRİ 4.0, EĞİTİM 4.0, 21. YÜZYIL BECERİLERİ GİBİ KAVRAMLARA YER VERECEĞİZ”

Ben Sinem İşbilen ve okulumuz öğretmenlerinden İbrahim Caner Coşkun ve bu konuda bir proje geliştirmeye karar verdik ve yurtdışı ortaklarımızla iletişime geçtik. Projemizde geleceğin mesleklerini ve bu mesleklerin gerektireceği kritik yeterlilikleri incelerken, Endüstri 4.0, Eğitim 4.0, 21. Yüzyıl Becerileri gibi önemli kavramlara da çalışmalarımızda yer vereceğiz. Tüm ortakların, okullarında, öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik gerçekleştirilecekleri eğitimleri, seminerleri ve etkinlikleri, çok dilli proje web sitemiz, youtube kanalımız ve basılı yayın organları aracılığıyla aynı zamanda geniş kitlelere yaygınlaştırmayı hedeflemekteyiz.

“ÇALIŞMALARIMIZI YURT DIŞI ORTAKLARIMIZLA DEĞERLENDİRDİK”

Pandemi sebebiyle, proje başlangıç toplantımızı 23.11.2020 tarihinde, Brüksel saati ile saat 18.00'de, Google Meet platformu üzerinden sanal olarak gerçekleştirdik. Proje kapsamında gerçekleştirilecek yerel aktivitelerimizi, görev dağılımı kapsamında yapılacak çalışmaları ve pandemi sürecini yurtdışı ortaklarımızla değerlendirdik. Proje etkinlerimiz kapsamında çalışmalarımıza başladık. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle sağlıklı günlerde okullarımızda buluşacağımız günleri sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Renginar SALİ

YORUM YAP