Yılsonu Etkinlikleri ve Çevre Şenliği başladı

Yılsonu Etkinlikleri ve Çevre Şenliği başladı

29.05.2017 10:37:34

Silivri Belediyesinin her yıl düzenlemiş olduğu Yılsonu Etkinlikleri programı bu yıl yaklaşan Dünya Çevre Günü kutlamalarını da içine alacak şekilde kaydedildi. Etkinliğin bir bölümünü de Çevre Şenliği oluşturdu.

Silivri Belediyesinin her yıl geleneksel hale getirdiği ve bu sene çevre bilinci etkinliklerini de dahil etmiş olduğu Silivri Belediyesi Yıl Sonu Etkinlikleri ve Çevre Şenliği, Atatürk Meydanı'nda başladı. Kordon boyuna renk katan 2016-2017 eğitim-öğretim Yılsonu Etkinlikleri ve Çevre Şenliği açılış törenine; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Can Dağaşan, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, sivil toplum örgütü temsilcileri, eğitimciler ve birçok veli katıldı. İlçedeki eğitim kurumlarının dahil olduğu program kapsamında, öğrenciler yıl boyunca ürettikleri el emeği ürünlerini sergileyerek, dans gösterileri gerçekleştirdi.

IŞIKLAR'DAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Işıklar, mesajında şu ifadelere yer verdi: "İnsanlık, varoluşundan bu yana çevresini kendi ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirmeye çalışmış, gün geçtikçe artan bu çaba insanlığın ortak değeri olan çevreye büyük zararlar vermeye başlamıştır. Yapılan tahribata dikkat çekerek insanlara sorumluluklarını hatırlatmak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla 1972 yılından bu yana 5 Haziran “Dünya Çevre Günü” olarak kutlanmaktadır.
Son yüzyılda yaşanan hızlı sanayileşme, plansız şehirleşme ve doğal kaynakların fütursuzca tüketiminin olumsuz etkileri, yaşam kalitesini ve sürekliliğini tehdit eder hale gelmiştir. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde insanlığın gelecekte çok ciddi çevre sorunları ile yüzleşmek zorunda kalacağı unutulmamalıdır. Bu boyutuyla daha yaşanabilir bir dünya ideali, devletlerin olduğu kadar bireylerin de temel gayesi olmalıdır.
Ülkemizde ve dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Dünya Çevre Günü', çevre sorunlarına dikkat çekerek kamuoyunda çevre bilinci ve hassasiyetinin oluşmasına vesile olması açısından büyük önem arz etmektedir.
İlçemizin gerek sanayi gerek tarım gerekse turizm alanında kalkınması için çalışırken bizler de çevreye karşı sorumluluğumuzu unutmadan adımlar atmaya gayret gösteriyoruz. Tüm Silivrili hemşerilerimizin daha temiz, daha sağlıklı, daha güvenli ve daha mutlu bir fiziki çevrede yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle 'Dünya Çevre Günü'nü kutluyor, temiz, kaliteli ve daha yaşanılabilir bir dünya temennisi ile sağlıklı bir gelecek diliyorum."

ATIK PİL TOPLAYANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Silivri Belediyesi'nin Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında ilçe genelinde en çok pil toplayan üç okul belli oldu. Yürütülen kampanyada birinciliği Hicran Tanrıverdi önderliğinde Selimpaşa İMKB Turizm Otelcilik Anadolu Lisesi, ikinciliği Aşir Yaman önderliğinde Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi, üçüncülüğü Mehtap Ballı önderliğinde Çağrıbey Ortaokulu kazandı. Dereceye giren okullara ödülleri teslim edildi. Geri dönüşüm kampanyasına katkı sağlayan kurum temsilcileri ve öğrencilere teşekkür eden Başkan Işıklar, gönüllü çevrecilerin yanı sıra etkinliğin hayata geçmesinde emek harcayanlara da teşekkür etti. Işıklar, “Öncelikle Sayın Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, okullarımıza ve değerli velilerimize teşekkür etmek istiyorum. İlçemiz çok büyük, iki ucu 50 kilometre. Kurumlar ve öğrenciler arasında diyalog ve etkileşimlerin artmasını istiyoruz. Öğrencilerimizin yaptıklarını daha geniş kapsamlı bir platformda sergileme ve tanıtma imkânı bulmasını önemsiyoruz. Çocuklarımızın bilgi ve tecrübe paylaşımı ilçemizin güzelliğine farklı bir değer katıyor. Bu, bizim için büyük bir gurur. Bilgiyi aktarmak gelişmektir. Bu geleneği devam ettireceğiz. Bu vesile ile bu çabaya katkı veren başta çocuklarımıza ardından onları iyi yetiştirmek için çırpınan anne babalarına ve öğretmenlerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

STANTLARI DOLAŞARAK ÖĞRENCİLERİN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ ALDILAR
Silivri Sahili Kordon Boyunda kurulan stantlarda resim, el işi, takı, bilim teknik projesi gibi birçok ürün sergileyen ilköğretim ve liseli öğrenciler, hünerlerini gösterme imkânı buldu. Işıklar ve beraberindeki protokol mensupları stantları tek tek dolaşarak öğrencileri yaptığı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

SPONSORLARA PLAKET VERİLDİ
Tören çevre etkinlikleri ile alakalı sponsorlara ödül sunumu ile devam etti. Bu çerçevede Silivri Belediyesi'nin çevre projelerine vermiş olduğu desteklerden dolayı Özen Cam Geri Dönüşüm Kazanım Ve İnş. San. Ltd. Şti, Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneği, Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği Ticari İşletmesi, Çevre Koruma Ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı, GCL Geri Kazanım ve Rafineri A.Ş., Aktif Geri Dönüşüm San. Ve Tic. A.Ş. ve Çiğdemler Hırdavat Metal İnşaat temsilcilerine plaket takdim edildi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP