Sevginar Sali

Yılmaz ile kadınların siyasal iletişimi üzerine…

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın ‘kadınlar' ile kurduğu siyasi iletişimin giderek pekişmesini izlerken bunun içinde anlamlı bir katkı daha sunabilecek kıvama geldiğini hissettim. Şöyle ki Yılmaz'ın sloganı mutlu Silivri/mutlu kadın eksenine dayandırılıyor. Kadınların mutlu olması önündeki en büyük engel ‘mutsuzlukları' bunun temel sebebi de aile içi şiddet. Kadınlara şiddeti uygulayan kişiler erkekler… Her birini bir kadının yetiştirdiği erkekler! Eğitimden evvel yetiştirme tarzında aşılanan bazı davranışları hiçbir okul yok etmeye muktedir olamıyor. Bunun için mutlulukları için çalışan iktidarın da kadınlardan istediği, dile getirdiği, sosyal sorumluluk olarak da düşünebileceğimiz bir beklentisi oluşabilir. Sevgili kadınlar, özellikle erkek çocuklarınızın yetiştirilmesine çok dikkat edin… Ne kendi ne de başkalarının hayatlarını heba etmeyip, mutluluk yolunda ilerleyip, yaşayabilsinler diye. Okullar, kanunlar, cezalar çok sonraki evre. Bir anne bir çocuğu nasıl yetiştirirse o öyle devam eder. Aile içi eğitim ve terbiyenin insan hayatı üzerine etkisini hiçbir okul, deneyim, yasa, ceza ya da öğreti tamamen ortadan kaldırmaya muktedir olamıyor…
Yani özetle kadınların mutsuzluklarına sebep erkeklerden de evvel yine bir başka kadın. Ve sevgi en sağlıklı, aynı zamanda güzel terbiye yöntemi. Mutlu olmak istiyorsak bilinçli de olmalıyız…
HOŞGÖRÜ
Siyasi ve insani söylemler ne kadar güzel olursa olsun karşılığı olmaz ise hiçbir şey ifade etmez. Ne kadar az önem arz ederse etsin eylemler ile desteklenmesi etkileyicidir.
Söylemlerini eyleme yansıtabilmek beklenti, olması gerekendir.
Eylemlerin söylemlerinden evvel hayata geçirilebilmesi başarıdır.
Hizmet ve yatırımları hususunda epey hareketli, bereketli, nitelik ve nicelik bakımından zengin bir dönem geçiriyoruz.
Silivri Belediyesi İftar Çadırında ilçe protokolüne yönelik verilen iftar davetinde son üç belediye başkanımızı aynı masada görebilmenin hoşgörüsünü hissetmek, vefasını gözlemlemek vatandaş olarak iyi geldi.
Volkan Yılmaz'ın vefa ve hoşgörü söylemlerini havada ya da sözde bırakmaması beklentilerin karşılanması ötesinde Silivri siyasetinin hak ettiği ve layık olduğu bir başarıdır.
Geçmişle kavga pek çok şeyi götürür de en önemlisi gelecek kaybıdır!
BAŞSAĞLIĞI
CHP geçmiş dönem İl Genel Meclis Üyelerinden, Değirmenköy iş insanı Gürcan Albayrak'ın annesi Ülker Albayrak vefat etti. Cenazesi bugün öğle namazına müteakiben Değirmenköy Merkez Camiinden kaldırılacaktır. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine sabır ile başsağlığı diliyoruz.

YORUM YAP