“Kadınlarla beraber yol yürüyeceğiz demiştik”

“Kadınlarla beraber yol yürüyeceğiz demiştik”

26.04.2022 13:05:24

Silivri Belediyesi kadınlara yönelik 2. Edirne gezisini Pazar günü gerçekleştirdi. Merkez Mahallelerimizde yaşayan 1250 kadınımız Silivri Belediyesi'nin Edirne'ye düzenlediği kültür gezisine katıldılar. Başkan Volkan Yılmaz'ın eşi Ezgi Yılmaz ile birlikte eşlik ettiği gezide Başkan Yardımcısı Emri Sarısaltıkoğlu, MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, AK Parti Grup Sözcüsü Filiz Güler, AK Parti Meclis Üyesi Ülkenur Büke de hazır bulundular.

Tarihi ve kültürel yerlerin gezilmesinden sonra geziye katılanlar hep birlikte iftara katıldılar.

İftarda kadınlara seslenen Başkan Volkan Yılmaz şu mesajları verdi:

 “CUMHURİYETİN KURUCU KAHRAMANLARINI SAYGI VE MİNNETLE YAD EDİYORUM”

“23 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşlarıyla, Cumhuriyetin kurucu kahramanlarıyla birlikte tüm dünyaya Türk'ün hür ve özgür yaşayacağını, hakimiyetin yalnızca milletin olacağını haykırdığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurduğu ve bu bayramı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı diyerek tüm dünyadaki çocuklara armağan ettiği bir bayramı geride bıraktık.

Bu vesileyle Gazi Mustafa Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad etmek istiyorum. Ruhları şad olsun.

Bugün 2000 bin yıllık devlet geleneğinden gelen Türkiye Cumhuriyetinden önceki Osmanlı İmparatorluğunun, İstanbul'dan önce yıl yıla yakın 88 başkentlik yapmış serhat şehri Edirne'de kültür gezisinde sizlerle beraberiz.

“KADINLARLA BERABER YOL YÜRÜYECEĞİZ DEMİŞTİK”

Mutlu muyuz? Yola çıkarken Mutlu Silivri demiştik. En önemlisi; kadın mutluysa bütün şehir, bütün toplum, bütün ülke mutludur demiştik. Hep sizlerle beraber, sizin yanınızda… Hem kardeşiniz, evladınız, ağabeyiniz olarak kadınlarla beraber yol yürüyeceğiz demiştik. Türk kadını, özverinin, ferasetin, fedakarlığın, çilenin adı olmuş. Kurtuluş Savaşı'nda cephede mermi taşımış. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler üzerine çıkacak Cumhuriyet'i emanet ettiği gençleri yetiştirmiş. Biz de dedik ki Silivri'de kadına dokunacağız, onların çocuklarına ve gençlerine yatırım yapmaya devam edeceğiz.

“BU EVLADINIZIN GÖREVİ, UZATTIĞINIZ ELİ BIRAKMAMAK”

Seçimden önce siz hanımefendilere ellerimi uzattım, sizler de sımsıkı tuttunuz. Bu evladınızın görevi, o çileli, nasırlı elleri hiç bırakmamak. Bunları en kalbi duygularımla ifade ediyorum. Bir hanede kadın gülüyorsa, o evde herkesin yüzü gülüyor demek.

“MUTLU VE MARKA BİR SİLİVRİ İÇİN HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ”

Bundan sonra çocuklarımız ve gençlerimiz için çalışmaya, Silivri'nin sporuna, kültürüne yatırım yapmaya, 7/24 aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Bundan hiç birinizin şüphesi olmasın. Hep birlikte daha güzel bir Silivri için, daha yaşanabilir bir kent için mutlu ve marka bir şehir için hep beraber çalışacağız.

“GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLERİ BERABER GEZECEĞİZ”

Masaları dolaşırken, “Mutluyuz ama devamını istiyoruz” dediniz. En kısa zamanda Türkiye'de gezilmesi, görülmesi gereken yerlerin hepsini beraber gezeceğiz. Yeter ki birlik beraberliğimizi hiç bozmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle yaklaşan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Cenabı Allah tuttuğunuz oruçları, yaptığınız hayırları, fitre ve zekâtları kabul etsin. Hepinizi kucak dolusu sevgilerimle selamlıyorum. Sağ olun, var olun.”

 Seda ŞİMŞEK

 

 

 

 

YORUM YAP