Yılın ilk meclisi toplandı

Yılın ilk meclisi toplandı

8.01.2019 12:00:21

Silivri Belediye Meclisi'nin Ocak Ayı Meclis Toplantısı'nın I. Birleşiminin I. Oturumu, 7 Ocak Pazartesi günü Özcan Işıklar'ın Başkanlığında gerçekleştirildi. 

Silivri Belediye Meclisi'nin 07/01/2019 Pazartesi tarihine rastlayan Ocak Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, saat 10.00'da, Belediye Meclis Salonu'nda kaydedildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Görüşülen gündem maddelerinden 7'si karara bağlanırken, 5 tanesi de komisyonlara havale edildi.

MUHALEFETİN ÖNERGELERİ
Gündem maddelerinden önce AK Parti Meclis Grubu'nun hazırladığı önergeler değerlendirildi. İşte muhalefet meclis üyelerinin Ocak gündemine sunduğu önerge konuları:
“Son günlerde ulusal ve yerel basına da yansıdığı üzere sokak köpekleri iki öğrenciye saldırmış ve bu öğrencilerden biri hayatını kaybetmiş, diğeri yaralı olarak tedavi altına alınmıştır. Bu durum Silivri'deki öğrenci velilerini ve çocuklu aileleri tedirgin etmektedir. İlçemizde de sayıları oldukça fazla olan sokak köpeklerinden dolayı bu tarz üzücü vakaların yaşanmaması adına sokak köpeklerine de zarar verilmeden özellikle okul giriş çıkışlarında gerekli önlemlerin alınmasını talep eder, önergemizin Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.” İlgili önerge Başkanlık makamına havale edildi.
 “Belediyemizin 31.12.2018 tarihi itibariyle geçmiş dönem toplam borç ve alacaklarını gösteren dökümünün yazılı olarak tarafımıza verilmesini Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.” Bu önerge de okunarak bilgi verilmesi amacıyla Başkanlık makamına havale edildi.

KARARA BAĞLANAN GÜNDEM MADDELERİ
 Gündemin 1. maddesi olan Belediye Meclisi'nin 2019 yılı çalışma takviminin görüşülmesi oybirliğiyle karara bağlandı.
 Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için komisyon oluşturulmasının görüşüldüğü 2. gündem maddesinde ise CHP'li Meclis Üyelerinden Melih Yıldız, Zafer Bıyıklı, Doruk Bulut; AK Partili Meclis Üyelerinden Tamer Şişman ve Osman Umuç yapılan gizli oylama sonucunda Denetim Komisyonu Üyesi seçildi.
 Gündemin 5. maddesi olan Silivri Belediyesi'nde 2019 yılında mevsimlik işçi çalıştırılmasının görüşülmesi oybirliğiyle kararlaştırıldı.
 Gündemin 6. maddesi olan Silivri Belediyesi'nde 2019 yılında geçici işçi çalıştırılmasının görüşülmesi oybirliğiyle karara bağlandı.
 Gündemin 7. maddesi olan Silivri Belediyesi'nde 2019 yılında sözleşmeli personel çalıştırılmasının görüşülmesi oybirliğiyle karara bağlandı.
 Gündemin 8. maddesi olan Silivri Belediyesi kadrolarında derece değişikliklerinin görüşülmesi oybirliğiyle karara bağlandı.
 Gündemin 10. maddesi olan ilçemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına araç tahsisinin görüşülmesi oybirliğiyle karara bağlandı.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN GÜNDEM MADDELERİ
 İlçemiz sınırları içinde bulunan isimsiz cadde ve sokakların isimlendirilmesinin görüşülmesi ile ilgili 3. gündem maddesi İsim Tespit Komisyonu'na havale edildi.
 İlçemiz Selimpaşa Mahallesi, 6725 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde bulunan 13, 14 ve 15 nolu dükkânların kütüphane olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı adına tahsisi ve 16 nolu dükkânın tahsisinin iptal edilmesinin görüşülmesi ile ilgili 4. gündem maddesi Hukuk Komisyonu'na havale edildi.
 TEM Bağlantı Yolu Doğusu ve Batısı ile Yakın Çevresi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notları değişikliğinin görüşülmesi ile ilgili 9. gündem maddesi İmar Komisyonu'na havale edildi.
 Silivri Belediyesi ile Galatasaray Spor Kulübü arasında ortak hizmet projesinin geliştirilmesinin görüşülmesi ile ilgili 11. gündem maddesi İmar ve Hukuk Komisyonu'na havale edildi.
 Mülkiyeti Silivri Belediyesi'ne ait olan Büyükçavuşlu Mahallesi, 213 ada, 1 parselde bulunan Düğün Salonu'nun 2019 yılı tarife ücretlerinin belirlenmesinin görüşülmesi ile ilgili 12. gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Silivri Belediye Meclisi'nin Ocak Ayı 1. Birleşimi; 11 Ocak 2019 Cuma günü, saat 10.00'da toplanmak üzere sona erdi.
Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Gezi yorum...
Sonraki » Silivri'den...

YORUM YAP