Ferhan Tezcan

‘Yılın adamı’ Diagne

Ligin ilk yarısı gerçekten kıran kırana geçti.
Bugüne kadar hiç olmadık olaylar yaşadık.
Fenerbahçe'nin devreyi 17. sırada bitireceğini kim tahmin edebilirdi ki?
Kasımpaşa'nın ligde on yıllar sonra zirveye çıkacağını kaç kişi bilebilirdi?
Ya Malatya'nın şampiyonluk koşusu yapacağını?
Galatasaray'ın ve Beşiktaş'ın sık sık yara alacağını?

Evet, evet böyle bir lig ilk yarısı ilk kez yaşadık. Ben ligi iyi takip ediyorum, birçok maça da gidiyorum. Oturdum ilk yarının bir karmasını yaptım. Bundan Türkiye liginin şu anda televizyonlarda yer alan yorumcularından biriyle de paslaştığımı itiraf edebilirim.

Kadro tamam ama içlerinden birisi dikkatimi çok çektiği için size anlatmak istiyorum. Kasımpaşa'nın Senegalli santrforu Diagne'nin hayat hikâyesi çok ama çok ilginç. Dakar'da fakir bir hayat sürerken annesi tarafından bir terzinin yanına verilir sonra futbol ağır basınca bir kulübe gönderilir Diagne. Kalitesi fark edilince de İtalya'da yaşayan dayısı tarafından ''Çizme''nin yolunu tutar. 5. ligden Brandizzo'da futbola devam eder. Derken 3. ligdeki Bra'ya gider. 20 gol atar. Sonraki sene tam 40 gol. Juventus'un dikkatini çeker ve Conte'li Juventus'a transfer olur. Dakar'da Cısse adlı hocadan Conte gibi bir dünya devine. Belçika Lıerse, Macar Ujpest ve Çin takımı Tedja sıradaki takımlar olur. Ama gerçek patlamayı Kasımpaşa'da yapar. Bu sene ligde tam 17 maçta 20 gol atar.

NOVAK'IN BÜYÜK ÇIKIŞI
Karmanın kalecisi Başakşehirli Mert. Bu sezon Avrupa'da en az gol yiyen iki takımdan birinin kalecisi olan Mert muhteşem kurtarışlarıyla herkesin gözüne girdi. Sağ bekte Sivasspor'un Brezilyalı Douglas'ı var. Stoperde Başakşehirli Epueranu bulunuyor. Moldovialı futbolcu ilk yarıyı çok az hatayla tamamladı. Onun yanında Galatasaray'ın savunmacısı Ozan Kabak yer alıyor. Altyapıdan çıkıp bir anda Liverpool ve birçok İngiliz kulübü ile Bayern Münih'in listesine girmek öyle kolay bir iş değil. Bravo Ozan'a. Gelelim sol tarafa. Trabzonsporlu Novak mükemmel bir yarıyıl geçirdi. Savunmada, hücumda çok pozitif bir görüntü verdi.

ROBINHO'YA HAYRAN KALDIK
Orta sahada Trabzonsporlu Abdülkadir yükselen bir form grafiği ile oynadı. Gollerin çoğunda onun asisti vardı. Sosa'da Trabzonspor'da takımı yöneten isimdi. Kasımpaşalı Trezeguet teknik direktör Mustafa Denizli'nin gelişinden sonra iyice yükselişe geçti. Ve ligin en etkili futbolcularından biriydi. Robinho'ya ise bütün Türkiye hayran. Brezilya Milli takımından çıkıp Sivasspor 'a gelmesi beni çok şaşırtmıştı. Robinho futbol resitalleriyle Sivasspor'a çok puan getirdi. Ama anladığım kadarıyla artık Başakşehir forması giyecek.

VİSCA'SIZ KARMA OLMAZ
Başakşehirli Visca yine takımını taşıyan futbolcuydu. Gerek attığı goller, verdiği 'şık'' gol paslarıyla karmanın tepesine oturdu. Vısca ikinci yarıda da bu formunu sürdürecektir. Dıagne'yi zaten anlatmıştık. İlk yarının karması içine alamadığım daha bir sürü futbolcu var. Onlardan bir tanesi de Sivassporlu Emre Kılınç. Bakalım ligin ikinci yarısı bize daha neler gösterecek.

YORUM YAP