Yıldız: Vatandaş olarak yok sayılıyoruz

Yıldız: Vatandaş olarak yok sayılıyoruz

18.04.2016 09:52:10

Ağır tonajlı araçların aşırı süratle mahalle içinden geçmesi sebebiyle çocuklarını kapı önüne dahi çıkaramayan Kadıköy sakinleri, her araç geçişinde yerden yükselen toz bulutu yüzünden sağlıklarından endişe ediyor.

“YAYA KALDIRIMI TALEP EDİYORUZ”
Cenk Yıldız, durumu gazetemize şöyle aktardı: “Uzun zamandır İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesine başvuru yapıyoruz. Bu yolla ilgili hiçbir çalışma yok. Çocuklarımızı kapı önüne çıkaramıyoruz, yaşlılarımız hiçbir yere gidemiyor, hastalarımız toz duman içinde. Normalde yayaların yürümesi için asfalttan yüksekçe kaldırımlar olması gerekiyor. Görüldüğü gibi burada kaldırım yok aksine her yer çukur ve berbat bir durumda.

“ORGAN NAKİL HASTASI BABAM TOZDAN DOLAYI EVİMİZİN ÖNÜNDE OTURAMIYOR”
Burası ağır vasıtaların geçtiği bir bölge. Ağır vasıtalar ciddi tehlike yaratıyor. Çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. Babam organ nakil hastası. Annem hayat arkadaşına böbreğini verdi; babam ilaçlara mahkûm bir şekilde hayatına devam ediyor ama kapı dışına hava almaya dahi çıkamıyor. Onca masraf yaptığımız evimizin önünde oturamıyorlar bile. Soluduğumuz hava sağlıksız, böyle bir havada insan sağlık durumunu nasıl koruyabilir ki?
“HER BEŞ DAKİKADA BİR SON GAZ KAMYON GEÇİYOR”
Kum ve asfalt sevkiyatı olduğu için yol kullanılamaz hale geldi. Cam kapı açtırmayan tozdan bıktık. Silivri Belediyesi, bu caddenin İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında olduğunu söyledi. Beyaz Masaya 2015'te ve bu sene iki defa başvuru yaptık. Her seferinde ret yanıtı geldi. Anayol olduğu için kaldırım konulamayacağı gerekçe gösterildi. Beş dakikada bir kamyon geçiyor. Sevkiyatları zamanlı olduğu için son gaz gidiyorlar. Ardından kalkan toz toprak sağlığımızı tehdit ediyor. Can güvenliğimiz için hız kesici kasis talebimizin de değerlendirilmesini istiyoruz.

“GEÇİCİ DEĞİL KALICI ÇÖZÜM İSTİYORUZ”
Biz vatandaş olarak yok sayılıyoruz. Bu konuyla alakalı Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu ile görüştüm. Sağ olsun Fen İşleri Müdürünü buraya gönderdi. O zaman su çalışması dâhilinde yolun bir kısmında asfalt çalışması yapıldı ancak yolun bütünüyle ilgilenilmediği için istenilen sonuca ulaşılmadı. Vatandaş olarak belediyemize teşekkür ettik ama biz geçici çözüm değil artık kalıcı bir çözüm istiyoruz. Köylü olarak senelerdir standart altında yaşamaya alıştık ama artık yeter!”
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP