Yıldız’dan ders gibi cevap

Yıldız’dan ders gibi cevap

4.01.2022 13:16:30

Özgür Kurt olayını gündeme getirip İBB Yönetimini çalışanlarına siyasi nedenlerle mobbing uygulamakla suçlayan AK Parti Grup Sözcüsü Filiz Güler'e, CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'dan AK Parti dönemi uygulamaları üzerinden ders gibi cevap.

AK Parti Grup Başkanvekili Filiz Güler, Ocak meclisinde İBB'de yaşanan işten çıkarmalara değindi.

GÜLER: SIRF SİYASİ GÖRÜŞÜ FARKLI DİYE İNSANLARIN EKMEĞİNİN ELİNDEN ALINMASI ÇOK ACI

Özgür Kurt örneğinde açıklamalarını özele indirgeyen Güler şöyle konuştu: “Silivri'de yaşayan ve İBB iştiraklerinde çalışan birçok kişi var. Maalesef ama siyasi görüşlerinden dolayı ama özellikle AK Parti döneminde işe alındıkları için birçoğunu ya 25. Maddeye dayatarak ya mobbing uygulayarak bir şekilde istifa etmelerine ya da emekli olmalarına işten çıkarılmalarına sebep olan bir İBB Yönetimimiz var. Silivri'mizde de maalesef bu durumlara maruz kalan birçok kardeşimiz var. Liyakat göz ardı edilerek işten çıkarılmalarını üzüntüyle izliyoruz. Sırf siyasi görüşü farklı diye insanların ekmeğinin elinden alınması çok acı. Silivri Belediyesi 10 yıllık bir CHP yönetiminden Cumhur İttifakı MHP'li belediyeye geçti fakat bir tane bile işten çıkarma olmadı.

Yüksek lisans birine temizlik elemanı vasfı teklif edilirse o kişiye mobbing uygulanmış olunur. Bunu herkes kabul etmek zorunda değil. Herkesin onur ve gururu var. Temizlik elemanlarını küçümseyici bir durum değil. Lisans veya antrenörlük diploması olan farklı yerlerde çok iyi değerlendirilebilecek kişilerin sırf bu yüzden işten ayrılma noktasına gelmesi doğru değil. Silivri halkının vicdanına bırakıyorum.”

YILDIZ: CHP'Yİ BUNLARLA SUÇLAYACAK SON KİŞİ SİZLERSİNİZ

CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: “Filiz hanım, siyasi baskıdan, mobbing, siyasi görüşten bahsetti. CHP'yi mobbing, baskı, siyasi görüşle suçlayacak en son kişi sizlersiniz arkadaşlar.

“BU MİLLETE YILLARCA MOBİNG UYGULADINIZ”

Bu millete yıllarca mobbing uyguladınız.

Kıymetli gazetecilere sizin gibi düşünmüyor diye mobbing uyguladınız, hepsini içeri tıktınız. TSK'nın ordunun, şerefli subaylarına mobbing uyguladınız, Ergenekon diye bir yalan uydurdunuz, subayları hapiste çürüttünüz.

Önemli iş insanlarına baskı yaptınız şimdi bize gelmiş ders vermeye kalkıyorsunuz.

“ÖNCE KENDİ YAPTIKLARINIZI GÖZDEN GEÇİRİN, ONDAN SONRA BİZİ SUÇLAMAYA KALKIN”

Önce kendi yaptıklarınızı gözden geçirin, ondan sonra bizi suçlamaya kalkın. Bu toplumun yüzde 50'si sizin gibi düşünmüyor. Sizin gibi düşünmeyen vatandaşları vatan haini, terörist ilan ettiniz. Kimsenin düşüncesine fikrine saygı göstermediniz. Buradaki kurumlarda İSKİ, İGDAŞ, Mezarlıklar Müdürlüğü bunları hepimiz biliyoruz. Zamanında hepsine baskı uygulayarak hepsini zorla mitinglere götürdünüz. Gitmeyenleri de kapının önüne koydunuz. Silivri'ye ne kadar uzak ilçe varsa oralara sürdünüz. Şimdi önce bunları bir düşünün, gözünüzün önüne getirin. Ondan sonra bizi suçlayın.

ÖZGÜR KURT ÖZELİNDE YAŞANANLAR

Özgür Kurt arkadaşımızla ilgili konunun özeti şudur; Kendisi Müjdat Gürsü Tesisleri'nde Halı Saha Rezervasyon Personeli olarak görev yapmakta. Onun gibi İstanbul genelinde 80 kişi Halı Saha Rezervasyon Personeli olarak görev yapmakta. Fakat 01.01.2022 tarihinden itibaren Halı Saha Rezervasyonları online yapılmaya başlandı. Dolayısıyla bu personellere ihtiyaç kalmadı. Bu 80 kişiye şöyle bir teklifte bulunulmuş; ister temizlik personeli olarak göreve yapabilir ister işten ayrılabilirsiniz. 80 kişinin 74 kişisi bu görevi kabul etmiş, 6 kişisi kabul etmemiş. Kabul etmeyen arkadaşlarımızın tercihlerini saygıyla karşılıyoruz. Özgür arkadaşımızın da tercihini saygıyla karşılıyoruz. Kendisiyle birebir görüştük. Özel durumlarının olduğu, kendi geçmişiyle alakalı Silivrispor'un yıllarca kaptanlığını yatığını, kızının Milli Sporcu olduğunu, mağduriyetinin giderilmesi anlamında kendisiyle defalarca görüştük. Fakat yönetimin 80 kişiyle ilgili aldığı karardan sonra, bir kişiyle ilgili farklı bir uygulama yapılmasını hukuki anlamda doğru olmadığını, Özgür bey takdir ederse yakın tarihte şimdiki pozisyonunun revize edileceği sözünü vererek bir teklifte bulunuldu. Fakat kendisi bu teklifi kabul etmedi. Kendi tercihi. Dolayısıyla iş akdi fesih edildi. Kızımız İrem Kurt üzerinden siyasete alet edilmesini doğru bulmadım. CHP Belediye Meclis Üyeleri ve İlçe Başkanlığı olarak İrem Kurt kardeşimizin başarılarıyla her zaman övüneceğimizi ve kendisine destek olacağımızı buradan bir kez daha ifade ediyorum.”

YILMAZ, KURT'LA GÖRÜŞECEĞİNİ SÖYLEDİ

Başkan Volkan Yılmaz her platformda İBB'den iki seçim arasında işten çıkarmalarının adaletsiz bir uygulama olduğunu yineleyip kınayarak, “Özgür Kurt'un işten çıkartılma yöntemini, siyaseten ne söylemek zorunda olduğundan bağımsız, hiçbir arkadaşımızın tasvip etmediğine inanıyorum. CHP'li arkadaşlarımızın bizden çok rahatsız olduğunu, üzüldüğünü de biliyorum. Bazı şeyleri konuşamadıklarını biliyor, mazeretler ürettiklerine şahitlik etmekten üzülüyorum ” dedi.  İBB'nin personel politikalarındaki haksızlıkların aşikar olduğunu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun liyakat söylemlerinin her geçen gün altının boşaltıldığını (ittifak ortakları baskıları sonucu) belirtip, Özgür Kurt ile bir görüşme yapacağını, yaşadıklarından üzüntü duyduğunu ifade etti.

 

                                                                                        

YORUM YAP