İpe un serme suçlamasına, açık çekli karşılık!

İpe un serme suçlamasına, açık çekli karşılık!

4.01.2022 13:17:27

İBB'nin Engelli Merkezi yapmaktan vazgeçtiği yere Elginkan Vakfı ile Engelli Eğitim Merkezi yapılması Başkan Volkan Yılmaz ile CHP Grup Sözcüsünü karşı karşıya getirdi. CHP'nin “Yatırımcı bulduğunuz için İBB'ye dirsek çeviriniz” suçlamasına Yılmaz, “Açık çek İBB de yapsın yer vermeye hazırız” dedi. Başkan Bey yatırım iddiasını “Hastane, okul kim ne yapmak istiyorsa gelsin yerimiz var, tahsis etmeye hazırız” diyerek de arttırdı.

İBB'nin Engelli Koordinasyon Merkezi yapmaktan vazgeçtiği yer, Silivri Belediye Başkanlığının önerisi ile, Elginkan Vakfı'na Engelli Eğitim Merkezi yapması için tahsis talebi ile meclis gündemine geldi. CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız, Başkan Yılmaz'ı yatırımcı bulduktan sonra İBB ila alakalı ipe un sermekle suçladı. Yılmaz ise ön tıkamadığını aksine İBB yatırımlarını Silivri'ye sürükleyerek getirdiğini yenilerken, süreci anlattı, tahsis konusunda açık çek sözünü yineledi.

Silivri Belediye Meclisi Ocak ayı birinci oturumunda Elginkan Vakfı'na Engelli Eğitim Merkezi yapılması ile ilgili yer tahsis konusu, meselenin evveliyatı üzerinden, iktidar ile muhalefet arasında hararetli tartışmaya neden oldu.

İBB'nin Engelli Merkezi yatırımıyla ilgili tahsis talebinden vazgeçtiği yere Vakıf tarafından yapılacak Engelli Eğitim Merkezi konusu Başkan Volkan Yılmaz ile CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'ın tartışmasına neden oldu.

İBB VAZGEÇTİ, YILMAZ ELGİNKAN VAKFI İLE YAPIYOR

Başkan Volkan Yılmaz, “Gündemin 14. Maddesi Silivri'mize yeni bir müjde. Silivri Alibey Mahallesi/Yeni Mahalle, 1570 ada 1 parsel üzerinde Elginkan Vakfı tarafından belirlenecek ismin verilmesi şartı ile bağış olarak bir engelli okulunun yapılacak. Yer Rumeli Üniversitesi'nin hemen aşağısında. Daha önce İBB'ye Engelli Koordinasyon Merkezi yapılmak üzere önerdiğimiz, Genel Sekreter Yardımcımız, Sosyal Hizmetler Müdürümüzü gezdirdiğimiz üzerinde mutabık kaldığımız, tahsisinin İBB tarafından istendiği bizim de bununla ilgili muhteviyat; başlama/bitirme süresi/fonksiyon gibi sorular sorduğumuz ve askıda kalan bir yerdi. Sonrasında 2/12/2021'de İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından bize bir yazı geldi; tahsis talebinin iptali istendi” derken söze CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız girdi.

YILDIZ: YAPTIĞINIZ İPE UN SERMEKTEN İBARETTİR

Yıldız'ın, “28/04/ 2021 size yazı yazılıyor cevap vermiyorsunuz. Proje istediniz “Ona göre ben bu tahsisi getireceğim dediniz. Daha önce verdiğiniz kreş yerlerinde aynı şartları koştunuz mu? Koşmadınız. Sadece süre koydunuz, proje istediniz mi? İstemediniz. Burada yaptığınız ipe un sermekten ibarettir. Biz de siz de Yavuz Beyle görüştünüz. İBB'ye bu yeri tahsis etmemek için bin bir bahane ürettiniz” sözlerine Başkan Yılmaz, “Bunu inanarak mı söylüyorsunuz Melih Bey?” diyerek şaşkınlıkla karşılık verdi.

“SPONSOR BULDUKTAN SONRA İBB'YE DİRSEK ÇEVİRDİNİZ”

Yıldız açıklamalarına şöyle devam etti: “İnanarak söylüyorum. Bu yerle ilgili bir sponsor buldunuz daha sonra İBB'ye dirsek çevirdiniz. Konu aynen bundan ibarettir kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğumuz doğmuştur. Yanlış bilgilendirmeyin. Nisan ayında gelen yazıya Aralık ayına kadar cevap vermiyorsunuz. Neden Sayın Başkan?”

YILMAZ: BIRAKIN ÖN TIKAMAYI, SÜRÜKLEYİCİ OLDUĞUMUZU HERKES BİLİYOR

Başkan Yılmaz, Yıldız'ın isnatlarına şöyle yanıt verdi: “Bunları inanarak söylemediğini sen de ben de biliyorum. Siz de bütün kamuoyu da biliyor bırakın önünü tıkamayı İBB'nin Silivri'ye yapacağı yatırımlar ile ilgili sürükleyici olduğumuzu.

En değerli 4 yerimizi bir çırpıda kreş için İBB'ye tahsis ettik.” Yılmaz, tahsis süresinde başlanamayan Gümüşyaka ve Değirmenköy kreşleri ile ilgili yer vermekten vazgeçilmemesini, Yıldız'ın öne sürdüğü suçlamaya karşı argüman olarak örnek gösterdi.

“Silivri Meclisinde hiçbir arkadaşım tahsis süresinde Değirmenköy ve Gümüşyaka kreşleri yapılmadı diyerek iptalini istemedi, yenilemeyelim demedi, bunu siyaseten kullanmadı.

Değirmenköy'deki tahsisin iptalini de İBB istedi. Gümüşyaka Mahallesinde yeni tahsisin üzerinden 6 ay geçti. Burada 35/50 halı saha yatırımı yapmamız gündemde, tam da İBB'ye verdiğimiz yere düşünüyoruz ancak o halı sahayı kreşin altına ticari konut imarlı yere yapacağız. İBB o kreşi oraya yapsın diye. Ticari imarlı yeri satar kreşi de sahayı da yapardık.

Söylediklerinizi tarif edecek kelime bulamıyorum. Ucuz bir ifade” diyerek süreci anlatan Başkan Yılmaz, Yavuz Saldık ile görüşmeleri hakkında bilgi verdi ve kendisini Gümüşyaka kreşinin gecikmesinin sebebi olarak ilan etti.  “Bakalım edelim” diyerek İBB yetkililerinin süreci yokuşa sürüklediğini ifade etti ve “Benim yerlerim pul değil ki, tahsis edeyim dursun. Bürokratlar kendini kurtaracak ya, Ekrem bey bu konulara kızıyor biliyorum” şeklinde konuştu.

Elginkan Vakfı'na tahsis edilen yerde yapılacak projeye değinen Yılmaz, “Silivri için çok önemli bir proje. Engelli çocuklarımızın eğitim görüp, sigortalı çalışacağı, sanayi kuruluşlarımızla ortaklaşa yürüteceğimiz bir proje. Önümüzdeki hafta Manisa'ya girip aynı projeyi yerinde göreceğim” dedi ve İBB'ye yer tahsisi konusunda açık çek sundu.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ'NİN YATIRIMCIYA DA İBB'YE DE GÖSTERECEK YERİ VAR”

Başkan Bey şöyle konuştu: “İBB Silivri'de engelli koordinasyon merkezi yapmak istiyorsa açık çek gelsinler, Silivri'de yer vermeye razıyım. Hodri meydan yeri vereceğiz. Her şey siyaset değil. Bu kadar iyi niyetle tahsisler yapan, yatırım geciktiğinde tahsisleri iptal etmeyen yaklaşım, AK Parti Grubu var gerçekten siyaset yapmadıkları için belki de zor durumdalar, bir defa önümüz tıkayıcı bir şey gelmedi.

Silivri Belediyesi'nin yatırımcıya da İBB'ye de gösterecek yeri var. Buradan bir kez daha söylüyorum, hastane, okul kim ne yapmak istiyorsa gelsin yer tahsis etmeye hazırım İBB de dahil. Konu bu kadar basit.”

YILDIZ: DAHA İNANDIRICI OLURDUNUZ

Yıldız ilk etaptaki iddiasını yenilerken, “Değirmenköy tahsisini iptal etmediniz, İBB'nin yatırımı yapmaktan vazgeçmesi ile ilgili konuşabilirsiniz, ama Engelli Koordinasyon Merkezi yerini meclisten geçirseydiniz haklı olurdunuz. Şimdi değilsiniz. “Ben tam teşekkürlü Engelli Merkezi yapıyorum ikincisine ihtiyaç yok” deseydiniz daha inandırıcı olurdu” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, engelli merkezi ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Gündem maddesi oybirliği ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

 

 

YORUM YAP