Yıldırım: 15 Temmuz 2. Kurtuluş Savaşıdır

Yıldırım: 15 Temmuz 2. Kurtuluş Savaşıdır

10.08.2016 13:33:08

Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingine katılanlara seslenen Başbakan Binali Yıldırım , “Bugün buradaki tarihi birlikteliği gözümüz gibi koruyacağız” dedi.

Yıldırım konuşmasına “Bugün aramızda bulunan kahraman şehitlerimizin ailelerini ve İstanbul'u teslim etmeyen kahraman gazilerimizi selamlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, 15 Temmuz'da bu milletin önüne geçtiğiniz için, son 100 yılın en büyük felaketinin önünde durduğunuz için siz yürekten selamlıyorum” dedi ve darbeye karşı net bir tavır koydukları için CHP Genel Başkanı'nı ve bütün CHP'lileri, devletin yanında oldukları için MHP Genel Başkanı'nı ve ülkücüleri selamladı. “Bugün sadece İstanbul değil, bütün Türkiye ayakta” diyen Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: “Necip Fazıl ne güzel söylemiş; ‘Allah'ın seçtiği kurtulmuş millet, güneşten başını göklere yükselt, alnın hür, kim sana atarsa kement, ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebet.
Size bugün Nazım Hikmet'in dizeleriyle diyorum ki; Emret ki ölelim emret. Güneşi içiyoruz sesinde! Akın var, güneşe akın! Güneşi zapt edeceğiz, güneşin zaptı yakın!
Bugün size Azeri Şair Ahmet Cevad'ın mısralarıyla sesleniyorum; İnciler dök gel yanına. Sırmalar diz sağ koluna. Fırtınalar dursun yana, selam Türk'ün bayrağına…
Ahmet Arif'in dizeleriyle duygularımı dile getiriyorum; Bunlar engerekler ve çıyanlardır, bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır. Tanı bunları, tanı da büyü…
15 Temmuz akşamı FETÖ terör örgütünün bir işgal girişimiyle karşı karşıyaydık. Üzerimizden uçaklar uçtu. Tanklar caddelere intikal etti. Asker kılığındaki teröristler milletin üzerine kan kustu. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız milleti meydanlara davet etti. Selalar okundu. Ezanlar baştanbaşa Türkiye'de yankılandı. 15 Temmuz ikinci kurtuluş savaşıdır. Allah'a hamd olsun.
Bize kötülük yapmak isteyenler bu anlamlı tabloyu tahmin edemediler. Siyasette meydana gelen bu birlikteliği bozmayacağız. Uzlaşmayı, işbirliğini güçlendireceğiz. Türk milletini, siyasi partilerimizle sivil toplum örgütlerimizle 2023'e taşıyacağız. Türk - Kürt - Alevi - Sünni arasındaki ilişkiyi daha da geliştireceğiz. Bugün buradaki tarihi birlikteliği gözümüz gibi koruyacağız.”

YORUM YAP