Kılıçdaroğlu’ndan 12 maddelik manifesto

Kılıçdaroğlu’ndan 12 maddelik manifesto

10.08.2016 13:34:11

Yeni Kapı Demokrasi ve Şehitler Mitinginde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hassasiyetlerini 12 maddelik manifesto ile duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yenikapı'da gerçekleşen "Birlik ve Beraberlik" mitinginde 12 maddelik manifestoyu milyonların önünde tekrarladı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 12 MADDELİK MANİFESTO
“Camiye, kışlaya ve adliyeye siyaseti sokmayalım. Siyasette uzlaşma kültürünü geliştirelim ve siyasette ortak aklı egemen kılalım” diyerek ilk maddeyi ifade eden Kılıçdaroğlu hassasiyetlerini sıralamayı şöyle sürdürdü: “Siyasette öz eleştiriden kaçınmayalım ve geçmişi iyi analiz edelim, tarihin tekerrürünü önleyelim. Devletin inşasında liyakati esas alalım. İşi ehline verelim. Her koşulda demokrasiye sonuna kadar sahip çıkalım. Ne darbe, ne dikta yaşasın tam demokrasi diyelim. Türkiye'yi darbe hukukundan arındıralım.
Cumhuriyet'imizin kurucu değerlerine sahip çıkalım ve derinleştirerek tahkim edelim. Parlamenter sistemimizi güçlendirelim, bugün milletvekillerinin soru önergelerine dahi cevap verilmemektedir. Medyanın özgürlüğünü sonuna kadar savunalım. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını anayasal güvence altına alalım. Din ve vicdan özgürlüğünün güvencesi olan “laikliği” hep birlikte savunalım. Eğitim sistemini tek tipçi bir anlayıştan çıkarıp, aklın öngördüğü bilimsel esaslara dayandıralım. Çocuklarımız fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür yetişmeli, dünyayı sorgulamalı. Balyoz, Ergenekon, Casusluk davalarında FETÖ Örgütünün mağdur ettiği insanların itibarları iade edilmeli.”

IŞIKLAR: “YAŞASIN DEMOKRASİ” DİYEREK MEYDANLARA KOŞAN TÜM HEMŞEHRİLERİMİZE TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİM
Miting sonrası sosyal medya hesabından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da şu paylaşımda bulundu: “Bugün ne darbe ne dikta, Yaşasın Demokrasi diyerek meydanlara koşan tüm hemşehrilerimize teşekkürü bir borç bilirim. Zor günlerde elele verip nasıl güçlü olabileceğimizin en büyük göstergesidir bugün meydanlar. Umuda, birliğe ve kardeşliğe açılan Yenikapı'dan tüm ülkeme selam olsun.”


Haber Merkezi

YORUM YAP