Erdoğan: Hep birlikte Türkiye olacağız

Erdoğan: Hep birlikte Türkiye olacağız

10.08.2016 13:32:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenikapı'da, milyonlara seslenerek şunu söyledi: “CHP ve MHP genel başkanlarıyla81 vilayetimizde her görüşten, her meşrepten insanımızla verdiğimiz şu görüntü var ya, şu görüntü... Ülkemizin düşmanlarını en az 16 Temmuz sabahı kadar üzmüştür, kahretmiştir. Onun için hep birlikte Türkiye olacağız.”

Yeni Kapı'da Pazar günü gerçekleştirilen tarihi buluşmada halka en son hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

GAZİ'DEN 96 YIL SONRA YENİKAPI'DA MİLLETE AYNI SORUYU SORDU
Erdoğan, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: "Gazi Mustafa Kemal, 1920 yılında İstanbul ve İzmir başta olmak üzere ülkenin büyük bölümünün işgal altında olduğu o kara günlerde şunu söylüyordu; 'Milletimiz çok büyüktür. Hiç korkmayalım. O, esaret ve zillet kabul etmez. Fakat onu bir araya toplamak ve kendisine Ey millet sen esaret ve zillet kabul eder misin? diye sormak lazımdır. Ben, milletimin vereceği cevabı bekliyorum.' Şimdi burada bir kez daha soruyorum, Gazi'den 96 yıl sonra Yenikapı Meydanı'ndan aynı soruyu sizlere soruyorum; Ey millet sen esaret ve zillet kabul eder misin?" dedi. Vatandaşların "Hayır" cevabı üzerine Erdoğan, "Mesele bu" şeklinde konuştu.
Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “15 Temmuz gecesi bir kez daha istikbali ve istiklali için kıyam eden, canı pahasına FETÖ terör örgütüne, işgalcilere teslim etmeyen aziz milletim. Sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. 15 Temmuz gecesi sokaklara, meydanlar inerek, havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilen tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.
Türk milleti 1000 yıl önce Malazgirt'te hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu'nun kapısını açmışsa, aynı hissiyatla darbecilerin karşısına dikilmiştir.
Ecdadımız 100 yıl önce Çanakkale'de kanının son damlasına kadar mücadele ettiyse aynı iradeyle FETÖ'cü terör örgütünü, darbecileri geri püskürttük. Gazi Mustafa Kemal'in İstiklal Harbi'ni başlatmasını ve zafere ulaştırmasını sağlayan inancın bir benzeri Türkiye'nin tüm şehirlerinde adeta kol geziyordu.
Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bütün bunlarla beraber yolumuza dayanışma içinde geçeceğiz. Ete kemiğe bürüneceğiz. Mütevazi olacağız.


“FETÖ BİRÇOK SİNSİLİKLERİ HESAP ETTİ DE BU MİLLETİ HESAP EDEMEDİ”
Bu FETÖ birçok sinsilikleri hesap etti de bu milleti hesap edemedi. Bu milletin imanını, bu milletin dirayetini o hiç hesaba katmadı. Ne oldu, hani yetiştirdiğiniz bazı adamlar Silahlı Kuvvetlerimizin içindeki o hainler, burada TSK'daki büyük çoğunluğunu tenzih ediyorum. Vatanperver olanlar kendilerini ortaya koymasalardı işimiz çok daha zor olacaktı.

“15 TEMMUZ'U DAHA GÜÇLÜ, DAHA MÜREFFEH TÜRKİYE'NİN İNŞASI İÇİN MİLADA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”
15 Temmuz'u daha güçlü, daha müreffeh Türkiye'nin inşası için milada dönüştürmeliyiz. Tüm sıkıntılı olayları tekrar masaya yatırarak ortaya koymalıyız. TSK'daki önünü açan davaları tekrar incelemeliyiz. Buna benzer pek çok davayı incelemeliyiz. Tüm sınavları, tüm işlemleri incelemeliyiz. Medyayı, iş dünyasını yeniden kendi tabi seyrine oturtmalıyız. Yurtiçinde milletin dini hassasiyetini, iyilik ve yardımlaşma duygularını istismar ederek elde ettikleri tüm imkanları milletin emrine vermeliyiz. Yargıda kim var inceleyeceğiz. Bunları da kapıya koyacağız. Cezaeviyse cezaevine koyacağız. Bedelini ödeyecekler.

DEMOKRASİ NÖBETLERİ 10 AĞUSTOS'TA NOKTALANACAK
Bu akşam demokrasi nöbetlerine bir virgül koyuyoruz. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Çarşamba akşamı inşallah noktayı koyacağız. Bu akşam sadece virgül. Çarşamba akşamı nokta.”

YORUM YAP