Yeni yılın ilk meclisi toplandı

Yeni yılın ilk meclisi toplandı

5.01.2017 13:11:02

Silivri Belediye Meclisi, 2017 yılının ilk meclis toplantısını Melih Yıldız'ın Başkan Vekilliğinde gerçekleştirdi. 

Silivri Belediye Meclisinin Ocak Ayı Meclis Toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 2 Ocak Pazartesi günü, saat 16.00'da, Belediye Meclis Salonunda kaydedildi. Toplamda 12 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, 5 gündem maddesi karara bağlanırken, diğer gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi. CHP Meclis Grubundan Semih Ayeş, Ünal Doğrul, Ali Vural, AK Parti Meclis Grubu'ndan Rıfat Kutlu, Yusuf Köroğlu ile meclisin tek Bağımsız Meclis Üyesi Lütfü Vardar mazeretleri dolayısıyla yılın ilk toplantısına katılamadı.

Silivri Belediyesi Ocak ayı Meclis gündeminde alınan kararlar şu şekilde:


1. Belediye Meclisinin 2017 yılı çalışma takviminin görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
2. Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderle ile hesap ve işlemlerinin denetimi için komisyon oluşturulmasının görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi. Yapılan gizli seçim sonucunda Denetim Komisyonuna CHP Grubu adına Saadet Gencoğlu, Figen Yıldız ve İbrahim Çeşmecioğlu; AK Parti Grubu adına Mutlu Bozoğlu ve Filiz Güler seçildi.
3. Belediyemizde 2017 yılında mevsimlik işçi çalıştırılmasının görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
4. Belediyemizde 2017 yılında geçici işçi çalıştırılmasının görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
5. Belediyemizde 2017 yılında sözleşmeli personel çalıştırılmasının görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
6. Belediyemiz kadrolarında unvan değişikliği yapılmasının görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
7. Silivri ilçesi, Kadıköy Mahallesi 7 pafta, 1504 parselin bir kısmını içeren 1/1000 ölçekli uygulama imar planının görüşülmesi İmar Komisyonuna havale edildi.
8. Silivri ilçesi, Küçüksinekli Mahallesi yerleşik alanına ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planına yapılan itirazların görüşülmesi İmar Komisyonuna havale edildi.
9. Silivri ilçesi, Çayırdere Mahallesi yerleşik alanına it 1/1000 ölçekli uygulama imar planına yapılan itirazların görüşülmesi İmar Komisyonuna havale edildi.
10. İlçemizde bulunan isimsiz cadde ve sokakların isimlendirilmesinin görüşülmesi İsim Tespit Komisyonuna havale edildi.
11. Elit Dans Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile belediyemiz arasında gençlik ve kültür hizmetlerine yönelik işbirliği için ortak hizmet protokolü yapılmasının görüşülmesi Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonuna havale edildi.
12. Silivri ilçesi, Fener Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planının görüşülmesi İmar Komisyonuna havale edildi.


II. Oturumun yapılacağı Cuma günü, meclis toplanma saati olan 16.00'da bir araya gelmek üzere gündem kapatıldı.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP