Silivri Meclisi’nden Reina saldırısına ortak tepki

Silivri Meclisi’nden Reina saldırısına ortak tepki

5.01.2017 13:10:18

39 kişinin yaşamını yitirdiği Reina saldırısına Silivri Belediye Meclisi'nden ortak tepki geldi. Başkan Vekili Melih Yıldız, yılbaşı gecesini kana bulayan terör eylemini kınayarak, “Yapılan saldırı en hafif ifadeyle alçaklıktır, hainliktir, kalleşliktir!” derken, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Tamer Şişman da, “Gün birlik ve beraberlik günüdür”  diyerek dayanışma vurgusu yaptı.

2017 yılının ilk meclis oturumunun gündeminde Reina katliamı vardı. Silivri Belediye Meclisi, İstanbul'un Ortaköy semtinde bulunan Reina gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıdan sonra teröre ortak tepki gösterdi. İktidar ve muhalefet temsilcileri hain girişimlerin milletimizin üstün feraseti, güçlü hassasiyeti ve aklıselim sağduyusu ile bertaraf edilmeye mahkûm olduğunu söyledi.

YILDIZ: TOPLUMA KARŞI TUTUM VE TAVIRLARIMIZDA BİRLEŞTİRİCİ OLMALIYIZ
Gündeme geçmeden önce terör saldırısını kınayan bir konuşma yapan Silivri Belediyesi Başkan Vekili Melih Yıldız, “Değerli arkadaşlar, hepimizin bildiği gibi 2017 yılının ilk saatlerinde çok üzücü, bizi derinden yaralayan bir terör olayı ile karşı karşıya kaldık. Ortaköy'de bir gece kulübünde hainlerin, kalleşlerin yaptığı bir saldırı ile 39 vatandaşımız hayatını kaybetti, 65 vatandaşımız da yaralandı. 2017 yılına böyle bir menfur saldırı ile başlamış olduk.
İnşallah bundan sonra bu tür olayların devamı gelmez. Böyle zamanlar vatandaşlar hatta siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri olarak birlik ve beraberliğimize en çok hassasiyet göstereceğimiz dönemler. Böyle dönemlerde AK Parti'yi, MHP'ydi, CHP'ydi bunların hiçbir önemi yok ancak bu terör olaylarına hepimiz bir olarak göğüs gerebileceğimizi düşünüyorum. Son zamanlarda saldırılan ardı arkası kesilmiyor. Bunları engelleme görevini bir tek hükümetimize, iktidarımıza bırakmak yerine bizlerin de elimizi taşın altına koymak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Burada yerel yönetim olarak topluma vereceğimiz mesajlarda üslubumuzla birleştirici, bütünleştirici olmak zorundayız. Bu saldırıyı Silivri Belediye Meclis Üyeleri adına en sert şekilde, en şiddetli biçimde kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu yapılan saldırı en hafif ifadeyle alçaklıktır, hainliktir, kalleşliktir!

“MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”
Ben bu saldırıda hayatını kaybeden başta polis memuru arkadaşımıza ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yeni ümitlerle yeni bir yıla başladık, her şeye rağmen bu yılın sağlık, mutluluk, huzur getirmesini ve barış dolu bir yıl olmasını diliyorum. Silivri Belediye Meclisi adına da başarılı bir yıl olmasını diliyorum. Tüm Silivrili hemşerilerimin yeni yılını kutluyorum” dedi.


ŞİŞMAN: BİRLİK VE BERABERLİKLE BUNLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ
AK Parti Meclis Grubu adına söz alan Başkan Vekili Tamer Şişman, saldırıya dair üzüntülerini şöyle paylaştı: “Sayın başkan, kıymetli meclis üyeleri, değerli hazirun menfur olaylardan dolayı yüreğimiz yanıyor. 2017 yılının ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ülke olarak zor bir süreçten geçmekteyiz. Daha yeni yıla gireli 1 saat olmadan hain terör örgütü yine rahat durmadı fakat bu kadim milletin gündeminde olan birlik ve beraberlikle bunların üstesinden geleceğimizi hiç şüphesiz unutmamamız gerektiğini düşünüyorum. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Tüm olaylara şahit olmuş askerlerimize, polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize Allah'tan şifalar diliyorum. Bir olacağız, iri olacağız, birlikte büyük Türkiye olacağız. Bu arada tekrar yeni yılın ülkemize ve insan âlemine huzur, barış, mutluluk getirmesini AK Parti Grubu olarak diliyorum.”


YILDIZ: SIRT SIRTA VERELİM VE BU TERÖRÜ ÜLKEMİZDEN TEMİZLEYELİM
Müşterek acıyı paylaşmanın her türlü siyasi ve ideolojik aidiyetten daha önemli olduğunu bir kez daha ifade etme gereği duyan Başkan Vekili Yıldız, bu vesile ile tekrardan dikkatli dil ve uslübun öneminin altını çizdi. Yıldız, “Az önce de belirttiğim gibi bu dönemler terör olaylarıyla alakalı vatandaşlarımızın en hassas olduğu dönemler.
Böyle dönemlerde ben tüm siyasi parti temsilcilerinden rica ediyorum; gerek sosyal medya üzerinden gerek de yerel basın aracılığı ile birbirimizi rencide edici, kırıcı, suçlayıcı söylemlerden lütfen kaçınalım. Birbirimize destek olalım. Birbirimize el uzatalım. Sırt sırta verelim ve bu terörü ülkemizden temizleyelim. Bununla ancak birbirimizle dayanışma içinde olursak üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Bu konuda arkadaşlarımızdan hassasiyet göstermelerini rica ediyorum” diye konuştu.
Terör saldırısını kınayan, hayatını kaybedenler için taziyelerini ve yaralılara acil şifa dileklerini vurgulayan açıklamaların ardından meclis gündemine geçildi.
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP