Engin Akın

Yeni sezon hayırlı olsun hepimize

Evet, uzun bir zaman sonra yazmanın, yazıyor olabilmenin verdiği dayanılmaz hafifliğin yaşattığı anlamsız hazzın ortasında, varlığını sorguladığımız bir yeni sezon daha kapılarını açıyor futbolseverler ile birlikte.

Yeni sezon yeni umutlar, hedefler, beklentiler, aksayanlar ve aksatılanlarla birlikte. Yeni sezon tüm sporseverlere hayırlı olsun. Her şey gönlünüzce olsun tuttuğunuz takım hedefi on ikiden vursun.

Silivri’de özellikle Silivrispor için yeni sezon tam anlamıyla başlıyor çünkü maç haftasına girdik ve Pazar günü konuk edeceğimiz Altay’ı bekliyoruz.

Boru değil bu!
Koskoca Altay takımı.
İsmini duyunca tarihinden dolayı saygı duyulan ve az da olsa korkulan.
Altay’da transfer yasağı var.
Tamamen gençlerden kurulu bir takımı ağırlayacağız ve inancım o dur ki yenip göndereceğiz İzmir’e kendilerini.

Her başlangıç biraz sancılı olur. Silivrispor yeni bir takım, izlediğim hazırlık maçlarına göre biraz daha zamana ihtiyacı var. Takıma yeni dahil olan oyuncuların adaptasyon süreci sıkıntısız atlatıldığında birçok takımın canını yakarız diye tahmin ediyorum.

Birde deplasman fobimizi yendiğimizde sıkıntılarımızın azalacağından da eminim ayrıca. Bu sezon geçen sezonlara göre biraz daha bütçeden kısıldı ve ona göre transferler yapıldı. Yine de alınan oyuncuların adaptasyon sürecini atlatması ile lige heyecan katan bir Silivrispor izleyebiliriz.

Birde sağda solda benim futbol bilgime atıp tutanlar için iki kelimem olur, sizin gittiğiniz yerden ben çoktan dönüyordum. Hazırlık maçları hiçbir zaman ölçü değildir ve olamazdır da. O yüzden lig başlasın hele sizin için de ayrı birkaç sayfam olur merakta bulunmayınız sizler…

BAL’A HOŞ GELDİN SELİMPAŞA
Silivrispor ile birlikte Selimpaşaspor’u da yakından takip etme imkanım oldu. Grubunda çok can yakacaktır. Şampiyonluğun ve elemelerde en büyük favorilerimdendir Selimpaşa. Yıllar önce gasp edilen haklarını tekrar geri alacaklardır. Yine diyorum ki Selimpaşa bu gruptan çıkar ama elemelerde kahpeliği yaşamazsa BAL’a hoş geldin Selimpaşa diyebilirim…

ALİBEYSPOR SIKINTILI
Bir başka SAL temsilcimiz Alibeyspor ise sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Gerçi her dönem sıkıntılar yaşasa da tecrübeli hocası Nursal Bilir ile bu sıkıntıları aşacağına inanıyorum. Oldukça genç bir kadro ile lige hazırlanıyorlar. Son oynadıkları Gümüşyaka hazırlık maçında gelecek için umut vaat eden bir kadro oluşturuyor. Gerçi Alibey takımı için transferin son saatine kadar hiçbir şey bitmez. Ali Tonta Başkanım ne yapar eder bombalarını patlatır.

KULÜPLER BİRLİĞİ
Silivri Kulüplerini Destekleme Derneği şapkasını önüne koymalı bence. Bu dönemde ligler başlıyor sanırım bunu bilmiyor olacaklar. Takımlar idmanlarını ve hazırlık maçlarını yapıp eksiklerini görmek isteyeceklerdir. Yaptığınız organizasyon ile ilçe kulüplerinin idman yapma ve hazırlık maçı yapma haklarını gasp ediyorsunuz. Veteran turnuvanızın maçlarını bi zahmet başka statlarda oynayın da ilçe kulüplerinin önünü tıkamayın. Düşünce olarak iyi fakat zamanlaması yanlış bir organizasyon oluyor. Başta bu organizasyonun yapılacağını duyduğumda sevindim ama yine zamanlamasının yanlış olduğunu belirttim. Bunun için en uygun zaman şahsıma göre liglerin bitimi ile birlikte olan aylardır. Hiçbir iş yapmamaktansa en azından proje üretmek iyidir. Az daha dikkat yeterli olacaktır.

YORUM YAP