İhsan Özkes

Yeni Bir Din İstismarı Yöntemi Mi?


581 yıl önce 1430’da yapılan Hacı Bayram Veli Camisinin onarımı bahane edilerek mübarek Mevlit Kandiline siyasi gölge düşürüldü.

16 Kasım 2010 Kurban Bayramı sabahı İstanbul’da tarihi Süleymaniye Camisini, Recebiye Camisi gibi açma gösterişi yapan Başbakan’ın mübarek Mevlit Kandilindeki hedefi bu defa Ankara’da Hacı Bayramı Veli Camisi oldu.

14 Şubat 2011 Pazartesi öğle vaktinde Bakanlar, Faruk Çelik, Ertuğrul Günay, Cemil Çiçek, Faruk Nafiz Özak ve Beşir Atalay, Diyanet İşleri Başkanı ve heyeti ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ve bazı zevatın katılımlarıyla Hacı Bayram Veli Camisinin onarımı ve ilave tesislerin açılışı kurdele kesilerek yapıldı.

Ancak bu açılış kesmemiş olacak ki Başbakan 14 Şubat 2011 Pazartesi günü yatsı namazı sonrasında (saat 19.50’den itibaren) Hacı Bayram Veli Camisinde okunan mevlitte iki saat hazır bulundu.

Zaten bir gün önce de caminin açılışının Mevlit Kandili’nde Başbakan tarafından yapılacağı ilan edilmişti. 13 Şubat 2011 tarihli bazı televizyon haberlerinde, gazetelerde ve internet sitelerinde Başbakan’ın açılış yapacağı duyuruldu.

Yazının devamı 17 Şub. 11 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP