İhsan Özkes

Başarısızlıkta Mağruriyet Ustası Oldular

Suudi yetkililerinin Kâbe’yi Muazzama’da Osmanlı’nın yaptırdığı revakları yıkacağı bilinmektedir.         1. Abdulmecid’i anma etkinlikleri düzenleyenler, Kâbe’de revakların yıkılmasına seyirci kalmaktadır. Daha önce de revakların yıkılması gündeme gelmiş ancak zamanın Türkiye Cumhuriyeti dirayetli liderleri tarafından engellenmiştir. Maalesef imam-hatip mezunu bugünkü liderler aynı dirayeti gösteremediler.
Revakların yıkılmasını engelleme başarısı gösteremeyen iktidar, yıkılacak revakların enkazına talip olma acziyeti içerisindeler. Mekke’nin kavurucu sıcağında hacıların gölgelenmesi için yapılan bu revaklar Türkiye’nin istismar ikliminde Ankara’da Hacı Bayram Camisi ile İstanbul’da Sultan Ahmet Camisi’ne ve Konya’ya taşınmak isteniyor. AKP kendi acziyetini gizlemek için göz boyamak istiyor. İktidarda mağduriyet, başarısızlıkta mağruriyet ustası oldular.

Libya’da Müslümanların birbirini öldürmesi için 400 milyon dolar veren AKP için Suud Kralı’nın Van-Erciş depremine verdiği 50 milyon dolar revakların yıkılmasına sus payı olamaz.

Haberin devamı 18.11.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP