Yazıcı: İmamoğlu bu konuda teşekkürü hak etmiyor

Yazıcı: İmamoğlu bu konuda teşekkürü hak etmiyor

16.07.2021 11:03:50

Silivri Belediyesi'nin hazırladığı 1/5000 ölçekli Silivri Merkez ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı değişikliği geçtiğimiz gün İBB Meclisinde oybirliği ile geçti. Konuyla ilgili söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Silivri Belediyesi İmar Komisyon Başkanı Celalettin Yazıcı, İBB Başkanını hedef aldı.

Silivri Belediyesi 1/5000 ölçekli Silivri Merkez ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı değişikliğini hazırlayıp ilçe meclisinde buna ilişkin tavsiye kararını oybirliği ile aldıktan sonra 14 Temmuz'da İBB'de planlar onaylandı. Gündem maddesine ilişkin ve özellikle CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu'nun konuşmasından sonra söz alan AK Parti Meclis Üyesi ve aynı zamanda Silivri Belediyesi İmar Komisyon Başkanı Celalettin Yazıcı, Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

“İMAMOĞLU BU KONUDA TEŞEKKÜRÜ HAK ETMİYOR”
Yazıcı şöyle konuştu: “1. Nolu madde, 2009 yılında Silivri'de meydana gelen sel felaketi nedeniyle ilan edilen yapı yasağı ile alakalıydı. CHP'li Meclis üyesi en başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ederek söze başladı. Bence bu konuda ne en başta, ne en sonda Ekrem bey teşekkürü hak etmiyor. Çünkü 2009 yılında yapı yasaklı alan ilan edildikten sonra 10 yıl boyunca CHP'li belediye bu konuda hiçbir adım atmadı, kılını dahi kıpırdatmadı. Çünkü o bölgede aynı zamanda eski yapılar da bulunuyor.

“İBB'NİN YAPMASI GEREKEN PLANLARI BİZ YAPTIK”
Bir an önce buranın Nazım İmar Planları yapılarak imara açılması gerekiyordu. Hatta biz iktidara geldikten sonra 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları Büyükşehir Belediyesinin yetkisinde olmasına rağmen bu planları yapmadı, biz Silivri Belediyesi olarak yaptık. İBB'nin yapması gereken planları biz yaptık. Ocak ayında planların kararını Silivri Belediye Meclisi'nde aldık ve İBB'ye gönderdik. Bakın buradaki müdürlüklerde bu planlar 7 aydır bekliyor. Silivri Belediyesi Plan Proje Müdürü, Başkan Yardımcısının sıkı takibine rağmen bunlar ancak 7 ay sonra gündeme geldi. İBB İmar Komisyonu, bizim de ricamızla hızlı bir şekilde karar aldı.

“İBB YERİNE SİLİVRİ BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDİLMELİ”
Burada teşekkür etmek gerekiyorsa, İBB yerine, onun yapması gereken planları yaptığı için Silivri Belediyesi emektarlarına teşekkür etmek gerek. CHP'liler dahil olmak üzere Silivri Belediyesi Meclis Üyelerine teşekkür etmek gerekiyor. Kararlar komisyonda oy birliği ile alındı.

“DAHA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM”
Burada maalesef Ekrem beyi eleştiriyoruz. İstanbul'un en büyük sorunu deprem diyorken… Örneğin daha önce mezarlık alanların Deprem Toplanma Alanı olarak yapıldığını soru önergesi olarak vermiştim. Maalesef Silivri'de, Büyükçekmece'de, Mimarsinan'da, Celaliye'de bütün mezarlıklar Deprem Toplanma Alanı. Kendisi bunlarla ilgili cevap vermiyor. Bu konuda İBB'yi, Ekrem beyi daha duyarlı olmaya davet ediyorum.”

YORUM YAP