Yaş almış ve özel bireylere destek artarak devam ediyor

Yaş almış ve özel bireylere destek artarak devam ediyor

21.02.2022 10:56:55

Salgın ve ekonomik zorlukların etkisinde hayatını idame ettirmekte daha büyük güçlük çeken yaş almış büyüklerimiz ve özel bireylere Silivri Belediyesi sosyal destekleri ile yardımcı olmayı sürdürüyor.

Silivri Belediyesi ev temizliği hizmeti ile ihtiyaç sahibi yaş almış büyükler ve engelli bireylerin yanında olmaya devam ediyor. Bir süre önce gazetemize verdiği röportajda Başkan Volkan Yılmaz, “Sosyal belediyeciliğe daha geniş perspektiften bakıyoruz “diyerek, “Aç ve açıkta insan varsa ve biz onu bulamıyorsak bu Belediye Başkanı olarak benim suçum. Önemli olan bu sorumluluğu hissetmek” diye konuştu.
“BUGÜN YAŞADIKLARIMIZ GEÇECEK AMA SOSYAL BELEDİYECİLİK GÜNDEMDEN ÇIKMAYACAK”
Başkan Yılmaz, “Dünyanın ve Türkiye'nin içinden geçtiği bu ekonomik koşullarda sosyal devlet veya belediyecilik anlayışı daha da ön plana çıkıyor. Esasında bu Türk kültüründe hep vardı. Vakıf kültürü, her ne kadar günümüzde mantığı eskisi kadar kavranmamış olsa da çok önemli. Biz Belediye olarak esasında bu vakıf kültürünü devam ettirme babında çalışmalar yapıyoruz.
İnsanların hayatlarını idame ettirmeleri için çocukları ve kendi karnını doyurmaları lazım. Onların bu asgari ihtiyaçlarını karşılamak adına çok kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Vatandaşlarımızın hep yanında olmaya devam edeceğiz. Ağırlaşan ekonomik şartlarda vatandaşımıza nasıl daha hızlı ulaşırız, görmediklerimizi nasıl görürüz ve sosyal yardımları nasıl çoğaltarak doğru insanlara kanalize ederek artırabiliriz; bunları değerlendiriyoruz. Bugün yaşadığımız süreçler belki gelip geçici ama sosyal belediyeciliğin Türkiye'nin gündeminden asla çıkmayacağını söylemek istiyorum” sözleri ile alana yönelik hassasiyetini ortaya koydu.
36 BİN VATANDAŞIMIZA SOSYAL YARDIM DESTEĞİ
Silivri Belediyesi tarafından ayrıca 2021 yılı içerisinde 3.580'i engelli, 1.520'si yaşlı olmak üzere 36.000 vatandaşımıza; gıda, Psikolojik Danışmanlık, Madde Bağımlılığı, Fizik Tedavi, Evde Bakım, Hasta Nakil Hizmeti, Medikal Malzeme, Tekerlekli ve Akülü Sandalye, Sünnet, Okul Forması gibi birçok alanda sosyal destek sağladı. Kurban Bağışı Kampanyası ile 4500 haneye kurban eti ulaştırıldı.
Ayrıca 20.000 haneye Ramazan Kolisi yardımında bulunuldu, her ay 4500 haneye gıda paketi desteği sağlanıyor ve her gün 600 kişiye, aşevi aracılığı ile sıcak yemek imkanı sunuluyor. Bunun yanı sıra her ay 1000 çocuğa destek paketi veriliyor.
Sevginar SALİ

YORUM YAP