Ankara temasları meyvelerini veriyor

Ankara temasları meyvelerini veriyor

21.02.2022 10:58:41

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın kısa bir süre önce gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde özellikle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşme ilçemiz açısından önemli neticeler ile sonuç almaya doğru gidiyor.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın bir süre önce gerçekleştirdiği Ankara temasları meyvelerini vermeye başladı.
2,5 MİLYONLUK DESTEK
“Çevre Bakanımız ile güzel konular paylaştık” diyen Başkan Volkan Yılmaz, Ankara dönüşü sonrasında Genel Müdürlük tarafından aranarak 1 Milyon TL araç alımı için hibe ve 1 Milyon TL de sokak sağlıklaştırma için hibe desteği müjdelendiğini ifade etti. Ayrıca inşası tamamlanmak üzere olan 1. Sınıf Atık Geliştirme Merkezi için de Genel Müdürlük tarafından 500 Bin TL'lik malzeme alım desteği sağlandığını söylerken, Silivri halkı adına teşekkür etti.
“KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA İYİ BİR GÖRÜŞME YAPTIK”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Kentsel Dönüşüm konusunda da iyi bir görüşme yaptıklarını paylaşan Başkan Yılmaz, “ “Hemen yapalım” diyerek birden fazla alternatif için Bakan Bey ekibine çalışmaları için talimat verdi. İnşallah başarırız. İBB'ye defalarca açık çağrıda bulundum sonuç alamadık malum. TOKİ ile kararlı, kesin, seri bir çözüme ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.
“TAPU SORUNUNUN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜ ÇÖZÜYORUZ”
Ankara temasları sonucunda “Üç köydeki (Çayırdere, Sayalar ve Danamandıra) tapu sorununun büyük bir bölümünü de çözüyoruz. Üç köyde ki satış yetkisini belediyemize verecekler” diyerek Başkan Yılmaz bir kronik sorunun daha çözümüne kesin umut ışığı yaktı.
Sevginar SALİ

* Sokak Sağlıklaştırma Projeleri kapsamında yapıların sokağa ve sokağa bağlı açık alana/avluya bakı veren cepheleri, avlu-bahçe duvarları, sokak dokusunu tanımlayan öğelerin rölöve, restitüsyon, restorasyon, kentsel tasarım ve ilgili mühendislik dallarındaki projeleri ile PİD hizmetleri gerçekleştirilir.

YORUM YAP