Sevginar Sali

Yaptıklarınız ve hissettirdikleriniz!

Başkan Volkan Yılmaz'ın geçen hafta Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile medya mensupları ile bir araya geldiği toplantının yankıları devam ediyor. Burada basın sektörünün sorunlarından ziyade belediye başkanımızın çalışmalarının konuşulması medya mensuplarından çok (sadece biz rahatsız olmalıydık : ) ) başkalarında rahatsızlık yaratmış olması enteresan. Başkan Bey'in çalışmaları bizim sorunları ‘dövdü bıraktı' ne denebilir, Silivri'ye hizmet etme gayretine bu denli odaklanmışken bizim kendimizi düşünmememizin acısını ondan mı çıkartalım?!
Birkaç nokta üzerinde (Hürhaber adına) durmak istiyorum…
Belediye Başkanının yaptıkları kamuoyuna aktarılırken “Geçen dönemde de şu yapıldı, bu yapıldı onları niye söylemiyorsunuz…”, “Bunları yazarken geçmiş dönemde yapılanları belirtmemek haksızlık” tarzında bir çıkış karşı argüman oluşturamaz. Çünkü Selami Değirmenci, Hüseyin Turan, Özcan Işıklar'ın görev süreleri içinde hizmet veya imza attıkları yatırımlar günü gününe aktarılmıştır zaten. Hüseyin Turan'ın yaptıkları gündemdeyken Selami Değirmenci'yi ya da Özcan Işıklar'ın bir temel atma töreninde Hüseyin Turan'ın hizmetlerini konu etmenin nasıl bir manası ya da anlamı olabilir? Güncel ve gündem geçmiş dönemde yapılanlar değil bugünkü icraatlar üzerine oluşturulur.
Ne yapsın Volkan Yılmaz kendi yaptıklarını bıraksın geçmiş dönemdekileri mi anlatsın?
Biz ne yapalım sanki Silivri'de 5 yılda bir seçim olmuyormuş gibi Değirmenci seçimi kaybetmemiş, Hüseyin Turan göreve gelmemiş, Özcan Işıklar 10 yılın ardından Başkanlığı Volkan Yılmaz'a devretmemiş gibi mi davranalım?!
Tüm bu değişim süreçlerinin kararlarını Hürhaber mi veriyor, Silivri halkı mı? Silivri'nin iradesini yok mu sayalım!?
Volkan Yılmaz'ın son basın toplantısında anlattıkları Silivri'ye kendi döneminde yapılanlardı. Yılmaz orada özel hayatında eşi/çocukları/ahbapları ile yaptığı seyahatleri, ticari girişimleri, başardığı veya kazandıklarını anlatmadı. Silivri Belediye Başkanı kimliği ile (29 Mart 2019 seçimlerinde Silivri halkının demokratik hakkını kullanmak suretiyle sandık başına gidip de özgür iradesiyle belirlediği) bulunduğu beyanları haber konusu oldu. Silivri halkı bir başkasını belediye başkanı seçti de biz fantezi olsun diye mi Volkan Yılmaz'ın programları, çalışmaları, beyanlarını haber yapıyoruz?Kaç dönem yaparsa yapsın Yılmaz'ın ardından gelen kişi yokmuş gibi davranıp biz onu mu yazmaya devam edeceğiz diye korkuyorsunuz? Volkan Yılmaz'dan rahatsız olanlar, tıpkı Değirmenci, aynen Turan ve Işıklar döneminde olduğu gibi, çalışır, kazanır seçimi, alır yetkiyi gündem değişir zaten. 2024'e kadar pek umut yok ama seçimlerinden sonra farklı şeyler konuşulup, yazılsın istiyorsanız şimdiden yapacaklarınız belli.
Volkan Yılmaz'ın Belediye Başkanlığı döneminin bir diğer spesifik özelliği; yapılan ‘eleştiriler' ‘çalışmalar'ı ile yarışamıyor. Başkanımızın eleştiriye tahammülü yok (istisnasız hiç birinin yoktu), teşekkürü çok seviyor (diğerleri geri dönüşümlere pek takılmıyordu siyaseten arkaları epey sağlamdı…) Silivri Belediye Başkanı muhalefetten ve pek çoğumuzdan (geçmiş ve şimdilerde) çok çalışıyor, az hata yapıyor diye kimsenin üzülmesine gerek yok sanki!
Şu hususta da anlaşalım; Silivri Belediye Başkanı başka, herhangi bir ilçe başkanı bambaşka şeyler! CHP, MHP, AK Parti, DP başkanları partilerinin başkanlarıdır. Silivri'nin Başkanı hepimizin belediye başkanıdır. CHP'nin üyesiysen Silivri'de Berker Esen senin ilçe başkanındır. MHP'nin üyesiysen Zafer Yalçın'dır ilçe başkanın. Silivri'deyse kaydın senin de belediye başkanın Volkan Yılmaz'dır sen MHP'li de olsan DP'li de CHP'li de AKP'li de vs. Esasen konu Ali, Veli meselesi değildir Silivri Belediyesi'nin Başkanı'dır.
Volkan Yılmaz'ın Silivri Belediye Başkanlığı görevini aşan popülaritesi ve etkisi ise bambaşka meseledir. Önceki Belediye Başkanlarımızda bu yoktu açıkçası. Huyunu suyunu seversin sevmezsin ayrı... Alıp da başına taç etmeyeceksen Silivri'ye karşı sorumluluklarını yerine getirdiği sürece çok da dert değil. İşimize gelir gelmez o da değişir ama eğri oturup doğru konuşmak gerek. Kendi şartlarında ve kişisel özelliklerinde herkes bir şeyler yapmaya çalışmıştır muhakkak. Birebir kimsenin ne yaşadığını başkasının bilme şansı yok. Yaptıkları en az konuşulan (unutuldu eskilerde kaldı diye de olabilir) Selami Değirmenci'ye üç dönem yetki veren, “Yüzyılın yatırımlarını kazandırdı” dediğimiz Hüseyin Turan'a ikinci dönem şansı vermeyen Silivri halkımızın iradesine saygı duruyoruz. 10 Yıllık Özcan Işıklar iktidarını Volkan Yılmaz'ın üç ( daha da dolmadı) yılıyla (felaketleri saymıyorum) kıyaslamaya kalkmak nedir Allah aşkına!?
21 yıldır Silivri'yi günü gününe takip eden biri olarak bence; Yılmaz'ın 3 yıllık iktidarında yapılanları Turan'ın 5 yılını dahi geride bıraktı bile.
Şunu da eklemezsem eksik kalacak…
Yapılanlar evet çok önemli, değerli kuşkusuz. Bir de ne hissettirdiğiniz etkileyici bir faktördür. Volkan Yılmaz bu hususa eğilir eğilmez kendi bileceği iş. Yaptıkları inkâr edilemez, hissettirdiklerinin karşılığını en başta ve çok kendisi görür sonuçta. Şu da bir gerçek şimdiye kadar (başka hiç kimse veya farklı şey değil) başardıklarını sorgulatan tek şey kötü hissettirdikleri olmuştur...

YORUM YAP