Yalçın: Yarınların kilidini açacak anahtar öğretmenlerin elinde

Yalçın: Yarınların kilidini açacak anahtar öğretmenlerin elinde

28.11.2017 09:57:54

24 Kasım mesajında “Aramızda bulunan öğretmenlerimiz başta olmak üzere, yurdumun her köşesinde azim ve sabırla görev yapan saygıdeğer öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum” diyen MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, “Öğretmen sadece sınıfının sönmeyen kandili, sadece öğrencilerinin azalmayan bir kaynağı değildir. Bunlardan mülhem bir gelecek ümidi, varlık, kimlik ve birlik çeşmesidir” şeklinde özel günlerinde eğitimcilerle ilgili görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Zafer Yalçın, yönetim kurulu üyeleri Sema Arcan, Tansel Köksal, Adem Ertekin, Binnaz Kaya, Sezer Aydemir ve Serdar Demirtaş ile birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Anadolu Lisesi, Turgut Reis, Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi, Silivri Endüstri Meslek Lisesi, Renkli Balonlar ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine ziyaretlerde bulunarak eğitimcileri bu özel günlerinde yalnız bırakmadılar.

YALÇIN: YARINLARIN KİLİDİNİ AÇACAK ANAHTAR ÖĞRETMENLERİN ELİNDE
MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, ziyaretlerin ardından Öğretmenler Günü dolayısıyla duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: "Biz öyle bir inanç ve ruh kökünden geliyoruz ki, bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum sözüyle büyüyor, devamlı benzer hikmetli sözlerle müşerref oluyoruz. Beşikten mezara kadar ilim öğrenmenin tavsiye edildiği derin ve geniş bir şuur muhitinin mirasçıları olarak öğretmenlerimize hem bir gönül hem de insani bir borcumuz olduğunu düşünüyorum. Biliyor ve savunuyoruz ki, öğretmen sadece sınıfının sönmeyen kandili, sadece öğrencilerinin azalmayan bir kaynağı değildir. Bunlardan mülhem bir gelecek ümidi, varlık, kimlik ve birlik çeşmesidir. Öğretmenin huzursuz, içe kapanık, heyecansız, donanımsız, borçlu, aç ve açıkta olduğu bir Türkiye manzarasından sağlıklı ve sağlam bir gelecek projesinin çıkması sanıyorum imkansız. Yarınların kilidini açacak anahtar öğretmenlerin elindedir. İstikbalin mimarı öğretmen, milli ve manevi ihtişamı yaşatacak irade yine öğretmene aittir. O halde öğretmeni merkezine almayan, öğretmeni rahat ve sorunsuz hale getiremeyen bir iktidarın başarıdan bahsetmesi, derslik yapmakla, yapay projelerle avunması anlamsız olduğu kadar afaki ve fuzuli bir tutumdur.”

"ÖĞRETMENLERİMİZİ MİNNETTARLIKLA HATIRLIYORUZ"
"Öğretmenler Günü'nü kutladığımız bugünde irfan pınarlarımız olan öğretmenlerimizi minnettarlıkla hatırlıyoruz. Bildiğiniz üzere, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Talimatnamesi yayımlanmıştır. Bu suretle yurdumuzun her tarafında Millet Mektepleri açılarak yeni harflerle okuma yazma seferberliği başlatılmış ve eğitimde yeni bir milat ilan edilmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu seferberliğe Millet Mektepleri Başöğretmeni unvanıyla katılmış, eğitim ve öğretim alanında bir meşale yakmıştır” diyen Yalçın, değerlendirmelerini şöyle tamamladı: “Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü 1981 yılından beri de Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle aramızda bulunan öğretmenlerimiz başta olmak üzere, yurdumun her köşesinde azim ve sabırla görev yapan saygıdeğer öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum. Ebediyete intikal edenlerle beraber terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehit öğretmenlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Görevlerini yapmış olmanın huzuruyla emeklilik günlerini geçiren öğretmenlerimize hürmetlerimle birlikte uzun bir ömür temenni ediyorum. Hayatta olsun olmasın Cumhuriyetimizin fedakar öğretmenleri her zaman kalbimizde yaşayacak, anıları yüreklerimizde tütecektir."

YORUM YAP