“Volkan Yılmaz AK Parti’ye hiç teslim olmadı”

“Volkan Yılmaz AK Parti’ye hiç teslim olmadı”

27.09.2022 11:46:44

Hürhaber'e gündemi değerlendiren Gelecek Partisi Silivri İlçe Başkanı Dr. Ümit Beyatlı sorularımızı içtenlikle yanıtlarken 2019 seçimlerinde MHP Belediye Başkan Adayı olarak başladığı siyasi serüvenini DSP'nin adayı Selami Değirmenci'nin yanında noktalamasını anlatırken, “Tüm süreci biliyorsunuz. Ama çetin cevize çattılar. Sandılar ki Volkan Yılmaz'ı istediğimiz gibi kullanırız. Aferin diyebileceğim, bravo diyebileceğim bir konu Volkan Yılmaz AK Parti'ye hiç teslim olmadı. İdare ediyor asla onların yönetimine girmedi” dedi ve yeni sorumlulukları hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Dr. Ümit Beyatlı, Hürhaber'e ses getirecek açıklamalarda bulundu.
Sevginar SALİ: 2,5 yıldır Gelecek Partisi İlçe Başkanısınız nasıl gidiyor?
Ümit BEYATLI: Geçtiğimiz günler Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nu Silivri'de ağırladık. Saniyede önce bir kahvaltı verdik. Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan'ı ziyaret ettik. Diğer sivil toplum kuruluş temsilcileri Şaban Erdan, Nuray Koçer ve Recep Akıncı da oradaydı. Aynı gün Sanayici İş Adamları Derneğini ziyaret ettik. 1 saatlik bir programdı ama 2 buçuk saat sürdü. Ardından köy pazarı, sonra çarşı içinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdik. Genel Başkanımız burada tanıdıklarına rastlamaktan çok da mutlu oldu. Silivri'de bulunmaktan çok mutlu oldu…
“İNSANLAR ARTIK KORKULARINI AŞIYORLAR”
Sevginar SALİ: Teşkilat olarak şu an gündeminizdeki öncelikli konular neler?
Ümit BEYATLI: Tabiî ki önce teşkilatlanma diyoruz. Mahalle teşkilatlarını, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarımızı kurup geliştirmeye devam ediyoruz. Mahalle Başkanlarımızı henüz tamamlayamadık. Kolay olmuyor; hem zaman bakımından hem de insanlar korkuyor. Resmen korkuyor. Çekiniyor. 5-6 aydır ancak insanlar gerçekten korkularını üstlerinden attılar, artık daha rahatla konuşuyorlar, geliyorlar. Eskilerden “Sizin yanınızdayız. Ama ben şimdi üye olmayayım. Kızım belediyede, oğlum bilmem nerde çalışıyor…” denilip, hep devletin gelebilecek olan tepkilerden çekince vardı. Şimdi Sedat Peker'in anlattıkları sayesinde mi, seçimler yaklaşıyor diye mi bilmiyorum bize artık rahat geliyor insanlar.
“BU DA TARİHE GEÇSİN EKONOMİ MODELİ OLARAK!”
Ekonomik olarak rezilliği görüyorsunuz. Amerikan Bankası dün faiz arttıyor bizde faizi düşürüyor . Düştü düştü 12. 12'ye düştü. Dolar da 18.45. Olacak şey değil bu. Amerikan faizi umduklarının 0.25 puan üstünde çıktı. Onların hesabı 8.25'ti 8.30 çıktı diye gidip tam 100 baz puan faizi arttırdılar. 75 gelmesinin beklentisiyle 100 artırdı niye 0.25 fazla çıktı diye. Bu da tarihe geçsin ekonomi modeli olarak! Amerikan gazetecisi soruyor “Güvendiğiniz veya en marifetli olduğunuz konu nedir.” “Ben ekonomistim” diyor. Bankalar arıyor “Size özel 1.99'dan kredi verelim” diye almayalım diyorum, sağ olun!
“DAVUTOĞLU TEMİZ SİYASET İSTEDİ DİYE AK PARTİ'DEN ATILDI”
Sevginar SALİ: Seçmen neden size umut bağlasın?
Ümit BEYATLI: Birçoğunun bakış açısı “Ha Ak Parti ha gelecek partisi”, “Çekirdek kadro, Ak Parti'den gelme”, “Ak Parti'ye ihanettir bu yaptıkları” vs... Değil aslında. Ak Parti'den Genel Başkanımız atıldı. Çünkü temiz siyaset istedi. Çünkü bütün milletvekilleri, bakanlar, il, ilçe başkanlarına mal beyanında bulunmasını istedi. Erdoğan buna ne dedi? “İlçe başkanı bulamayız sen ne yapıyorsun vazgeç bu işten.” Şeffaf ihale istedi. Ne demek bu “10 milyonluk ihaleyi 35'e niye veriyorsunuz.” Hadi 12- 13'e ver ama 10'luk ihale 35'e verilmez ben bunu kabul etmiyorum. Bu doğru bir şey değil. Genel Başkanımız “Oğlunu damadını yakınını akrabanı getirip devletin içinde görev vermeni kabul etmiyorum ben” dedi. Çatışma oradan başladı.
GENEL BAŞKANIMIZ DÜRÜST”
Biz halkımıza şunu anlatmaya çalışıyoruz genel başkanımız dürüst. Eğer Ahmet Davutoğlu hakkında küçücük, yüz liralık bir rüşvet, yolsuzluk veyahut ona benzer bir iddia olmuş olsa idi durur muydu bunlar? Zaten kendi kendilerine bir sürü şeyler üretiyorlar. Senin söylediğini çarpıtıp sana karşı kullanıyorlar ama fakrındaysanız Davutoğlu'na karşı tamamen suskunlar. Hiç kimsenin hiçbir şey söyleme durumu yok.
“TEMİZ SİYASET, ADALET VAAT EDİYORUZ”
Biz insanlara temiz siyaset, adalet vaat ediyoruz. Memlekette adalet olmadıktan sora hiçbir şey yapamazsın. Mahkemeleri, hakimleri, savcıları kalkıp emir kulluğuna bağlamak büyük adaletsizlik. Ne yazık ki hiçbir hakim, hiçbir savcı kendi iradesiyle hareket etmiyor. Bu memlekette işte biz bunları ortadan kaldıracağız. Hatta 6'lı masada da diğer partilerle bizim temel anlaştığımız konular bunlar.
“KUVVETLER AYRILIĞI OLMAYAN BİR ÜLKEDE HİÇBİR ŞEY ADİL DEĞİLDİR”
Öncelikle tabiî ki halk “Karnım doymuyor” diyor, bunun çözümünü bekliyor. Bu güçlendirilmiş parlamenter sistemle mümkün. Bu sisteme geçildiğinde ekonomi de düzelecek. Bugün meclis var, ama anlamı yok. Bu hükümeti seçilmiş insanlar değil atanmışlar oluşturuyor. Atanmış bu memurlar yeri geldiği zaman her türlü halka, milletvekillerine, siyasi partilere saldırıda bulunuyorlar. Kimse de bunlara müdahale etmiyor. Bunlar ortadan kalkacak. Seçimlerde mutlaka başarılı olacağız. “Başarılı olacağız, biz seçimleri alacağız” diye gevşeyip yan yatmayacağız, halkala bütünleşip bunların hepsini anlatıp seçimleri büyük bir farkla kazandıktan sora 2, bilemediniz en geç 3 sene için bu ucube sistemden kurtulup güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişi sağlanacak. Memleket de bu şekilde selamete çıkacak. Yani önemli olan kuvvetler ayrılığı. Kuvvetler ayrılığı olmayan bir ülkede hiçbir şey gerçekleşemez, hiçbir şey adil değildir. Adaletli hiçbir şeyin olması mümkün değil.
“50 SENE MHP ÇATISI ALTINDA ÇALIŞTIM”
Sevginar SALİ: Doktorluktan siyasete geçiş nasıl ve neden oldu?
Ümit BEYATLI: 50 seneden fazladır siyasetin içindeyim. 50 sene MHP çatısı altında çalıştım ve Silivr'de 2019 seçimlerinde MHP'nin aday adayıydım. Volkan Yılmaz olasılığı gündemde yoktu. Ona teklif ettikleri zaman Haziran ayında, iki seçimde milletvekili adayı olarak hırpalandığını ve belediye başkan adayı olmayı düşünmediğini söyledi, “Maddi manevi yokum ben” dedi. Dolayısıyla Eylül ayında gelip bana ısrarla teklif ettiler “Gel aday ol” diye. MHP'nin yöneticilerine dedim ki ‘MHP'den tek yokum. Figüranlık yapacak halim yok, % 6-7-8 oyla ben ne diye piyasaya çıkayım ancak bir koalisyon, işbirliği olursa ki o dönemde de Ak Parti'yle flört başlamıştı, Ak Parti de desteklerse ‘Aday olurum' dedim.
“BOZOĞLU'NA “Kusura bakma ne zamandan beri atanmışlar seçilmişlerin önüne olur' DEDİM VE İPLER KOPTU”
Yereldekiler tavır koydular ama Genel Merkez benden yanaydı. Ta ki bir gün Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu ile bir karşılaşmamızda, artık yüzde 90 MHP'nin adayı gösterileceğim belli olmuştu, “Biliyorsunuz belediye başkanları ilçe başkanlığının emrinde olur …” diye ifade ettiğinde ben de kendisine ‘Kusura bakma ne zamandan beri atanmışlar seçilmişlerin önüne olur' dedim' dedim ve ipler orada koptu.
“VOLKAN YILMAZ AK PARTİ'YE HİÇ TESLİM OLMADI”
Tüm süreci biliyorsunuz. Ama çetin cevize çattılar. Sandılar ki Volkan Yılmaz'ı istediğimiz gibi kullanırız. Aferin diyebileceğim, bravo diyebileceğim bir konu Volkan Yılmaz AK Parti'ye hiç teslim olmadı. İdare ediyor asla onların yönetimine girmedi.
“ ‘MHP'LİYİM NASIL DESTEK OLAYIM' DİYE DÜŞÜNÜRKEN SELAMİ BEY'İN YANINDA YER ALDIM”
Bundan sonraki süreçte MHP'den ayrıldım ama istifa etmedim. ‘MHP'liyim nasıl destek olayım' diye düşünürken Selami Bey'in (Değirmenci'nin) yanında yer aldım. Selami Bey yüze 8.5 oy almasaydı Volkan Yılmaz'ın kazanma şansı var mıydı!? Ama tuttular beni ta Kerkük'e kadar şikayet ettiler. “MHP'ye destek vermiyor, işte başka birisinin yanında” diye şikayette bulundular.
“SİYASETE 17-18 YAŞINDA OCAKLARDA BAŞLADIM”
Sevginar SALİ: Siyasi veya yönetimsel bir beklentiniz var mıydı Selami Bey'in seçilmesi durumunda buna yönelik bir anlaşmanız?
Ümit BEYATLI: Hayır öyle bir şey yok. Zaten o tespit etmişti listesinde her şey hazırdı. Başkan yardımcısı, meclis üyeleri belliydi.
Seçim sonrası süreçte lanet olsun dedim. İstifa ettim MHP'den. Siyasete 17-18 yaşında Ocaklarda başladım. Küçük bir odada yiyoruz, içiyoruz, yatıyoruz, kalkıyoruz. 15 günde bir ağabeylerden biri gelecek diye, para yok öğrenciyiz, kireç alıp boyuyoruz kaldığımız yeri. Normal fırçayla boyuyoruz, fırçanın izi görünüyor diye tokat yiyen adamdım teşkilat içinde o yaşlarda. Dolayısıyla çekirdekten yetişen birsiydim. Kerkük'te Türkiye'nin dışındaki azınlıktayız. Her şeyimizle biz milliyetçiliği ön plana çıkarmak için çok uğraş verdik.
“DAVUTOĞLU DÜRÜSTLÜĞÜNE İNANDIĞIM BİRİ”
Sevginar SALİ: 2019 seçimlerinden sonra ne oldu, Gelecek Partisi nasıl oldu?
Ümit BEYATLI: Siyaseti bıraktım ta ki İlçe Başkanlığı teklifi gelinceye kadar, uzun uzun düşündüm. Ahmet Davutoğlu'nu çok eskiden tanıyorum. Vakti zamanında Türkmen Milli Hareketinin Türkiye Temsilciği, aynı zamanda Kıbrıs'taki Türkmen Milli Teşkilatının Türkiye Temsilciliğini yaptığım dönemlerde devamlı Genel Kurmayda toplantı olurdu çünkü askeriye sorumluydu. Ak Parti iktidara gelince Genel Kurmaydan alıp Dış Ticaret Bakanlığına verdiler. Ahmet Davutoğlu müsteşardı bu süreçte orda tanıştık, dürüstlüğüne inandığım birisiydi. O dönemde Abdullah Gül'le de tanıştım ama davranış, hareketler, konuşma tarzı net, candan değil.
Gelecek Partisi İlçe Başkanlığını kabul ettim dedim ki elimizi de taşın altına koyalım…
“İNSANLAR İÇİN ARTIK İDEOLOJİ İKİNCİ PLANDA, EKONOMİ BİRİNCİ SIRADA”
Sevginar SALİ: Millet İttifakının siyasi birliğini nasıl tanımlıyorsunuz?
Ümit BEYATLI: Sağcı Solcu yok. Bakın Gelecek Partisi'nde CHP'den de var ben MHP'den geldim. Geçen sene dilimi yutacaktım şaşkınlıktan CHP Gençlik Kollarından 7 kişi istifa ediyor, nereye gider? Ülkü Ocaklarına kayıt yaptırmışlar. Sonradan otaya çıktı hepsi belediyede görev aldılar. İnsanlar için artık ideoloji ikinci planda, ekonomi birinci sırada.
“VOLKAN BAŞKAN SEÇİMLERDE SUNDUĞU PROJELERİN YARISINI BİLE GERÇEKLEŞTİRMEDİ”
Sevginar SALİ: Ülkede yolunda gitmeyen işlere değindiniz, peki Silivri'de yerel yönetimi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ümit BEYATLI: Silivri'de yolunda gitmeyen çok şey var. Volkan Başkan 3,5 yılın sonunda seçimlerde sunduğu projelerin yarısını bile gerçekleştirmedi. Seçildiğim günden beri gazeteci arkadaşlar belediye çalışmaları ile ilgili sorular yöneltiyor ancak sessiz kaldım. Bazı alışkanları değiştirmek, konular hakkında plan proje yapmak kolay değil.
Volkan Bey'in seçmene sunduğu projelerin kime ait olduğunu biliyorum. Eline verdiler kuşe kağıda basılı projeleri o da halka anlattı, kendi projeleri değildi. Silivri halkına sözünü verdiği konuların yarısını dahi şimdiye kadar gerçekleştirmedi.

“SEYMEN'DEKİ TESİS CİNAYET!”

Silivri'nin birkaç konuda gerçekten ızdırabı var. Birincisi otopark, ikinci konu E-5'in Silivri'yi ikiye bölmesi ve kimse farkında değil ya da umurunda değil ama Seymen'deki katı depolama tesisi. Seymen'deki tesis cinayet!
Çöpler de yer altı sularına karışan yeryüzünde en zehirli maddesi dioksin ( Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından 1. sınıf kanserojen maddeler arasında gösterilmekte) var. Almanya'da 1200 yataklı bir hastanede çalışıyordum, 5 km ötede de bir elektrik santrali vardı. Sırf hastanenin çöpüyle çalışırdı. Hastanenin hem elektriğini veriliyordu hem de kışın ısınmasını sağlıyordu. Sonra bir alışveriş merkezinin de hem elektrik hem suyunu oraya bağladılar. Ta ki Zellanda'dan 20 bin koyun geldi şehre. Veteriner muayene edecek sabah kalkıyorlar hepsi ölmüş. Ne oldu bunlara hasta olsa yarısı ölür, hepsi niye öldü diye araştırmaya başladılar. Ve ortaya çıktı ki otların üzerinde dioksin var ve hayvanlar bundan ölmüşler. Tesisteki çöpler 850 derede yakıyormuş oysaki 1200 derecenin altında yakılmamalı.
Sevginar SALİ: Silivri'deki çöpler kaç derecede yakılıyor?
Ümit BEYATLI: Öğrenemedim, 2 senedir öğrenemedim. CHP'li arkadaşlara diyorum bu sizin suçunuz değil kucağınızda buldunuz. AK Parti yönetimi bütün Silivri buna karşıydı ama gelip kurdular. Gidip görmek istiyorum göstermiyorlar. Yönetici çıkıp “Çöpün buharını yakıyoruz” diyor aman Allah'ım diyoksin'i yakıyorlar elektrik elde etmek için. Diyoksin betondan bile yer altı sularına sızıyor. En büyük ayıbımız Silivri'de bu.
Sevginar SALİ: Siz bunu daha önce de gündeme getirdiniz, kimse size bununla ilgili dönüş yapmadı mı?
Ümit BEYATLI: Arayan yok, soran yok! Gerçekten çok üzülüyorum, ,insanlara, çocuklara yazık. Güna, yavaş yavaş insanlar zehirleniyor.
Sevginar SALİ: Önümüzdeki günler ile ilgili çalışma programınızda neler var?
Ümit BEYATLI: Özel günler, köyler, muhtarlarla bağlantımızı kesmiyoruz devamlı sürdürüyoruz. Seçimin gelmesini bekliyoruz zaten o yola da girdik yavaş yavaş, çalışmalarımızı yoğunlaştırmamız lazım sahaya daha çok ineceğiz, da çok faaliyet göstereceğiz.
Sevginar SALİ: Genel seçimlere yönelik bölgeden milletvekili adaylık hazırlığınız var mı?
Ümit BEYATLI: Son aldığım duyumlara göre 41 ilde ortak liste, 40 ilde de herkes kendi adayları ile seçime girilecek. Henüz bir milletvekili adaylığı gündemimize gelmedi.
Sevginar SALİ: Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı sizce?
Ümit BEYATLI: Gönlümde yatan bir isim var tabi ki. Ama ittifak kararına saygılıyız. Kemal Kılıçdaroğlu'na duyduğum hıncı haddi hesabı yok. SGK müdürüyken hastane sahibiydim battım. Hesaplaşırız ama şuan Kılıçdaroğlu aday olsa ilk saflarda onun için mücadele edeceğim. Benim gönlümden geçen başka ama kararı 6'lı masa verecek ve bizim desteğimiz tam.
Yerel seçimler için de söylüyorum, ittifak adayı kim olursa olsun hangi partiden olursa olsun bütün varlığımızla onun yanındayız.
Ayrıca benim düşüncem hem cumhurbaşkanlığı hem de yerel seçimler için, Amerika sistemi gibi yapsınlar adayın yanında 1 veya 2 tane yardımcısı önceden seçilsin ve belli olsun.

“ŞUANDA 6'LI MASADA HERKES FEDAKARLIK YAPIYOR”

Sevginar SALİ: Millet İttifakı içinde çekişme var mı?

Ümit BEYATLI: Çekişme yok kesinlikle, bizim Genel Başkanımızın inanınki ne böyle bir hırsı var ne de çekişme olmasına izin bile vermez. Şuanda 6'lı masada herkes fedakarlık yapıyor.
Bir birimizle yarışma tek başınıza seçime katılacağımız vakit olur şu an ve bugün o gün değil. Bugün artık birleşme günü burada artık Sağcısı Solcusu, ideoloji farkı veya Türk'tü, Kürt'tü, Aleviydi, Sünniydi bunlar yok. Bunları görmezlikten gelmek lazım. Çünkü bizim bir hedefimiz var. O hedefimiz gerçekleştikten sonra o zaman her parti kendi ideolojisi için çalışır. Halk kimi seçerse ona saygımız var.
Geldiğimiz noktada benim Ak Parti ile yol yürümem mümkün değil. Yeniden ömür verseler kafa yapımız aynı değil, müşterek bir tarafımız yok hiç yok ama.
“BERABERİZ VE ORTAK HAREKET ETMEMİZ LAZIM”
Sevginar SALİ: Millet İttifakı Silivri'de nasıl işliyor?
Ümit BEYATLI: 6'lı masanın ilk toplantısından 15 gün sora bütün ilçe başkanlarını davet ettim beraber oturup yemek yedik, bazı konularda mutabakatlara da vardık. Beraber hareket ediyoruz biz onlara onlar bize hep destek çıkıyor. Her hangi bir toplumsa olayda ya da genel başkanları programları, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener geldiğinde beraberdik. İmamoğlu ne zaman Silivri'ye gelse orada oluyoruz. Topluma da bu şekilde mesaj vermeye çalışıyoruz. Beraberiz ve ortak hareket etmemiz lazım. Daha fazla temas sağlamamız, daha çok bir araya gelmemiz gerek. Aklımdan geçen belli stratejiler var. Ben Gelecek Partisi olarak gidip stand kuruyorum, CHP, İYİ Parti ayrı stand kuruyor hayır böyle değil ortaklaşa. Standı ortak olarak kuralım diye düşünüyorum. İttifak koşulları içinde hareket etmekten başka şansımız yok.

YORUM YAP