Ferhan Tezcan

MİLLİ TAKIMI KİM SEÇİYOR?

İnsan bütün  canlılar içinde düşünebilen ve düşündüğünü başkalarına anlatıp aktarabilen tek varlıktır.

Herkes düşünür ve her birimizin düşündüğü yığınla şey vardır. Ancak  herkesin düşündüğü ve her birimizin düşündüklerinin hepsi  doğru mudur? İşte  mantık bu toplu düşünme tarzının doğruluk konusunda bilimsel adıdır.

Mantık her şeyden önce doğru düşünme sanatıdır.

Büyük Alman filozofu Kant yaşadığı yıllarda mantığın Aristoteles ile sonuçlanmış olduğunu söylemiştir. Aristoteles zamanında  doğruya varma konusunda mantığı bilinçlendirmiş ve son halini vermiştir.

Doğru mantık, zihnin uymak zorunda olduğu genel düşünme hareketidir. Bu Aristoteles ile şekillenmiş ve Emanuel Kant ile bugünkü  boyutuna ulaşmıştır.

Akıl, mantık, bilinç  filozofinin 'mitosu' Jean Paul Sartre'nın 'varoluşçuluğun kuramında' gizlidir.

BİZDE AKIL MANTIK NEREDE

A Milli Futbol  Takımını C Liginde birçok takımla oynuyor. Hocamız Alman ekolünden gelme Stefan Kuntz.

O bir yabancı.

Yanındaki Kenan Koçak da yabancı.

Yani Türk asıllı Alman.

İki  yabancının yanında Futbol Federasyonu yönetiminde yer alan Almanya'da yetişmiş bir başka Alman asıllı Hamit  Altıntop var.

Maalesef bu üçlü Milli takım kadrolarını seçmede sürekli hata yapıp çeşitli dönüşlere imza atıyorlar.

Lüksemburg ve Faroer Adaları takımları bizim ölçümüzde değil.

Kadro  açıklanıyor. Ve  kadroya Beşiktaş orta sahasında takımı 7 maçtır 'Dinamo' gibi yöneten Salih Uçan yok. Hem de Hakan  Çalhanoğlu gibi bir başka orta saha oyuncusunun sakat olduğu dönemde. Sonra da bunu çeşitli gerekçelerle izah etmeye çalışıyorsun.

Sonra Salih (Borussıa  Dortmund) yine sakatlığını bildirip gelmiyor. Sonra sen Ankaragücü'nden Tolga Ciğerci'yi kadroya  alıyorsun.

Lüksemburg  maçında Çağlar oyundan çıkınca yanında oturan Merih, Ozan gibi oyuncuların suratına bakmayıp Tolga'yı en son adam  yapıyorsun.

İsmail Yüksek gibi son haftalarda parlayan oyuncuyu hatırlamayıp son dakika milli takıma alıyorsun. Sonra da o İsmail seni  yenilgiden kurtarıyor.

Formda oyunculardan haberin yok. Formsuz olanlardan da yok.

Herr Kuntz bu mili takımı gerçekten siz mi kuruyorsunuz?

Yoksa başka eller mi o kadroya giriyor.

Hoşça kalın…

YORUM YAP