“Türk Milleti kuvvet ve kıymetini tüm dünyaya ilan etti”

“Türk Milleti kuvvet ve kıymetini tüm dünyaya ilan etti”

1.09.2016 13:31:04

Zafer Bayramı töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Üst Teğmen Serkan Kardaşlar, Türk milletinin 30 Ağustos Zaferiyle gücünü dünyaya ilan ettiğini dile getirdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yılı kutlama programı dün gerçekleştirildi. Bayram programına İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Şener Kaytez, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Er, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, İlçe Spor Müdürü Yüksel Babuşçu, İlçe Yazı İşleri Müdürü Nevzat Özer, İlçe Nüfus Müdürü Gülperi Baysal, İlçe Malmüdürü Hadi İlmen, İlçe Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Tapu Müdürü Aydın Dolmaz ve Kadastro Müdürü Çetin Hasan Çebi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, Okul müdürleri, Belediye Başkan Yardımcıları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin diğer temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum örgüt ve dernekler, gazi, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş törene katılım sağladı.
Eğitimcilerden Selahat Özel'in başarılı sunumu eşliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. Yıldönümü kutlama töreni, Ulu Önder Atatürk'e ve Türk devletine bağlılığımızın sembolü olan çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunumuyla başladı.
Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta sunuldu. Törene katılanların bayramını İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar kutladı. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, ebediyete intikal etmiş Türk Büyükleri ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu, akabinde belediyemiz bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

KARDAŞLAR: TÜRK MİLLETİ KUVVET VE KIYMETİNİ TÜM DÜNYAYA İLAN ETTİ
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Jandarma Üst Teğmen Serkan Kardaşlar tarafından yapıldı. Kardaşlar, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bugün Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunda temel teşkil eden 30 Ağustos'ta kazandığımız büyük zaferin 94. yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 20.Yüzyılının başlarında büyük devletlerarasındaki kişisel çatışmalar, dünyada gelişen farklı fikir akımları, hızlı sanayileşmeler gibi gelişmeler sonucunda Birinci Dünya Savaşı vuku bulmuş. Bu savaşın sonucunda müttefiklerin aldığı ağır yenilgiler sonucu Mondros mütarekesi imzalanmış. İmzalanan anlaşmayla üzerinde kan dökerek, can vererek elde ettiğimiz Anadolu toprakları işgal edilmiş, tarihimize kara bir leke olarak geçen Sevr Antlaşması ulusumuza dayatılmıştır. İşgal güçleri girdikleri her yörede adeta tarihi kinlerini kusarcasına insanlarımıza dünyada az rastlanır işkence, zulüm ve hakaretlerde bulunmuşlardır. İşte böylesi umutsuz günler, üzerimizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşları Samsun'da bağımsızlık meşalesini yakarak “Ya istiklal, ya ölüm” parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır. Süre gelen meydan savaşlarının sonuncusu olan Sakarya Meydan Muharebesi milletimizin istiklali uğruna kanının son damlasına kadar mücadele edeceğini ispatlamıştır. Dünyanın en kahraman milletine düşen görev düşmana son darbeyi vurmak olmuştur. Mustafa Kemal'in başkomutanlığında Türk kuvvetleri düşmanın beklemediği bir yerden taarruza geçerek stratejik başarıyla düşmanı yenmiştir. Avrupalıların 5-6 ayda geçilmez dediği Afyon menzillerini 3 günde geçerek 30 Ağustos'ta düşman kuvvetlerinin önemli bir bölümünü imha etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi “Savaş ve özellikle meydan savaşı, yalnız karşı karşıya gelen iki ordunun tartışması olarak algılanmamalı, savaşlarda milletler tartışmaktadır.” Meydan savaşları milletlerin tüm varlıklarıyla, ahlaklarıyla, kültürleriyle, bütün maddi ve manevi güçleriyle her türlü araçlarla çarpışan bir sınav sahasıdır. Bu sahada çarpışan milletlerin gerçek kuvvet ve kıymetleri ölçülür. 30 Ağustos Zaferiyle Türk milleti, sahip olduğu kuvvet ve kıymeti işte bu itibarla tüm dünyaya ilan etmiştir. Sahip olduğu kudreti ve iradesiyle tüm gerçekliği ortaya koymuştur. Herkesçe bilinen bu gerçekler, 94 yıl önce bugün bir defa daha tarihin sinesine çelik bir kalemle kazınmıştır. Milli tarihimin çok parlak zaferlerle dolu. Fakat Türk milletinin kazandığı bu zafer kadar keskin sonuçlu, başka bir meydan savaşına rastlanmamıştır. 30 Ağustos Başkomutan Meydan Savaşı Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri. Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk Devleti Genç Türk Cumhuriyeti'nin temeli tam da bu altın zaferle sağlamlaştırılmıştır. Türk ulusunun son neferi yok edilmedikçe Türk istiklalinin elinden alınamayacağı bir kez daha ispatlandı.
30 Ağustos Zaferini bize armağan eden kahramanlıklarla dolu tarihimiz, yeni bir çığır açan bayrağımız, korkusuzluğun, yurtseverliğin bir destanı olmuştur. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün deyimiyle, “Akan Türk kanları bu gökyüzünde uçan şehit ruhları, devlet ve cumhuriyetimizin sonsuz koruyucularıdır.” Sonsuza dek minnetle anılacaklardır. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun.”


Konuşmanın ardından Şeker Nine şiir okudu. Çelenk Töreni burada sona erdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı programı Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulüyle devam etti.

Renginar SALİ

YORUM YAP