Turan: O işçiler bana teşekkür etti

Turan: O işçiler bana teşekkür etti

4.02.2016 10:37:48

Belediye Başkanlığı döneminde işçilere ikramiyelerinden vazgeçtiklerine dair zorla yazı imzalattırıldığı iddiasıyla Özcan Işıklar ile AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu arasında polemiğe neden olan Hüseyin Turan, sessizliğini bozarak konuya açıklık getirdi.
Selami Değirmenci döneminde su işlerinin özelleştirilerek PAKSU'ya verilmesinden kaynaklanan 20 işçinin 2006 senesinde İSKİ'ye geçişiyle oluşan durumu aktaran Turan, “İSKİ gelince PAKSU olayı bitti. Belediye su işlerini özelleştirirken, bu alanda çalışan 20'ye yakın personel sosyal hakları ile birlikte PAKSU'ya geçirmiş. 2006'dan sonra işçilerin İSKİ'ye geçmesini sağladık. Onlar da bunun karşılığında belediyeden olan sosyal alacaklarından vazgeçtiler. Bir yandan belediyenin çıkarlarını da koruduk. O işçiler İSKİ'ye göreve başladıktan sonra da ayrıca gelip bana teşekkür ettiler. Birçoğu hala İSKİ'de görevine gayet mutlu, memnun şekilde devam ediyor.

“BELEDİYE ÇALIŞANLARI SOSYAL HAKLARINI EN DÜZENLİ ŞEKİLDE BİZİM DÖNEMİMİZDE ALDI”
Özcan Işıklar'ın belediye çalışanlarının ikramiyelerini düzenli olarak ödememe konusunda bizi öne sürecek durumu yok. Çalışanların sosyal haklarını en iyi ve düzenli aldığı dönem belediye başkanlığım zamanıdır. Şu an bizim sistem devam ediyor tabi ödeme gecikmeleri farkıyla. Bizim zamanımızda hiçbir aksama olmazdı.
PAKSU'ya geçirilen işçilerin İSKİ'ye devrini yapıp yapmama tamamen benim inisiyatifimde olan bir işlemdi. Talep çalışanlardan geldi ve her iki taraf da memnundu.

“GÖZLERİMİN İÇİNE BAKARAK SÖYLESİN”
Dönemimde ikramiyeler konusunda şu anki gibi 11 ay gecikme de hiç olmadı. Ancak Sayın Başkan bunları benim gözlerimin içine bakarak söylemesini çok arzu ederim.

“KENDİNİ PARALAMASIN, VERDİĞİ SÖZLERİ YERİNE GETİRSİN”
Yalanları bitti, Silivri'ye kimin hizmet ettiğini ve samimi olduğunu tüm Silivri biliyor, hiç kendini paralamasın! Sayın Başkan her iki seçim döneminde 2009/2014 verdiği sözleri yerine getirmesini hasretle bekliyoruz. Viyadük, kültür merkezi , Gümüşyaka tünel, üniversiteler, bilişim vadisi vs vs vs... Ama görüyorum ki yalanın sonu yok. Bizde durmak yok hizmete devam var. Sayın Başkanda durmak yok, uyumaya devam” dedi.
Sevginar UYGUN

YORUM YAP