“Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmenlerimizdir”

“Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmenlerimizdir”

10.05.2024 15:48:01

AK Parti Grup Sözcüsü Celalettin Yazıcı da Eyüpsultan'da gerçekleşen okul müdürüne yönelik saldırıyı kınadı.

AK Parti'nin Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, Eyüpsultan ilçesinde yaşanan trajik olay hakkında Silivri Belediyesi Mayıs Meclisi ikinci oturumunda söz alarak açıklamalarda bulundu. 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K.'nın, Eyüpsultan'da bir okul müdürüne yönelik gerçekleştirdiği saldırı, toplumda büyük bir üzüntü ve tepkiye neden oldu.

Yazıcı, yaptığı açıklamada, şiddetin her türlüsünün kınanması gerektiğini ve eğitim camiasına yapılan bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti. Öğretmenlerin, toplumun en değerli unsurlarından biri olduğunu ve onlara yapılan saldırıların toplumun tüm kesimlerini derinden etkilediğini vurguladı.

Açıklamasında, toplum olarak öğretmenlere ve eğitim camiasına daha fazla saygı ve destek gösterilmesi gerektiğini ifade eden Yazıcı, bu tür olayların tekrarlanmaması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini dile getirirken “Meslekler içinde saygıyı ve hürmeti en çok hak eden tartışmasız öğretmenlik mesleğidir. Toplumun düşmanı cehalet cehaletin düşmanı öğretmenlerimizdir. Maalesef cehalet çirkin yüzünü göstermiş ve bir öğretmenimizi hedef almıştır. 2 gün önce Eyüpsultan ilçesinde bir okulda gerçekleşen menfur saldırıda hayatını kaybeden Okul Müdürü İbrahim Oktugan'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine, öğrencilerine ve eğitim camiasına baş sağlığı diliyoruz” dedi.

Eyüpsultan'da yaşanan bu acı olayın ardından, toplumun farklı kesimlerinden gelen kınamalar, şiddetin her türlüsüne karşı ortak bir tavır sergilenmesi gerektiğini gösteriyor.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP