Öğretmenler, İtalya’da eğitim aldı

Öğretmenler, İtalya’da eğitim aldı

10.05.2024 15:49:02

Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi Öğretmenleri, Erasmus+ Projesi kapsamında İtalya'nın Brescia kentinde iki farklı eğitim kurumunda eğitim aldı.
Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi'nin yürüttüğü KA122 Erasmus+ Projesi olan “Görevimiz Gelecek: Bir Sürdürülebilirlik Arayışı” projesi kapsamında 2 Koordinatör ve 7 Öğretmenden oluşan ekip 27 Nisan – 4 Mayıs 2024 tarihleri arasında İtalya'nın Brescia kentinde 2 farklı eğitim kurumunda eğitim alıp, gözlemler yaptılar.
PROF. DR. FUAT SEZGİN FEN LİSESİ ÖĞRETMENLERİ İKİ FARKLI KURUMDA EĞİTİME KATILDI
İlçemiz okul öğretmenlerinin Brescia kentinde iki farklı eğitim kurumunda eğitim almalarına ilişkin bilgi paylaşımı şöyle: “Etkinlik kapsamında ilk olarak Zanardelli Okulları'na gidildi. Bu kurum Brescia bölgesinde lise düzeyinden başlayıp yetişkin eğitimine kadar pek çok alanda eğitim veren, pek çok kampüsü olan işleyişte Brescia'nın bağlı olduğu Lombardy eyaletine bağlı bir eğitim kurumu. Etkinlik kurumun ve eğitim faaliyetlerinin tanıtımıyla başladı. Sonrasında misafir olunan okulun eğitim birimleri gezildi. Bu okul bizdeki meslek liselerine benzeyen ama nitelik ve nicelik olarak daha iyi durumda olan bir okuldu. Okulun bölümleri ile STEM sınıfını gezdik. Genel olarak bizdeki eğitim kurumlarının bina ve donanım olarak burası ile eşdeğer hatta bazı konularda daha iyi olduğunu gözlemledik. Eğitim süreçlerine baktığımızda ise bölümler arasında yapılan iş birliklerinin çok güzel olduğu, eğitimin teoriden uygulamaya geçtiği, öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrendiği, proje süreçlerinde aktif katıldıkları dikkatimizi çekti, bu konuda eksik olduğumuz yönleri gördük.
Diğer eğitim kurumu ise bölgenin en eski ve tek Fen Lisesi olan “Liceo Scientifico A.Calini” idi. Kendi bölgesinde çok iyi bilinen böylesine köklü ve bizimle aynı türdekibir okulun, bizi misafir kabul etmesi bizleri mutlu etti.
Buradaki çalışmamız okul müdür başyardımcısının kurumunu tanıtan sunumu ile başladı. Kurumun tarihçesi, eğitim sistemi, ders saatleri ve kısaca içerikleri, eğitim öğretim dışı yapılan sosyal kültürel çalışmalar konusunda bilgi verildi.
Sonrasında müdür baş yardımcısı tarafından öğretmenlerimiz okulu ve donatılarını gezdiler. Okulun ana binası yaklaşık 100 yaşında olsa da 2023 yılında hizmete alınan çok fonksiyonlu bir kapalı spor salonları bulunmakta ve öğrenciler bu derste aktif olmaya teşvik edilmekte. Spor salonun bir tane yüksek tavanlı ve gayet geniş salonu bulunmakta, bodrum katta ise daha küçük ama gayet işlevsel bir başka salon ve ek odalar bulunmakta.
Öğrenciler için bireysel çalışma alanları oluşturulmuş ve burada öğrencileri birbirlerine yardım ederek ders çalışmaktalar. Okulda özellikle Fen Dersleri için özel alanlar oluşturulmuş, her dersin ayrı bir bölüm gibi kendi koridoru, laboratuvarları ve derslikleri bulunmakta ve laboratuvarlar güzel donatılmış. Biyoloji koridorunda koridor okulun ilk zamanlarından beri kullanılan deney malzemeleri ile adet bir müze gibi sergilenmekte.
Öğretmenlerimiz ayrıca kendi zümreleri ile bir araya gelerek müfredat ve ders işleyişleri için de fikir alışverişinde bulundular. Fizik müfredatı ile Matematik müfredatının birbirine bağlı olduğu, Fizik öğretmenlerinin de matematik dersine girdiği dikkatimizi çekti. Öğretmenlerimiz derslere ait sınav kâğıtlarını da inceleme fırsatı bulup konuyla ilgili istişarelerde bulundular.
Çalışmalardan arda kalan zamanda ise öğretmenlerimiz kuzey İtalya'nın önemli kentlerinden Milano, Como Gölü, Garda Gölü,Verona ve Venedik'i gezdiler.
Bu proje kapsamında çalışmaları koordine eden İngilizce Öğretmeni Selda TİLEV, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hasibe Üstün hocalarımıza çok teşekkür ederiz.
Bu proje kapsamında çalışmalara katılan Psikolojik Danışman Tarhan Yaprak, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Tuncer Çetinkaya, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mahfuz Ekinci, Biyoloji Öğretmeni Kamil Topuz, Matematik Öğretmeni Kayhan İltüzer, Fizik Öğretmeni Nurşah Demir Çoban ve Biyoloji Öğretmeni Özlem Çelik'e emekleri için yürekten teşekkür ederiz.”
Haber Merkezi

YORUM YAP