Bora Balcıoğlu: Yeni bir Silivri rekoru daha kıracağız

Bora Balcıoğlu: Yeni bir Silivri rekoru daha kıracağız

10.05.2024 15:27:51

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, selefi ile borç yükü tartışmalarına cevaben iddiasını yinelerken, siyasi başarısına dikkat çekip “Bizler halkımızın takdiri ve güveniyle Silivri tarihinin en yüksek oyunu aldık. En geniş de meclis grubunu oluşturduk. Gururla söylüyorum, Silivri tarihine geçtik. Verdiğimiz sözleri yerine de getireceğiz. Allah'ın izniyle hiçbir şüphem yok ve 5 yıl sonra seçim günü geldiğinde de halkımızın takdir ve güveniyle yeni bir Silivri rekoru daha kıracağız” ifadelerini kullandı.
Mayıs Meclisi ikinci oturumu kapanışında geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın açıkladığı borç miktarına itirazlarına atıfta bulunan Başkan Bora Balcıoğlu, “Borcumuz 1.503.295.262,94 TL” iddiasını yineledi, tarihi bir oy oranıyla seçildiği durumunu hatırlattı.
BALCIOĞLU: HALKIMIZ ÇEKTİĞİMİZ FOTOĞRAFI ÇOK İYİ ANLADI
Pazartesi günkü mecliste borç yükümüz hakkında birtakım bilgiler paylaştım. Halkımız belediyemizin 31 Mart tarihini baz alarak çektiğimiz fotoğrafı çok iyi anladı bence. Ama ben tekrarın önemine de inanıyorum, benim için çok değerli. Tekrar etmek istiyorum. Halkımız anladı da anlamayanlar için tekrar ediyorum.
“GİZLİMİZ, SAKLIMIZ YOK”
Tabii ki bu tabloya itirazlar gelecektir. Gelmesi de doğaldır, olabilir. Biz halkımıza Silivri'nin özlediği şeffaf yönetim anlayışının sözünü vermiştik, vaat etmiştik seçim döneminde o söze istinaden Pazartesi günkü mecliste de bahsetmiştim talep eden bütün meclis üyelerimiz, birim müdürlerimizden istedikleri her belgeye alabilirler. Bu talimatı da vermiştim arkadaşlarımıza hatırlarsınız. Neden? Çünkü bizim gizlimiz, saklımız yok. Ne gördüysek onu söyledik.
“EKİBİM SİLİVRİ HALKIDIR, PERSONELİME DE SONUNA KADAR GÜVENİYORUM”
Yönetimi devraldıktan sonra bir ay boyunca yıllardır belediyemizde çalışan bizzat ben; 10 yıl da kendim çalıştım. Geçen dönem muhalefet olarak da çalıştık. 15, 20 yıl hatta 25 yıl görev yapan arkadaşlarımız var, memur arkadaşlarımız var, onlarla birlikte çalıştık. Yani bu borç yükü çalışmamızı halkımıza sunduk. Ben bütün personelimize, çalışma arkadaşlarıma, müdürlerimize hangi dönemde olursa olsun hepsine çok güveniyorum benim ekibim onlar çünkü. Benim ekibim burada çalışan bütün 1.600 -1.700 personelidir. Benim ekibim Silivri halkıdır. Ben personelime sonuna kadar güveniyorum. Onlarla yaptığımız çalışma sonucunda bu borç yükü açıklamasını halkımızın takdirine sunduk. Onlar hakkında haksız yere kimseye tek bir söz dahi söyletmem, bunu herkes bilsin. Bunu bir defada peşinen söylemek isterim.
“SİLİVRİ TARİHİNE GEÇTİK”
Bizler halkımızın takdiri ve güveniyle Silivri tarihinin en yüksek oyunu aldık. En geniş de meclis grubunu oluşturduk. Gururla söylüyorum, Silivri tarihine geçtik. Ve ilk aday oluşumda gerçekleşti. Bir gerçeğin altını özellikle çizmek isterim. 5 yıl çok çabuk geçecek. Biz halkımıza verdiğimiz sözlerimizi yerine getirmek için canla başla çalışacağız. Verdiğimiz sözleri yerine de getireceğiz. Allah'ın izniyle hiçbir şüphem yok ve 5 yıl sonra seçim günü geldiğinde de halkımızın takdir ve güveniyle yeni bir Silivri rekoru daha kıracağız. Bunun söylüyorum, göreceksiniz.
“GİDERAYAK İHALELER YAPILMIŞ, SONRA DA “BU İŞLER BAŞLAMADI BORÇ DEĞİL” DİYORSUN”
Kamuoyu önünde işte basın açıklaması yapıyor devir ettiği borç yükünü çarpıtıyorsunuz. Senin hesabın neye benziyor biliyor musun? Giderayak ihaleler yapılmış, şartnameler imzalanmış, sonra da “bu işler başlamadı borç değil” diyorsun. Yani böyle bir mantık neye benziyor biliyor musunuz? Araba için banka kredisi kullanıyoruz. Senetleri, sözleşmeleri, hepsini imzalıyoruz ve bu bizim borç olmayacak! Yani böyle bir şey yok. Burada mali müşavir arkadaşlarımız da var bunu bu yönden de incelemelerini istiyorum. İmzaladığımız ihalelerin parasını ödemeyecek miyiz biz? Ben borç yükü diyorum. Bunlar bizim borcumuz olmuyor mu? Bunlar o zaman imzaladınız yerleri ben tekrar size mi yollayayım yani ne dersiniz? Böyle bir taktik de uygulayabilirim.
“BİR KEZ DAHA HATIRLATIYORUM TOPLAM BORCUMUZ 1.503.295.262,94 TL'DİR”
Bunun için kabul edeceksiniz. Böyle sağa sola bükmeye filan olmayacak. Bu işler bize bıraktığınız borç yükünün tamamı tekrar altını çizerek söylüyorum, 1 Milyar 503 Milyon TL'dir. Yani çok bildiğiniz dolar hesabıyla söyleyeyim, 47.000.000 Dolar'dır. Ancak şunu herkes bilsin, benim ekibim de yönetimim de her şey burada Silivri halkıdır. İncelemek isteyen varsa tekrar söyledim toplam borcumuz da burada müdürlüklerimiz de burada her şeye açığız şeffafız. Ben bir kez daha hatırlatıyorum toplam borcumuz 1.503.295.262,94 TL'dir. Tüm Silivri halkına duyurulur.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP