Asena Güler

Tercihlerde nelere dikkat etmeli?

2023 Yüksek Öğretim Sınavı (YKS) tercihleri yaklaşıyor. YKS sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacak. Şimdiden gençlerimiz tercih dönemini düşünmeye başladı. Peki tercih döneminde nelere dikkat edilmeli? Üniversite mi önemli, yoksa bölüm mü? Tercih sıralaması neye göre yapılmalı? Her kafadan bir ses duyacakları bu dönemde nasıl kendilerine bir yol çizmeliler? Öncelikle bu hassas ve kritik dönemde işin uzmanları ile ilerlemek ilk ve en doğru tercih olacaktır.
Peki… Tercih dönemi nelere dikkat etmeliyiz?
Tercih, puana göre değil, sıralamaya göre yapılmalıdır. Sınavın zorluk seviyesine göre puanlar değişebilir. Bu nedenle önceliğimiz sıralama olmalıdır. Son yıllar Mühendislik, Sağlık alanı gibi bölümler daha fazla tercih edildiği için sıralamalarda oynamalarda olabiliyor. Bu bölümlerden tercih yapacak öğrenciler daha dikkatli davranmalıdır.
BU SENE TERCİHLER NASIL YAPILMALI?
Ülke olarak yaşadığımız depremin etkilerini göreceğimiz bir tercih dönemi olacak 2023. Bu sene öğrencilerin ağırlık vereceği üniversiteler daha çok Trakya, Ege, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde olabilir. Bu bölgelerdeki yığılma sıralamaları da etkiyecektir. Sıralama farklarını biraz daha açarak tercih yapılması gereken bir tercih dönemi bizlere bekliyor.
Emeklerinizin karşılığını alabileceğiniz bir tercih dönemi diliyorum.

YORUM YAP