Anatolia

Sürüngenler

Bu hafta sizlere birlikte yaşamak zorunda kaldığımız sürüngenleri, sürüngen insan tiplerini elimden geldiğince anlatmak, tanıtmak istiyorum.
Sürüngenler; varacakları yere sürünerek gitmeyi tercih edenlerdir. İlerlemek için yürümek ya da koşmak gerekir ama bu onlar için tehlikelidir onlar böyle bir eyleme geçerlerse takılıp düşebilir, yaralanabilirler ya da başkalarına çarpabilirler, onlar için kendilerine benzer yollar ile ilerleyenleri takip etmek daha kolaydır.
Böylesi bir riski göze almaları biraz değil bayağı zordur o yüzden sürünmek onlar için en garanti yoldur.
Yolda en ufak su birikintisinden bile faydalanma yolunu girerler, önlerinde olan her şeyi enzimleri ile yok edene kadar istikrarlı bir şekilde çalışırlar. Sürüngenler için yollar geniş ve konforlu ise ortama da herhangi bir olmadığını fark ettiklerinde yürüyen ve koşanlardan daha çok ilerleme kaydederler en dik yokuşları ile kolaylıkla tırmanarak zirveye ulaşabilirler. Sürüngenler için tek bir tehlike vardır o da ezilmektir. İnsan boyutunda sürüngenler eğitim düzeyleri yok denecek kadar azdır. Cahilliğin vermiş olduğu bir özgüven vardır ki bu tip insan türleri için geçerlidir, kul takılırlar, insanlar ile fazla iletişime geçmezler ki oldu da bir ortama da biri eğitim durumunu, uzmanlık alanını, bulunduğu konuma nasıl bir zekâ ve özel beceri sergilediğini sorar alimallah… Bunlar her şeyi egolarının izin verdiği şekilde görürüler, yalanlar ülkesinde yaşayan ve birbirlerinin gözünün içine bakarak yalan söyleyerek yaşamlarını sürdürenler bu gruptandır. Kendi çıkarlarından başka hiçbir şeyi düşünmeyen (yaşadığı kent, ülke umurunda olmayan) çıkarları uğruna her türlü yalanı söyleyen, iyi kalıcı bir şeyler yapmak yerine, günü kurtarmaya çalışan tiplerdir.
Düşünsenize sürüngen sevmeyen bir çift ayağa denk gelirse ancak ezilebilir. Siz hiç ezilen sürüngene denk geldiniz mi çok zor… Çünkü bunların yukarıdakileri yalaması onlar için hoş bir durumdur. Yukarısı bu şekilde hem egolarını tatmin eder hem de güzelim ayakkabılarının altlarını kirletmezler. Herkese sahte gülücükler atıp, çözüm odaklı gibi görünüp, yardım sever, içten, görünüp herkesin arkasından iş çevirenlerdir. Her şeyin sahibi onlar olmalıdır ama bilmezler ki onların açlıkları doyurulamaz, doyumsuz oldukları kadar da huzursuzlardır.
Sürüngenler konuşmaz bağırır, ne söylediklerinin bir önemi yoktur. Çoğu zaman niçin bağırdıklarını bilmezler bile insan alçaldıkça sesinin tonunun yükseldiğine bu arkadaşlarda sıklıkla denk geliriz.
Yola düzgün, ahlaklı, ilkeli, etik devam edenler bir için arada şu sürüngenlerin başını ezen birileri olsa da keşke bunlar daha fazla mide bulandırmasalar…
Ne güzel olur değil mi?

YORUM YAP