Suna Göçengil, yeniden göreve talip

Suna Göçengil, yeniden göreve talip

23.11.2017 10:49:02

CHP Silivri İlçe Örgütü Başkanı Suna Göçengil, 3 Aralık Pazar günü gerçekleşecek olan kongrede tekrar İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kongre süreci işlemeye başladı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kadın Kolu Başkanı Elif Yılmazer ve Gençlik Kolu Başkanı Berker Esen'le basının karşısına geçen mevcut İlçe Başkanı Suna Göçengil, yeniden başkanlık görevi için aday olduğunu deklare etti ve partililerinden destek beklediğini kaydetti.

“KADINLAR ADALETİN TEMSİLCİSİDİR”
Göçengil, 21 Kasım Salı günü, saat 15.00'da kadın delegelere yönelik yapılan toplantıda şu açıklamada bulundu: “Hepimizin bildiği üzere partimizin Olağan Kongre Takvimi işlemektedir. İlçemizde gerçekleştireceğimiz 11. Olağan kongremiz de seçilen kadın delegelerimiz sizlerle bugün buluşmak bizleri daha da onurlandırdı, güçlendirdi. Biz kadınlar hayatımız boyunca önce ailelerimiz için ve çevremiz için büyük fedakârlıklarda bulunuyoruz. Gün geldi yemeden yedirdik, içmeden içirdik, giymeden giydirdik. Bunları neden yaptık evlatlarımızı, ailelerimizi daha güzel bir Türkiye'de yaşasın, daha mutlu bir yaşam sürsün, bizlerden daha başarılı olsun diye dua ettik, çalıştık, çabaladık, emek harcadık. Bu nedenledir ki kadınlar ülkemizin geleceği için çok değerlidir. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, evlerini yöneten kadınlarımız, dünyanın güzelliklerini haykıran kadınlarımızdır, dünyada barışı en çok savunan kadınlardır, her zaman hakkın ve adaletin arkasında adaletin temsilcisidirler kadınlar. Bu ülkede düşüncelerimiz farklı olabilir, yaşam tarzlarımız farklı olabilir ama tüm kadınlar her yerde aynı şeyi söyleriz, aynı türküyü, aynı ninniyi söyleriz, çocuklarımızı olabildiğince güzel yetiştirmeye, ailelerimize sahip çıkmak için çalışıyoruz. Biz kadınlar tarlada, fabrikada, tezgâh başında omuz omuza çalışarak, hayatın acımasız şartlarında ailemize bakıyoruz.

“ÜLKEMİZDE HUZUR İSTİYORUZ”
Biz bu ülkede huzur istiyoruz, bu ülkede beraber yaşamak istiyoruz, oysaki bizler ülkesini seven hiçbir ayrım yapmayan kadınlar olarak acılarımız hiç dinmiyor. Bugün ülkemizde kadınlarımız rahatlıkla iş bulamıyor, ellerine kına yapıp askere gönderdiğimiz evlatlarımız büyük bir umutla askerden dönmelerini bekliyorlar. Bu kadar acımız derdimiz var, bunların yanında ekonomi nereye gittiği belli değil, şehitlerimizin sayısı her gün artıyor, şiddet gören kadınlarımız korunamıyor. Oysaki bir ülkenin geleceğinin temel aktörü kadınlardır. Bugün geldiğimiz noktada biz kadınlar olarak kendimizi, ailemizi düşünerek, bayrağımızı, vatanımızı, düşünerek, Cumhuriyet'imizi düşünerek, sorumluklarımız ile birlikte gelecek nesillerimiz için, vatanımızın geleceği için, mutlu ve huzurlu Türkiye için çok önemli bir görev üstlenmektesiniz. Tüm fedakârlıklar içinde eğer siyaset de ağırlığınız, yani katılımınız ile ülkemiz daha da güzelleşecek. Çünkü biz kadınlar sezgilerimize ve gücümüze güveniyoruz, riski ve tehlikeyi daha önceden görebiliyor ve hissede biliyoruz.

“KADIN ELİNİN DEĞDİĞİ HER ŞEY GÜZEL OLUR”
Bizler kadınlar olarak komşumuza, akrabamıza, mahallemizdeki herkese bu değerleri anlatmak zorundayız. Bu sorumluluğumuzu yüklendiğimizde ülkenin tablosu değişir, şunu hiçbir zaman unutmayalım ki biz kadınlar varsak bereket vardır. Kadının elinin değdiği her şey güzel olur, bu ülkeye huzuru da bereketi de biz getireceğiz.

“HEDEFLERİMİ GERÇEKLEŞTİREBİLMEM İÇİN GÖREV TALEBİMİ YENİLEMEK İSTİYORUM”
Değerli delegelerimiz, ilçemiz de daha güçlü temsili yüksek, halka ve emeğe dayanan örgütlenmemiz deki siz kadınlar ile sayısız eylem ve etkinliklerde büyük işler başardık. Başarımızı güveniniz ve mücadeleniz ile bizlere el uzatan siz değerli örgütüme borçluyum. 3 Aralık, Pazar günü gerçekleştireceğimiz ilçe kongremiz de bir Cumhuriyet kadını olarak sizlerden bir dönem için partimde kadınlarımızın refahı, huzuru, özgürlükleri için ve bu hedeflerimi gerçekleştirebilmem için bir dönem görev yapma talebimim de güveninizi huzurunuz da yenilemek istiyorum.
Sizlerden alacağım güç ile birlikte yürüyerek, birlikte yöneterek, birlikte mücadele ederek, kadınlarımızın güldüğü, huzurlu bir Türkiye'de buluşacağız…”

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP