Sultan Aşkın: EL İNSAF!

Sultan Aşkın: EL İNSAF!

7.06.2022 13:01:33

CHP'lilerin ısrarlı muhalefeti Başkan Yılmaz'dan sonra MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın'a çarptı. Aşkın, beklenen ve özlenen performansı, avukatlık damarı ile sahnedeydi. Aşkın şöyle konuştu: “CHP Grubunun gündeme getirdiği birkaç hususa değinmek istiyorum.

Süheyl Bey, “Rayiç bedeller bu kadar arttırıldı, vatandaş belediyeden çıkarken tuhaf bir yüz ifadesiyle çıkıyor. Rayiç bedellerin arttırılmasına sebebiyet verebilecek Silivri Belediyesi ne yaptı?” dedi.

Bazı cümleleri tabi anlamlandırmak mümkün olmuyor. El insaf diyorum. Rayiç bedellerin yoğun olarak arttırıldığı yerler; Ortaköy, Kavaklı ve Selimpaşa. Kendileri açılışlara ve temel atma törenlerine katılmıyorlar ama en azından Silivri Belediyesinin sosyal medyasından izlemelerini temenni ediyorum. Gidip oradan takip etsinler. Dün akşam Güzel Sanatlar Akademisi'nin sertifika töreni vardı. Silivri'mize Güzel Sanatlar Akademisi kazandırıldı. Güneş Enerji Sistemli Kapalı Pazar Yeri'nin Temel Atma Töreni var. Bunlar verdiğim sadece iki örnek. Konuşan insanların bizim Silivri'ye yaptıklarımızı hayal etme güçlerinin bile yetmeyeceğini düşünüyorum. Çıkın bir dolaşın, şu anda bıraktığınız Silivri mi var?

“SADECE BELEDİYEYİ DEĞİL DEVLETİ DE ZARARA UĞRATIYORSUNUZ”

Rayiç bedellerine de gelirsek, yüzdelik oranlarına artış yüksek görünüyor. Zamanında yeterli artışı yapmadığınız için yüksek görünüyor. Başkan Bey örnek verdi 6 bin liralık yere 11 lira vergi görünüyor! Bu sadece Belediyenin uğradığı bir zarar olmuyor, taşınmazların alım satımlarından kaynaklı Tapu Müdürlüğünde ödediğimiz bir harç var. İnsanlar, rayiç değeri baz alıyor. Taşınmazın sirküle olduğu bir yerde ikamet ediyoruz. 6 Bin liralık yerin sürekli el değiştirdiğini düşünün. Belediyeden geliyor 11 liradan rayiç bedeli alıyor taşınmazını satıyor veya satın alınıyor. İki kere zarara uğratılıyoruz.

“GERÇEK DEĞERİN ALTINDA BİR DEĞER BELİRLEDİK”

“Biz de mi tüketici hakemine gidelim?” dediniz. Gidin arkadaşlar. Eski faturalarla kıyaslanacak bir durum değil. Burada kıyas, arttırılan emlak değeri, mahkemeler de onu baz alırlar. Keşif yapacaklar bakacaklar ki emsal değerin üstünde mi, altında mı? Bunu baz alacaklar. Bizim yaptığımız artışlar, rayiç değerlerin üzerinde değil ki? Çok altında. Gerçek değerin altında bir değer belirledik. Siyasi kaygılarla zamanında bir artış yapmamanız sebebiyle bu durum ortaya çıktı.

“GİRİŞİMİNİZDE DEĞİL LANSE ETME ŞEKLİNİZDE SIKINTI VAR”

Melih Bey son İSKİ faturalarındaki yanlışlık ile ilgili, “Niye utanalım başkanım, gittik vatandaşımız için girişimlerde bulunduk” dedi. Girişimde bulunmanızda sorun yok. Girişimde bulunup kendi hatanızı düzelttiğiniz hususu müjde olarak Silivri halkına lanse etmenizde sıkıntı var. “Biz bunu yaptık” şeklinde İlçe Başkanınızın paylaşımı olunca insanlarda farklı bir algı yaratılıyor. Hatayı yapan kim? İSKİ. Düzelten kim? İSKİ. Bunun müjde olarak verilmesinde sıkıntı var.

“GÜMÜŞYAKA'DA YANLIŞLIK YOK, YANLIŞLIKTAN DÖNME GİBİ BİR DURUM YOK”

Melih bey, “Biz utanmıyoruz, siz Gümüşyaka ile ilgili utanıyor musunuz?” dedi. Gümüşyaka'da kafeterya olarak ihaleye verilmiş olan bir kiracımız söz konusuydu. Yasal olarak kafeterya olarak verebiliriz. İnsanların çay kahve içtikleri, dinlendikleri yerdir. Düğün yapılamaz. Orası düğün salonu değil. Kiracımız sözleşmenin feshi için tarafımıza başvurdu biz de karşılıklı fesih ettik. Bundan sonra belediye artık kendi inisiyatifinde orada düğün yapılması konusunda bir irade göstermiş. Durum budur. Yanlışlık yok, yanlışlıktan dönme gibi bir durum yok.

“BUĞDAY ALIMI SÜT ALIMINA BENZEMESİN!”

Halk Ekmek için buğday alınacağı müjdesi verildi. Dediğim gibi sadece müjdelerle hareket ediyorsunuz. Altını dolduramıyorsunuz. İşi takip etmiyorsunuz. Akören köyünde aşılama ile ilgili bir protokolümüz vardı. Orada hayvancımız çıkıp söyledi: “Bizden alınan süt yok.” Açıkçası buğday için de aynı endişeleri taşıyorum. Akıbeti inşallah süte benzemez. Hangi köyden, hangi hayvancımızdan ne kadar süt alındı ve Silivri'deki çocuklarımıza hangi oranda dağıtıldı?

İSKİ faturalarıyla ilgili bir grup çıktı bunu müjde olarak yansıttı. Doruk Bey, “İkametgah şartının alınması gayet normal” dedi. Haklıysa o zaman neden kararınızdan döndünüz? Bora Bey “Biz bunu yasaya göre belirledik” dedi. Madem yasaya göre yapıyorsunuz nasıl dönüyorsunuz? Bu konuyla ilgili dört arkadaş söz aldı, hepsi farklı beyanatlarda bulundu. Silivri halkımıza hayırlı olsun. Ucuz su kullanımı vatandaşımız için güzel gelişme.”

YORUM YAP