Balcıoğlu’dan gündem değerlendirmesi

Balcıoğlu’dan gündem değerlendirmesi

7.06.2022 12:55:09

Silivri Belediyesi Haziran meclisinde CHP Grubu adına söz alan Bora Balcıoğlu, ülke ve Silivri gündemindeki belli başlı konulara değindi.

CHP Grubu adına Silivri Belediye Meclisi'nin Haziran Meclisinde söz alan Bora Balcıoğlu Silivri ve ülkemizin gündemindeki ana konulara değinerek siyasi atıflarda bulunmayı ihmal etmedi.
Balcıoğlu'nun Haziran değerlendirmesi aynen şu şekilde;
DÜNYA SÜT GÜNÜ - 1 HAZİRAN
“Yavrularımız için olmazsa olmaz olan, erişkinler için ise düzenli tüketilmesi gereken ürünler arasında olan süt gıdasına farkındalık oluşturmak maksadıyla her yıl 1 Haziran tarihi, “Dünya Süt Günü” olarak kutlanmaktadır.
Büyükşehir Belediyemiz 2019 yılından bugüne ücretsiz olarak haftada 2 litre olmak üzere, ayda toplam 8 litre UHT sütü yavrularımıza hediye etmektedir.
Özellikle son aylarda üst üste gelen zamlarla 16-17 liralara ulaşan litre fiyatları göz önüne alınınca, bu çalışmanın önemi daha iyi anlaşılıyor. Büyükşehir Belediyemiz 2021 yılında yaklaşık 124 bin farklı yavrumuzu periyodik ve sürekli olarak hediye sütleri ile buluşturmuştur. 2022 yılında da bu çalışmasının artarak devam ettiğini vesileyle duyurmuş olalım.
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ - 5 HAZİRAN
Tüm canlılara karşı daha duyarlı ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmamız gerektiğini hatırlatarak çevre günümüzü kutluyorum. Bu vesileyle halkımıza iki duyuru yapmak istiyorum:
Birincisi Gümüşyaka'da İSKİ tarafından çalışma faaliyetlerinin devam ettiği atık su hattı projesi %85 tamamlanma oranına ulaşmıştır.
İkincisi ise yerel ve ulusal basınımız vasıtasıyla haberdar olduğumuz ve kaynağının Marmara Denizi'nin kirlenmesi olduğu değerlendirilen, “zehirli olduğu ifade edilen pusula denizanalarının” sayıları, -temennimiz değil ancak- sanırım önümüzdeki günlerde giderek artacak. Konunun uzmanları bahse konu canlı ile temas halinde, temas edilen bölgenin temiz su ile değil amonyak yahut sirke ile yıkanması gerektiğini önemle bildiriyorlar. Büyükşehir Belediyemiz de ilgili birimleri vasıtasıyla bu konu ile ilgili inceleme yapıyorlar. Vatandaşlarımızın bu doğa olayından en az zararla kurtulması için çözüm önerileri geliştirmeye çabalıyorlar.
BABALAR GÜNÜ - 19 HAZİRAN
Geçtiğimiz ay annelerimizin ve anne adaylarımızın gününü kutlarken kurduğum cümlenin aynısını bu defa babalarımız ve baba adaylarımız için tekrar ifade etmek istiyorum. Allah bağışlarsa, iki evlat sahibi bir baba olarak bizzat hissettiğim için çok iyi biliyorum ki bizler için hayattaki en önemli varlıklar yavrularımızdır. O sebeple bir kez daha diyorum ki: Siyasi alanda mücadele eden bizlerin, babalarımıza ve baba adaylarımıza vereceğimiz en güzel hediyenin, “çocukları için gelecek kaygısı taşımayacakları bir ülke” olduğunu biliyor, şahsım ve grubum adına bu uğurda verdiğimiz mücadelemizi artırarak devam ettireceğimizin sözünü bir kez daha veriyorum.
VEFAT-ANMA
Haziran ayı içerisinde aramızdan ayrılan ülkemize, kültürümüze büyük katkıları olan Orhan Kemal, Ahmed Arif, Peyami Safa ve Nazım Hikmet'i ve yitirdiğimiz tüm değerlerimizi saygıyla anıyorum.
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE GÜNÜ - 26 HAZİRAN
Müsaadenizle bir tebrik paylaşımı yapmak istiyorum: Mayıs ayının son haftası “Silivri Genç Romanlar Derneği” çok önemli bir etkinlik düzenlediler: Uyuşturucu ile mücadele konusunda bir eğitim semineri organize ettiler. Çok önemli bir çalışma. Şahsım ve grubum adına emek veren tüm kardeşlerimi tebrik ederim, onlara gönülden teşekkür ederim. Ben önceden planlanan programım nedeniyle iştirak edemedim ancak katılan arkadaşlar vasıtasıyla takip ettim. Tam bir yıl önce(Mayıs 2021) bu salonda, yüce meclisin huzurunda uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili bir konuşma yapmış; şehrimizi sarmaya başlayan bu melanetin büyüklüğünü istatistiki verilerle ortaya koymuş, bazı önerilerde bulunmuştum.
Bunlardan birisi meclisimizde konu ile ilgili bir ihtisas komisyonu kurulması önerisiydi. Başkanım bu önerimi tekrarlıyorum. Bu tehlike ve mücadele hususunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'na da arzımızı yaptık, bunun da bilgisini paylaşmış olayım.
Yüce meclisin huzurunda şahsım ve grubum adına değerli kardeşlerimize tekrar çağrıda bulunuyorum: Uyuşturucu ile mücadele konusunda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız kardeşlerim, lütfen çekinmeyin, yardım isteyin.
EKONOMİK PROBLEMLER
Haziran ayı meclisi için çalışmalarımı yaparken CHP İstanbul milletvekili Sayın Gürsel Tekin'in Ulusal Yargı Ağı'na (UYAP) dayanarak yaptığı çalışma dikkatimi çekti; sizlerle paylaşmak istedim. Bu çalışmaya göre yaklaşık 16 milyon nüfusu olan İstanbul'da, Mayıs ayı sonu itibariyle yaklaşık 8,2 milyon icra dosyası mevcutmuş. Şehrimizde ki vaziyeti görebilmek adına Silivri ile ilgili verileri istedim ancak bu toplantı gününe kadar henüz ulaşmadı bana. Ülkemiz ciddi bir ekonomik krizin içinde, hepimiz bunun farkındayız, hissediyoruz... 2022 Mayıs ve Haziran ayları zamlar ve rekorlar ayı oldu adeta: elektrik, doğalgaz, mazot, meyve, sebze, şeker, yağ... Zam gelmeyen ürün sanıyorum yoktur. Ekmek 4,50 lira oldu arkadaşlar. 1 Ekmek 4,50 lira. Rekorlar ayı dedim az önce. 1 litre motorin İstanbul'da yaklaşık 26 lira, 1 litre benzin yaklaşık 27 liradan satılmaya başlandı.
TÜİK'e göre enflasyon yıllık yaklaşık %73 olmuş! İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre İstanbul'da enflasyon %87. (%87,35) olarak ölçülersek son 24 yılın zirvesini görmüş. Bağımsız kuruluşlara göre ise yıllık enflasyon %119 ile %160 arasında.
“VATANDAŞIN GÜNDEMİ SADECE AMA SADECE EKONOMİ, GEÇİM DERDİ”
Vatandaş çay parasını hesaplar hale geldi nereye gidiyoruz? Bu bahsettiğim konular ülkemizin tümünü ilgilendirdiği kadar şehrimizi de doğrudan ilgilendiriyor. Kiralar almış başını gidiyor, insanlar ev bulamıyor, maaşlarını ev kirasına yettiremiyorlar! Vatandaşın gündemi sadece ama sadece ekonomi, geçim derdi. Başka hiçbir şey düşünebildiği yok!
“GENÇLERİN, ÖĞRENCİLERİN HALİ PERİŞAN”
Gençlerin, öğrencilerin hali perişan. Edebi kitaplara, yardımcı ders kitaplarına el süremiyorlar, test kitapları olmuş 300-400 lira. İBB bu konuda çalışma yaptı. YKS ve LGS için 100 binden fazla test kitabı bastırdı, ücretsiz dağıtıyor. Belediyemiz gücü yettiğince nakden yardım yaptı biliyoruz. Onu devam ettirelim, onun dışında biz de yapalım böyle bir çalışma gücümüz yettiğince, belediyemiz de yapsın böyle bir çalışma. Öğrenciler ve aileleri zor durumda. Fırsat eşitliğini sağlamaya çalışalım. Cumhur İttifakı üyeleri olarak sizler de ses çıkartınız lütfen. Siyasi fanatizmin lüzumu yok. Vatandaşlar zor durumda.
“SANDIK GELİYOR…”
Hükümet geçen ay bir karar çıkarttı, şaşırdık kaldık. Cep telefonlarından alınan TRT Bandrol payı %10'dan %12'ye çıkartıldı. Doların 17 Liraya yaklaştığı bu günlerde zaten teknolojik ürünlere erişmekte güçlük çeken yurttaşlarımız-özellikle gençler bu bandrol artışı ile yeni telefon başına yaklaşık 150 ile 500 Lira arasında doğrudan zamma maruz kalacaklar. Yani, vallahi diyecek bir şey bulamıyorum! Öğrencilerin, gençlerin, iş insanlarının zaten oyun konsollarına, tabletlere, bilgisayarlara ulaşmaları neredeyse mümkün değilken artık zaruri ihtiyaç olan cep telefonlarına bile ulaşmaları gittikçe zorlaşıyor. Orada burada türeyen “çıkart telefonunu göster...” diyen, tırnak içinde söylüyorum “dayıların” ahı mı tutuyor nedir, bilemiyorum!? Fazla uzattım farkındayım ama inanın vatandaş sadece bunları konuşuyor. Çiçekmiş, böcekmiş bunları değil, sadece nasıl geçineceğini düşünüyor! Neyse. Umudunuzu kaybetmeyin gençler. Az kaldı, sandık geliyor. Cumhuriyet Halk Partimize olan kuvvetli inancınızı görüyoruz. Sizlere bu zorlukları reva görenler de fark ediyorlar bu kuvvetli inancınızı. O yüzden bu kadar üzerinize geliyorlar. Az kaldı. Sandık geliyor. Sandıkla birlikte de “geliyor gelmekte olan..”
GSMH TARIM PAYI
2006 yılında çıkartılan 5488 sayılı tarım kanunu uyarınca Gayri safi milli hasıladan, hasılanın %1'inden az olmamak kaydıyla belirlenen tutar tarım destekleme için kullanılır. Peki; hükümet bu kanunu uygulamış mı hiç? Hayır! Zorunlu oranın yarısını bile vermemiş çiftçiye! Cumhur ittifakı önce bunun nedenini anlatsın çiftçimize ardından gerek kalırsa diğerlerini konuşuruz!
MAZOT ZAMMININ İETT'YE YANSIMASI
Mazotun litresinin yaklaşık 3 lira artmasının İETT'ye yıllık külfeti 500 milyon liradan fazla! İETT 6.000 otobüs için yılda 200 milyon litreden fazla mazot tüketiyor. Hükümet bu artışlara bir an önce çare bulmalı.
SELİMPAŞA ALT GEÇİT PROJESİ
İlgilileri ile yaptığım görüşmeler ve ulaştırılan resmi raporlar neticesinde Selimpaşa kavşak ve alt geçit inşaatının %44 oranında tamamlandığı tarafıma bildirildi. İşin kaba tabirle hammaliye iş yani zor kısmının aşıldığını, bu aşamadan sonra çok daha hızlı ilerleneceğini ifade ettiler. Çalışmaların hızlandırılması hususunda girişimde bulundum. Halkımıza duyurmak isterim. Bölge halkı sıkıntı çekiyor farkındayız. Haklılar. Toz, trafik yaz sıcağı ile birleşince sıkıntılar artıyor. Az bir zaman kaldı. Affınıza sığınıyoruz halkımızın. Proje tamamlandığında inanın çektiğimiz tüm bu sıkıntılara değecektir. Hemşehrilerimin sabrı için bir kez daha onlara teşekkür ediyorum.” Sevginar SALİ

YORUM YAP