Sevginar Sali

Şu mesele!

Geçen günler farklı bir konuda, geçmiş dönemin aktif ve halen de bence parlak bir gelecek vaat eden isimlerinden biriyle konuşuyoruz… “Tam zamanı” diyerek önemli bir tespitte bulundu… Silivri'ye devlet üniversitesi kazandırılması ile ilgili meseleyi açarak…
Hükümet'in, Silivri'den bu yöndeki bir talep karşısındaki durumunu, “AK Parti'nin 500 küsur ilçe belediyesi var. Onlardan biri olsak, “Hangi birinize” denilerek olumlu karşılık bulmak zor!? Ama Cumhur İttifakı adına MHP'nin İstanbul'da bir belediyesi var. Buradan gelecek isteğe olumsuz karşılık vermek neredeyse imkansız” şeklinde özet geçti.
“Devlet üniversitesine gelene kadar...” deyip “Daha iki yakamız bir araya gelmedi” diye düşünenler müsterih olsunlar. O iş de üniversite kadar bence, bu dönem, olur yoluna koyuldu bile.
Pazartesi günkü köprü açılışı ve ziyaretlerin ardından işaret fişekleri ulaşım kabusumuzu aydınlatmak üzere yandı kanımca.
Dahası... İşin ucunu bu denli tuttuktan sonra bırakacak ne sebep ne de göz var Belediye Başkanımızda takdir edersiniz ki! E tabi diğer tüm bileşenler de üzerine düşeni yapmak konusunda tüm bonkörlükleri ile ortaya çıkar; kimse pişmiş aşa su katmaya kalkmaz.
Ayrıca Çarşı'dan karşıya geçmek mecburiyeti her geçen gün ile birlikte arttıkça artıyor. Sadece Silivri'nin iki yakasını bir araya getirecek yatırımı değil, Ulaştırma Bakanlığı bu dönem otoban bağlantı yollarımızdaki iyileştirmeleri de kısa sürede tamamlayacak gibi gözüküyor.

Ulaşıma dair kallavi bir kaynak sonrası eğitim, esasen çokça da ‘Marka Kent' konumuza dönelim…

Ne diyorduk?
Devlet Üniversitesi yatırımı…
Silivri bu konuya her zamankinden daha çok dersine çalışmış ve hazır olmakla birlikte, bizim dışımızdaki şartların konjonktürü de oldukça lehimizde.
Albert Einstein buyurmuş ki; “Hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Çünkü bilgi sınırlıyken, hayal gücü tüm dünyayı kapsar.”
‘İzafiyet Teorisi'nin babası Einstein bütün dünyaya ‘Uzay ve zaman arasındaki ilişkiyi' açıklarken; zaman, mekan ve hareket birbirinden bağımsız değildir ve bunlar birbiriyle bağlantılı izafi bir bütündür' kuramını ortaya koyuyor.
Fizik dersinde öğrendiklerimize yönelik hatırlatmaları burada kesiyorum korkmayın!

‘Baba' dedik, ‘hayal gücü' dedik Silivri'ye tam göbeğinden bağlayayım konuyu…
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı ‘Ma-nevi oğlu' diye bildiğimiz, ‘Devlet Baba' diye anılan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin İstanbul'da bir ilçede iktidar hasretini sona erdiren isim ve halka vereceği en özel karşılık ne olsa beğenirsiniz?
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Silivri ve Silivrililerin seçtiği Belediye Başkanı'na, partisine 20 yıllık emeği sonrasında ilçemize gecesini gündüzüne katarak hizmet eden Volkan Yılmaz'a makamında gerçekleştireceği ilk ziyaret daha anlamlı nasıl kılınabilir diye hayallere daldım…
Hükümetlerden yana yüzümüz bir güldü bir gülmedi.
Devlet Baba gücü ile şefkatinin tam sırasıdır.
“Yapılan iyiliğin karşılığını beklemek manevi tefeciliktir” der Cemil Meriç, bilmem ki bunu ‘seçimde verilen oylar'a tekabül ettirmek ne kadar uygun düşer.
Buna karşın Silivri'nin gönlünden geçen bilinsin; iki yakamızın bir araya gelmesiyle beraber en özel hayalimiz bir Devlet Üniversitesidir unutulmasın!

YORUM YAP