Sonbahar alt yapı yetersizliği testiyle geldi

Sonbahar alt yapı yetersizliği testiyle geldi

23.09.2016 07:02:18

Kurak geçen yazın ardından Salı akşamı Silivri'de etkili olan yağış alt yapı yetersizliğinin hissedilmediği bölgelerimizde vatandaşların yağmurun keyfini evlerinden çıkarmasıyla kaydedildi. Şehir merkezi ve yoğun konut bölgeleri ile alt yapı çalışmalarının devam ettiği alanlarda ise son bahar yağışları yürekleri ağızlara getirdi.

Meteorolojinin yaptığı uyarıların ardından Silivri'de etkili olan sağanak yağış şehir içinde yoğun bölgelerde sıkıntı yaşattı. Sokakta yakalanan vatandaşlar kovadan boşalırcasına yağan yağmurda sırılsıklam olurken, yollar deniz deryasına dönüştü. Al yapı yetersizliği her yağmurun ardından olduğu gibi dün gece de kendini hissettirirken, yağışın kısa sürmesi herkese rahat nefes aldırdı.
Özellikle alt yapı çalışmalarının devam ettiği bölgelerden sürüklenen çamur ve taşlar, yağışın etkisiyle merkezde toplandı. İş yeri sahipleri ve belediyenin Fen İşleri ile Temizlik ekipleri bastıran yağışın ardından gece mesaisine kaldı.
Silivri 2016 son baharına merhaba derken alt yapı yetersizliğimiz, kendini kurak geçen yazın ardından ciddi bir şekilde hatırlatmış oldu. Yağışların yer yer etkili olmak üzere iki gün daha devam etme ihtimali var. Hava sıcaklığında ise bir iki derecelik ısınma kaydedilmesi öngörüldü. Sıcak geçen yazın ardından evlerdeki pencere ve dışarı ile temas noktalarında önlemlerin gözden geçirilmesi gerektiği belirtildi.
Haber Merkezi

YORUM YAP