“Başkanlıktan sonra yaşamı 180 derece değişenlere iyi bakın”

“Başkanlıktan sonra yaşamı 180 derece değişenlere iyi bakın”

23.09.2016 07:05:56

Partiler ve seçim kanunu değişmeden Türkiye'de demokrasiden söz etmenin mümkün olmadığını savunan Demokrat Parti GİK Üyesi aynı zamanda, üç dönem Kumburgaz Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş olan Hayri Erçağ, bölgesel siyaset ile yerel yönetimler hakkında da önemli noktalara işaret etti.

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi olan Hayri Erçağ, Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu ve Demokrat Parti Silivri Teşkilat Başkanı İskender Karpuzoğlu Hürhaber'i ziyaret ederek gazetemizin imtiyaz sahibi Sevginar Sali ile görüştüler.
1989 Kumburgaz Kurucu Belediye Başkanlığı, 1989 – 1994 ll. Dönem Kumburgaz Belediye Başkanlığı, 1995 – 1995 yılı Milletvekili Seçimlerinde 3. Bölge Millet Vekili adaylığı, 1997 – 1999 DYP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, 1999 – 2004 lll. Dönem Kumburgaz Belediye Başkanlığı, 1974 – 2012 yıllarında Demokrat Parti İlçe, İl ve Büyük Kongre Delegelikleri, İl Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulunan halen Demokrat Parti GİK üyesi olan Erçağ siyaset üzerine bulunduğu değerlendirmesinde “Türkiye'de seçim ve partiler kanunu değişmeden iyileşme olma şansı yok” dedi.

ERÇAĞ: PARTİLER VE SEÇİM KANUNU DEĞİŞMEDEN DEMOKRASİ İŞLEMEZ
“Parti adayları genel başkanın iki dudağı arasında belirlendiği sürece demokrasiden söz etmemiz mümkün değil. Taban adayı belirlemediği sürece Türkiye'de yönetim ve demokrasi adına yanlış giden işlerin düzelme şansı yok. Parti barajının yüzde 10'da olması da demokrasi önünde bir diğer ciddi engel. Güneydoğu bölgesi için ayrı bir çözüm düşünülebilir ama Türkiye geneli için seçim barajı mutlak suretle düşürülmeli” şeklinde görüşlerini yansıtan Erçağ, belde belediyelerinin kapatılmasını da çok yanlış bir uygulama olarak yorumladı.

“BELEDİYELERİNİN KAPATILMASI YEREL YÖNETİMİN, YERİNDEN OLMA ŞANSINI BİTİRDİ”
“Beldelere bağlı köyler onlara bağlanabilirdi ve daha bilinçli bir hizmet akışı olurdu. Belde belediyelerin kapanması yerel yönetimin en önemli kıstası “Yerinden yönetimi” yok etti. Paris'in 290 ilçe belediyesi var İstanbul'un 39 aradaki kıyaslamayı yapın” diye konuştu.

“SAYIŞTAY DENETİMİNDEN SONRA DÜZEN BOZULDU”
Silivri ve bölgemiz belediyelerinin en önemli sorununu otopark olarak ifade eden Erçağ, Sayıştay denetiminin 8 yıldır kaldırılmış olmasının kent yönetimleri ve idareleri açısından ciddi sıkıntılara yol açtığını ifade etti ve “Planların Bayındırlık Bakanlığından, Çevre Bakanlığına geçmesi büyük bir hata ve birçok yanlışın önünü açtı” dedi.

“BAŞKAN OLDUKTAN SONRA YAŞAMI 180 DERECE
DEĞİŞENLERE İYİ BAKIN”
“Belediye başkanı olduktan sonra yaşam standardı ve şekli 180 derece değişen kişilere iyi bakın. Bir Eşref Balaban veya Hüseyin Agu hakkında kim ne söyleyebilir. Bugün görevde bulunan veya adaylıkları gündemde olan arkadaşların çoğu ile mesaimiz oldu. Önümüzdeki dönemde ciddi yenilikler bekliyorum” diyen Erçağ, bölge siyaseti üzerine önemli tahminlerde bulundu.

AVLU: FATİH MAHALLESİNDE DYP ZAMANINDAN SONRA HİÇ BİR ŞEY YAPILMADI
Silivri'de devam eden alt yapı çalışmaları hakkında değerlendirmede bulunan Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, “Dün Fatih Mahallesinde cenazedeydik. Sokakların durumu içler acısı herkes orada şahit oldu. Fatih Mahallesinin alt yapısı Doğru Yol Partili Şaban Demiray zamanında yapılan. Başka da bir şey mahalleye ondan sonra yapılmadı. Kalıcı hizmetlerin Demokrat Parti geleneğinden geldiği böylece bir kez daha tescil edildi.

“BİTMEYEN İŞLER SİYASET KOKUYOR”
Fatih Mahallesinin bugünkü durumuna bakın; kazıldı, beş İSKİ müteahhidi işi yarım bırakıp kaçtı. Fatih Mahallesi de yıllarca bitmeyen Boğluca Deresi ıslah projesi de buram buram siyaset kokuyor. Çünkü günümüz siyasetinde önemli bir kesim kart vizit peşinde ve halka hizmet yalanıyla yolunu bulma peşinde.


“KART VİZİT BAŞKANI OLMAKLA İŞ YÜRÜMEZ”
Kart vizit başkanı olmakla iş yürümez. Halkın yanında, içinde olacaksınız, sırtınızı halka dayayacaksınız. Mecliste grubu bulunmayan bir ilçe başkanı olarak günde 50 kişi bana ulaşıyorsa iktidar ve muhalefet olarak TBMM ile ilçe meclislerinde yer alanların bir işe yaramadığını halkın da farkına vardığını söyleyebiliriz. Değirmenköy'de vatandaşlar bana “Bizleri niye bu siyasetçilerin eline bıraktınız” diye sitem ediyor. Halk kimi seçtiğini ve seçtiklerinin yetkiyi eline aldıktan sonra neye hizmet ettiğinin takibini iyi yapmak zorunda. Bundan daha kötüsü olamaz. Vatandaşlar da artık anladı. İnşallah güzel günler önümüzde” dedi.

Haber Merkezi

YORUM YAP