Ali Gülcü

Son Yazı 28.01.2010



Çocukken hep özenirdim askeri lojmanda oturan arkadaşlarıma. Ben bizim Ünal Bakkal'dan 15 liraya kola alırken onların kantininde bu paraya üç kola içerdim. Canım çok gofret çektiğinde ne yapar eder lojman kantinine gider 1 yerine 4 tane gofret alırken bizim Ünal Bakkal'a da kızardım içten içe bizi kazıkladığı için.
Hele subay çocuklarının lojmandan yürüme mesafesi 3 dakika olan liseye makam arabası veya askeri korumayla gelmesi pek fiyakalıydı. Anneme, öğretmenlere neden makam arabası yok, diye serzenişte bulunmadım desem yalan olur.
Babası subay olan arkadaşımın evine atari oynamak üzere geldiğimde üç erin evi temizlemeye geldiklerini öğrendiğimde konuya kadın erkek eşitliği üzerinden bakarak bu feministler de fazla oluyor dediğimi hatırlıyorum.
Çocukluğumda tanıdığım herkesin Ordu Pazarından alışveriş etmeye yanıp tutuştuğuna şahit oldum. Hatırlarım, büyük halam Ordu Pazarı giriş kartı aldığında kendisine vali muamelesi yapılmıştı.
Valilik muamelesi kısa sürdü. Zira bir süre sonra Ordu Pazarı giriş kartı sahibi olanlar askeri personel değillerse fiyat avantajlarından yararlanamadılar.
Hele kurmay albay olan büyük amcamın Ordu Evinde verdiği yemek davetinde ne yediğimizi ve karşılığında ne hesap ödediğini yazsam çocukken aklında yanlış kalmış dersiniz.
Ben çocukken ordumuz çok güzeldi.

İLKER BAŞBUĞ
Liseye geldiğimde 12 Eylülün apolitikleştiremediklerinden olmak için çabalarken ordunun sadece ucuz gofret satılan lojmanlardan ibaret olmadığını gördüm.

Balans ve bas ayarı vermeyi kendine ilke edinen Silahlı Kuvvetlerin Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ döneminde demokratik rejim kurum hüviyetine kavuşması mümkündür.

Üç şartla:
BİR: Hem demokrat hem kurumsal disipline inanmış biri olan Genel Kurmay Başkanı'nın görev süresi bir yıl uzatılmalıdır.

İKİ: Başbakan orada burada orduyu şikayet etmek yerine Genel Kurmay Başkanı'na sahip çıkan samimi bir siyasi irade ortaya koyması gerekir. Ne de olsa bu ordu ona karşı sorumlu.

ÜÇ: Başkomutan sıfatının sahibi Cumhurbaşkanı Gül ordunun geneline yapılan suçlamaları üstüne alınma sorumluluğunu göstermelidir.

Not. Eğer siyasi irade Başbuğ hakkında böyle düşünmüyorsa her demokratik ülkede yapılanı yapmalı ve Başbuğ görevden alınmalıdır. 

YORUM YAP