“Sizler bu ülkenin umut ışığısınız”

“Sizler bu ülkenin umut ışığısınız”

23.04.2024 13:01:51

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, “Bilgiye açık olun, sevgiyle büyüyün, hayallerinizi gerçekleştirmek için azimle çalışın. Sizler, bu ülkenin en değerli varlıkları ve umut ışığısınız.” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sahne programı, ilçe protokol üyelerinin katılımıyla, Silivri sahilinde Müzik Öğretmeni Sümeyye Çömlekçi yönetiminde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
ARTAR: TÜRK MİLLETİ, “EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR” DİYE HAYKIRDI
Günün Anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar tarafından yapıldı. Artar, konuşmasında şu ifadelerine yer verdi. “23 Nisan 1920'de, özgürlüğüne, geleceğine, vatanına sarsılmaz bir inançla bağlı olan Türk milleti, bütün zorlu koşullara ve imkânsızlıklara rağmen “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” diyerek tüm dünyaya haykırmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve özgürlüğümüzün sembolü haline gelmiştir. 23 Nisan 1929'da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiş, Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlamıştır.
Ulu önder Atatürk'ün deyimiyle: “Türk milli tarihinin başlangıcı ve bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türk halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisini meydana getirmek hususunda gösterdiği fevkaladeliğin ifadesidir.”
“SİZLER BU ÜLKENİN UMUT IŞIĞISINIZ”
Sevgili çocuklar, sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Sizlere güvenimiz tamdır, siz de kendinize güvenin. Unutmayın! Bugün bizlerin bulunduğu bu yerlerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bir bayrak yarışı gibi her zaman ülkemizi daha iyiye taşımaya çalışacağız. Bilgiye açık olun, sevgiyle büyüyün, hayallerinizi gerçekleştirmek için azimle çalışın. Sizler, bu ülkenin en değerli varlıkları ve umut ışığısınız.
“MİNNET VE RAHMETLE ANIYORUM”
Aziz milletimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bütün şehit ve gazilerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum.”
GÖSTERİLER
Program, Turgut Reis İlkokulu Dördüncü Sınıf Öğrencilerinin “Anadolu Ateşi” gösterileri, Kavaklı Ortaokulu 6/B Sınıfı Öğrencisi Berra Çetin'in “Tüm Dünya Çocuklarına” adlı şiiri okuması, Turgut Reis İlkokulu öğrencilerinin “Potpori” gösterileri, Silivri Ortaokulu öğrencilerinden Müzik Dinletisi, Piri Mehmet Paşa İlkokulu öğrencilerinin “Silivri Yöresi Halk Oyunları” gösterileri, Selimpaşa İlkokulu Öğrencisi Cem Ünsever'in Piyanoyla İstiklal Marşımızı çalması, Silivri Ortaokulu öğrencilerinin “Burdur Halk Oyunları” gösterileri, Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu öğrencilerinin Kafkas Dansı gösterileriyle devam etti.

ÖDÜL TÖRENİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama programı çerçevesinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Temel eğitim Genel Müdürlüğü Tarafından yapılan yarışmalarda ilçemizde İlkokullar arası Resim dalında birinci olan; Yavuz Selim İlkokulu öğrencisi Doruk Bayuk, Ortaokullar arası Resim dalında birinci olan; İBB Abdulezel Paşa Ortaokulu öğrencisi Ceren Kısaca Ortaokullar arası Şiir dalında birinci olan Kavaklı Ortaokulu öğrencisi Berra Çetin, Ortaokullar arası Kompozisyon dalında birinci olan; Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Defne Mercan, Strateji Genel Müdürlüğü Tarafından yapılan yarışmalarda ilçemizde Resim dalında birinci olan; Selimpaşa İlkokulu öğrencisi Duru Kıran, Şiir dalında birinci olan Selimpaşa Ahmet Ziylan Ortaokulu öğrencisi Selin Çetiner, Kompozisyon dalında birinci olan; Selimpaşa Ahmet Ziylan Ortaokulu öğrencisi Zeynep Çetiner ödüllendirildi.

Renginar SALİ

YORUM YAP