“Siz yeter ki hayal edin, destek vermeye hazırız”

“Siz yeter ki hayal edin, destek vermeye hazırız”

8.06.2023 10:22:11

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 2. Silivri Bilim ve Sanat Şenliğinde öğrencilere seslenen Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Siz yeter ki hayal edin ve planlayın, biz her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

2022-2023 Eğitim-öğretim yılında 16 İlkokul, 12 Ortaokul, 17 İlkokul ve ortaokul, 15 Lise, 2 Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Halk Eğitim Merkezi, Bilim Sanat Merkezi, İSTKA, Harezmi, Köy Yaşam Merkezi ve Masal Okullarımızın yıl boyunca hazırlamış oldukları bilimsel ve sanatsal ürünler, 7 Haziran 2023 tarihinde sahilde düzenlenen 2. Silivri Bilim ve Sanat Şenliğinde sergilendi.
Şenliğin açılış programına İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Esnaf Odası Başkan Vekili Arif Kanık, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Şube Başkanı Adnan Gürcan, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız okundu.
Öğretmenlerimizden oluşan Silivri Yöresi Halk Oyunları ekibi, gösterilerini sundu.
ARTAR: SANAT VE BİLİME GÖSTERDİĞİMİZ ÖNEMİN BİR SÜRECİ
2. Silivri Bilim ve Sanat Şenliğinin açılış konuşması İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar tarafından gerçekleştirildi. Artar, konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz Bilim ve Sanat Şölenimize hoş geldiniz. Yaklaşık 30 bin öğrencimizin anaokulundan liseye kadar yıl içerisinde yapmış oldukları bilim ve sanatsal ürünlerin sergilendiği çalışmamızı gelenekselleştirdik. Süreç olarak eğitim niteliğinin arttırılması, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için yapmış olduğumuz çalışmaların bir göstergesi olarak sanat ve bilime gösterdiğimiz önemin bir süreci bu.
Bu süreçle ilgili özellikle çocuklarımızın göstermiş olduğu hassasiyetleri, son dönemde yapmış oldukları çalışmalar, bugün onların heyecanıyla sergilenecek. Aramızda olduğunuz için saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.”
YILMAZ, ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİNİ TEBRİK ETTİ
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, öğrenci ve öğretmenlerine şu sözlerle seslendi: “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Milletin bağrından temiz bir kuşak yetişiyor. Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak!” dediği geleceğimizin teminatı sevgili çocuklar, sevgili genç kardeşlerim, hepinizi muhabbetle, saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
Bilim ve Sanat Şenliğimizin hayırlı olmasını diliyor, yıl boyunca emek vererek geliştirdiğiniz proje ve eserlerinizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum.
“ÜLKEMİZİN KALKINMASINA GÜÇ VERECEK PROJELERE DÖNÜŞECEĞİNE İNANIYORUM”
Bugün hayal gücü ve bilgilerinizle geliştirdiğiniz projelerin; yarınların İHA'larına, SİHA'larına, ülkemizin milli savunmasına ve teknolojik kalkınmasına güç verecek projelere dönüşeceğine inanıyorum.
Yeni buluşlar, yeni icatlar ile ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine yükselişinin mimarları sizler olacaksınız.
“SİZ YETER Kİ HAYAL EDİN VE PLANLAYIN, HER DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”
Sevgili çocuklar Yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Başarı kararlık ister, başarı sabır ister. Her ne yaparsanız yapın yaşamınız boyunca, “Hayal et, planla ve başar.” formülünü uygulayın. Siz yeter ki hayal edin, siz yeter ki planlayın, sizi başarıya götürecek her desteği vermeye hazırız.
“EN İYİ EĞİTİM ŞARTLARINI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Göreve geldiğimizden bu yana eğitim, kültür, sanat, spor ve bunlarla bezenmiş bir gençlik diyerek sizlerin en iyi şekilde eğitim alması için çalışıyoruz.
Silivri Belediyesi olarak her zaman sizlerin en iyi şekilde eğitim alabilmesi için tüm imkânlarımızı seferber etmeye, sizler için en iyi eğitim şartlarını sağlamaya devam edeceğiz.
“BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM”
Bu duygu ve düşüncelerle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Bilim ve Sanat Şenliğine katılan tüm okullarımızı, öğretmen ve öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”
TOĞAN: EĞİTİM YOLUNDA İYİ BİR SİNERJİYİ ORTAYA ÇIKARDIK
İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, yapmış olduğu konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımız ve gençlerimizi bu sürece en iyi şekilde hazırlamak devlet olarak en büyük görevimiz. Milletimizin geleceğini şekillendirecek ve yön verecek olan nesil işte burada gördüğümüz çocuklarımız.
Bu anlamda tüm imkanlarımızla gerek merkezi idare, gerek yerel idare Belediyemiz iş birliğinde eğitim yolunda iyi bir sinerjiyi ortaya çıkardığımıza inanıyorum.
EĞİTİMCİLERE TEŞEKKÜR
Okullarımızdaki çocuklar yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru eserleri, gösterdikleri çaba sonucu ortaya çıkardıkları çalışmaları hep birlikte gezeceğiz.
Çocuklarımızın en iyi şekilde eğitilmesinde, bu eserlerin ortaya çıkmasında başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum.
BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ'A TEŞEKKÜR
Eğitim alt yapısı anlamında okullarımızın alt yapılarının geliştirilmesi, yeni okulların inşası noktasında merkezi ve yerel idaremiz elinden geleni yapıyor. Bundan emin olmanızı isteriz. Köy okullarımızın tamamı Belediyemiz tarafından yenilendi. İç dış boyaları yapıldı, tuvaletleri yenilendi. Bilgisayar Odaları, Konferans Salonları tek tek yenilendi, Kütüphaneler kazandırıldı. Bu güzel hizmeti için ismini zikredemediğim Milli Eğitime yaptığı katkılar için huzurunuzda kıymetli Belediye Başkanım Volkan Yılmaz'a teşekkür ederim.
ÜÇ ANAOKULUNUN TEMELİ ATILDI
Yeni Mahallemizde çocuklarımıza hizmet edecek 12 derslikli iki anaokulumuzun temelini birlikte attık. İnşallah en geç bir sene içerisinde hep birlikte ikisinin de hizmet verdiğini göreceğiz.
Yine Gümüşyaka Mahallesi'nde 12 derslikli bir anaokulumuzun temelini attık. Bir seneyi geçmeyecek bir süreç içerisinde çocuklarımızın hizmetine sunacağız.
“ŞENLİĞİMİZ HAYIRLI OLSUN”
Bu güzel şenliğin tertiplenmesine, Silivri Milli Eğitim Müdürlüğüne, ilçemizin gençlerine ve çocuklarına hizmet anlamında emeğini esirgemeyen herkese sizler adına teşekkür ediyorum.
Bilim ve Sanat Şenliğimizin Silivri'mizin sanat ve kültürüne katkı sunacağına inanıyor, sizler adına bu süreci önümüzdeki yıl da devam ettireceğiz. Hayırlı olsun. “
Bilim ve Sanat Şenliğinin açılışı Selimpaşa İlkokulu ritim grubunun sunumları eşliğinde gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, hayırlı olsun dilekleri eşliğinde kurdeleyi kesti. Ardından okulların stantlarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Renginar SALİ

YORUM YAP